Så här får du 5:2 att funka

Dagen innan
Enkel planering dagen innan

Barnen åt spaghetti (vit fiberpasta) och köttbullar.till kvällsmat. Då är det perfekt tillfälle att göra lite extra till i morgon kväll. (längst upp min ranson till imorgon= vit fiber pasta)

Blev en promenad med barnen till ICA Maxi idag och inköp av pistasch, goji bär, baby spenat och ekologiska körsbärstomater som saknades inför morgondagen.

Ovan ser du också lunchen för morgondagen(måndag). Imorgon bitti lägger jag babyspenaten, körsbärstomaterna, goji bären och pistaschen ovan i en stor matburk. Tar 4 sekunder typ:) så har jag dagens jobb lunch.

Sedan kokar jag ett ägg och äter mina stora blåbär med te till frukost.

Ett par koppar svart kaffe och rikligt med vatten kommer det bli under dagen sen.

Pastan ovan sparar jag till middagen. Till middagen tar jag fram lite isbergssallad och en kycklingklubba som jag värmer i micron på några minuter och tar av det mesta skinn så att detta motsvarar 40 gram rent kyckling. Denna gång får det bli kycklingklubba:)

Kycklingklubba
Imorgon 1 kycklingklubba. Tar jag av skinnet så blir det rätt. Brukar ha lite rent kött från kycklingfilér men denna gång blir det klubba.

Tack vare att jag hade pasta färdig från igår och färdiga kyckling klubbor som jag micrar på ca 3 min så tar middagen endast ca 3 minuter att fixa. Bästa är att barnen älskar dem och äter gärna kycklingklubba och spaghetti med ketschup.

Denna lilla planering dagen innan kan göra skillnaden från att man kommer hem och känner sig hungrig och inte veta vad man ska laga till alla och tappar fokus.

Håll allt enkelt så går allt kanon och tänk att på tisdag är det bara äta som vanligt igen:)

Recepten har ni ju här annars exakt.

Idag firade jag och hustrun 7 årig bröllopsdag med lite jordgubbar doppade i choklad och grädde vid sidan. Riktigt mumsigt!

IMG_1471

 

 

22 thoughts on “Så här får du 5:2 att funka”

 1. Oj, vad mycket bra jag hittade på denna sida! Tack så mycket! Det är egentligen bara en sak som irriterar mig: “halvfaste dag”, “körsbärs tomater”, “hög sommar värme”…. d.v.s. alla särskrivningar som stör när man läser texten. Skriv ihop sammansatta ord, snälla!

  1. :) oj tack för tipset. Jag är lite ordblind i det avseendet. Ska försöka tänka på det framöver:)

 2. :-) Tips: Tänk en sak = ett ord! Alltså är det körsbär OCH tomat eller är det körsbärstomat? Är det halvfaste plus dag eller är det halvfastedag?

 3. Hej!
  Har hoppat lite fram och tillbaka i din blogg och undrar över en sak. Hur är den optimala fastedagen? Är det att sprida sina kalorier på 2-3 måltider inom en 8 timmars period eller att äta ett mål för att få en längre fastetid?

  1. Hej Kerstin!
   Kanske skulle den optimala vara att äta sista målet kl.kl.19.00 dagen innan en halvfastedag. Och sedan äta ett mål kl.11.00 och det
   andra kl.19.00. Alltså du delar upp på 2 måltider din dag (250kcalx2).
   Men oavsett om du delar upp på 1, 2 eller 3 på din dag så kommer du få hälsovinsterna. Gäller att hitta så du kan
   köra detta långsiktigt. Så dela upp på 1 måltid går helbort för mig. Som de vet nu så är det bara 500 kcal som är intressant, att du håller runt detta på din
   halvfastedag. Men jag lär uterkomma om de ser någon skillnad, men det har de ej gjort ännu. Mvh Niclas

 4. tack för fin kom-igång-inspirerande site
  bra med dina tydliga recept
  hur mycket är det ok att sprida ut sitt ätande över dygnet utan att tappa mkt effekt?
  frysta blåbär från butik ansågs inte vara hälsosamma tidigare i år pga risk för gulsot, och rekommenderades tillagning innan man åt dom, tyvärr. är detta inte aktuellt längre? vore ju bra!

  1. Hej Clara!
   Egentligen kan du sprida ut dina 500 kcal hur du vill under dagen. Men jag brukar rekommendera 2 eller 3.
   Blåbär är helt ok nu! Jag vet innan så värmde jag ett tag men det var inte blåbären kom de fram till.
   Det var från jordgubbar. Så nu är det fritt fram:)

 5. Hej!
  Har min första fastedag bakom mig och sökte svar på några frågor då jag hittade hit till din blogg. Flera av mina frågor har jag hittat svaret på, så tack för det!

  Jag funderar ännu över detta med timmarna, alltså ska man räkna 500kcal/24h eller är det 500/36h? Jag fastade från kl 23 till kl 23 följande dag, sen åt jag ett kvällsmål innan jag lade mig. Hur gör du?
  Mvh. Maria

  1. Hej Maria!

   Räkna 500 för just en dag. Från 00.00-00.00 = 24 timmar:)

   Det enda du behöver tänka på.

   Lycka till!

   Mvh

   Niclas

 6. Hej har en liten fråga ang timmarna är de 16 eller 24 Tim man ska tänka på? För jag gjorde min första fasta dag från 18.00-18.00 kan man göra så?

  1. Nej så kan du ej göra med 5:2. Räkna dina 500 kcal under samma dag. dvs du sover först sedan 500 kcal under dagen innan läggdags:)

 7. Jag äter alltså mina 500 från morgonen tills jag går och lägger mig? Om jag har förstått rätt.

 8. Ska man köra samma dagar varje vecka eller kan man anpassa efter hur man tränar? Alltså en vecka fastar man måndag och fredag och följande vecka tisdag och lördag!

  Mvh Jessica

  1. Hej Jessica!
   Går alldeles utmärkt att anpassa efter hur du tränar.
   Ditt upplägg går kanon!
   Jag själv har bytt dag de gånger halvfastedagen krockat med fotbollsmatch.
   Riktigt bra fördel med 5:2 att kunna vara såhär flexibel:)

 9. Hej! Jag har kört en fastedag, men får inte riktigt ihop tiderna, om jag äter en vanlig kvällsmat på måndag kväll och kör därefter igång min fasta, delar jag då upp mina 500 kalorier under tisdagen och kan sedan äta en vanlig kvällsmat på tisdag kväll igen då det har gått 24 timmar eller ska man vänta till onsdag morgon? Med vänliga hälsningar Anna

  1. Hej Anna!
   Om du tex halvfastar en måndag så äter du endast 500 kcal under hela den dagen. Du kan ej äta middag som vanligt under samma dag som en halvfastedag.
   Så i ditt exempel så äter du 500 kcal under tisdagen och först onsdag morgon som du säger äter du en vanlig frukost.
   Hoppas detta hjälpte?
   Lycka till!

   Mvh

   Niclas

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.