Konsten att vara flexibel

En titt in på SMHI i onsdags och jag snabbt kunde konstatera att torsdagen skulle bli högsommar värme.

Men torsdagen började mulet och jag körde på med halvfasta på morgonen och lunchen.

Roligt midsommarfirande på förskolan från kl.10.00 och precis då kom solen och värmen. Hel rätt dag att kompa ut från jobbet.

Jag och barnen drog till Almenäs (ett badställe i Borås).

Almenäs
Almenäs har en perfekt lekplats för barnen nära stranden.

Just där i solen bestämde jag mig: va gött med en eftermiddags öl senare. Och just detta att bara blåsa av halvfastedagen någon gång då man verkligen vet att det bara är 1 fin dag denna vecka känns så rätt. Då måste jag ju bara njuta av denna dag.

Hösten kommer snart och denna dagen då jag tog extra ledigt från jobbet och sedan åt gott när jag kom hem och tog en öl i solen var bara så härligt:)

En uppmaning. Se inte 5:2 som ett tvång även om du precis börjat. Byt bara dag om det är fantastiskt väder eller om du inte har lust eller är lite krasslig/sjuk/hängig.

Denna flexibilitet gör 5:2 metoden helt grym. Och att det kommer hålla på sikt.

Som nu i sommar. Jag kommer planera in mina halvfastedagar då det är dåligt väder.

Jag rekommenderar precis som Michael Mosley gör i sin bok att man inte dricker någon alkohol på halvfastedagar. 550 ml öl innehåller 250 kcal.

Tänk på att ta det lugnt med alkoholen då du blir lättare och kanske tål lite mindre om du går ner i vikt. För egen del känns det som jag har hittat rätt balans i mitt alkoholintag. 3-4 öl av den här ölen nedan är bara helt fantastiskt. Inget mer än så och du är prima dagen efter:)

Njut av livet.

öl
Peroni är ofta slut på systemet. 1 st kvar på alla Borås systembolag.

 

 

 

En titt in på SMHI och jag snabbt 

6 thoughts on “Konsten att vara flexibel”

 1. Hej!
  Hur gör du när du väger dig? Alltså vilka dagar, direkt efter en halfastadag eller när du har ätit? Har börjat själv och blev glad när jag kollade vågen efter en vecka och vägde mig efter en halvfastadag men blev inte lika glad när jag vägde mig igen någon dag senare : (

  1. Hej!
   Ett tips börja med att mäta midjan. Det är där fettet oftas sitter. Lägg dig ner i sängen på rygg med ett måttband varje måndags morgon. Då du ligger avslappnat är det lätt att mäta runt naveln. Då blir mätningen på samma ställe vecka efter vecka. Väg dig då också. Alltså varje måndag morgon gör jag detta. Ta en morgon då det passar för dig.

   Så fokusera ej på vikten så mycket…för tex tränar du och rör dig som vanligt så förlorar du endast fett typ med 5:2 metoden och fett väger mindre än muskler. Sedan ska du ge det några veckor så kommer resultaten. Lycka till Klas!

 2. En fråga nu så här första dagen; kan man dricka sitt kaffe, te och vatten utspritt över dygnets alla timmar?

  1. Fråga på bara det är bara kul att hjälpa till. Du kan dricka när du vill.
   Vatten är bra att dricka totalt ca 3 liter på en dag…inte mer:)

   Kaffe, te ska du inte ha någon mjölk eller socker i, men det vet du nog. Du kan räkna te, kaffe som 0 kcal.

   Jag brukar ta en stor ekologiskt grönt te på kvällen och det hjälper jättemycket mot hungern.

   Jag tyckte det endast var lite jobbigt första 2 veckorna men nu ser jag nästan fram emot en halvfaste dag:)

 3. OK! Så de där 16 timmarna som en del förespråkar kan innehålla dricka om jag förstår rätt!
  Äter just nu din lunch och herregud vad tomater kan vara gott

  1. Ja det kan du. Hett vatten med citron i kör en del
   som favorit. Men jag kör kaffe och te och vatten.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.