Nu går jag över till “maintain” mode. 5:2 är en livsstil ingen diet.

Efter drygt 5 månader med 5:2 har jag kommit till den nivå då jag inte vill gå ner mer i vikt. Vilken sidoeffekt att gå ner 10 kg då mitt primära med 5:2 var alla de bra hälsoeffekterna och må bättre!

Jag kommer börja köra 6:1 med början på måndag.

Vilken otrolig resa jag varit med om. Total livsförändring. Jag är ett levande bevis på att 5:2 verkligen är kanon. 5:2-metoden kräver inte så stora förändringar på den livsstil man har.

intro
Nästa vecka träffar jag Michael över en lunch – Klicka på bilden och se dokumentären om du inte redan gjort det.

Jag har alltid haft ett öppet sinne att inte döma andra dieter eller strategier innan jag själv har testat dem fullt ut. Personligen tycker jag att man inte kan döma någon diet eller i detta fall livsstilen 5:2 om man inte själv har testat det.

Överlag känns det som att de som kör 5:2 inte blir så fanatiska och bygger upp murar runt sitt och säger si eller så om andras dieter. Jag gillar attityden bland mina läsare och de email jag får. Inget är svart eller vitt. Äter man på ett visst sätt innan så kan man fläta in det i 5:2 så att det blir bra för just sin egen livsstil.

Här är några punkter som 5:2-metoden har gett mig.

 1. Jag har fått mer energi än någonsin.
 2. Jag kan spela fotboll igen.
 3. Blivit mer slimmad och mår kanon av det (Bara bygga lite mer muskler med nu då;)
 4. Fått ett sundare tänk generellt som bidrar till att allt blir ännu bättre.
 5. Gynnar mina barn då jag är gladare och de får ha sin pappa i livet längre.
 6. Sofia ska ha kredd. Hon sa till mig i februari att jag skulle ta tag i mig själv, och 5:2 var svaret för mig.
 7. Verkligen känner att jag hjälpt så många till att börja tänka på sin hälsa. Och får feedback varje dag om hur folk lyckas och mår bra. Det betyder jättemycket.
 8. Innan hade jag lite hudproblem med exem men inte haft några problem alls nu.
 9. Jag har inte varit sjuk en enda dag under 5:2-tiden(ta i trä för när man påstår nåt sånt så blir la man sjuk;)
 10. Känner verkligen ett driv att hjälpa så många jag kan nu. Meningen med mitt liv har fått en större betydelse.
 11. Och på fredagskvällen och lördagskvällen kan jag njuta av min goda öl eller vin till något fantastiskt gott utan att bry mig om någon diet alls och utan att gå upp i vikt. Fantastiskt!

Ha en fin helg nu mina vänner!

10 thoughts on “Nu går jag över till “maintain” mode. 5:2 är en livsstil ingen diet.”

 1. Så kul och trevligt att följa dig. Jag och min sambo har ju bara kört i 4 veckor men känner redan att vi är på rätt väg. Vi gratulerar dig till ditt mål och fortsätter följa dig på din 6:1 väg och vad den gör för dig och din kropp. Spännande! Grattis till målet, förresten! :-)

  1. Tack för orden:) Kul att ni också är på rätt väg! Berätta hur det går för er sen. Tack igen och det är kul att ni följer mig, mvh Niclas

 2. Hej och tack Johan! Vi har exakt samma sunda syn på allt då:)
  Berätta sen hur din resa är…vid jul sen så får du lägga ett inlägg här:) Tack för orden och ha en fin helg nu! Mvh Niclas

 3. Tack för all inspiration! Håller med om att energin kommer tillbaka. Jag kan nu klippa gräset utan att känna mig död efteråt. På sex veckor har jag tappat 4 kg och det har känts bra hela tiden. Tack! /Maria

 4. Hej Niclas, jag funderade på om jag skulle skriva detta i ett mail men andra kanske kan vara intresserade av ditt svar.

  Jag tycker det är roligt att du nu kommit ner till din målvikt och att du haft haft en spännande resa dit. Du har nu bestämt dig för att gå över till “maintain mode” och köra 6:1 istället.
  Men det är just detta beslut som gör mig fundersam.
  Du säger att det har blivit en livsstil för dig. Så varför ändrar du då från 5:2 till 6:1?
  När jag kollar på dina mätvärden (vikt o midjemått) så ser det ju ut som om det stabiliserat sig de 3 sista månaderna.
  Så varför då ändra från 5:2?
  Är det jobbigt att planera måltiderna och att behöva ha lite “specialgrejer” (babyspenat, mozarella etc) hemma?
  Genom att ändra från 5:2 till 6:1 så tycker jag du signalerar att du primärt har använt 5:2 som en bantningsmetod och inte som en metod att få bättre hälsovärden.
  Jag har tyckt att tyvärr så har media fokuserat lite fel på 5:2 metoden. De flesta har bara fokuserat på 5:2 som ett sätt att gå ner i vikt. Väldigt få pratar om de medicinska termerna och som ett sätt att få bättre hälsovärden.
  När du tar bort en av de 2 dagarna så minskar du ju den medicinska effekten att cellerna går in i en reparationsfas.

  Ser med spänning fram emot ditt svar.

  / Inge

 5. Hej! Vet inte riktigt vad eller om jag gör fel men jag går då verkligen inte ner i vikt som alla säger att de gör med denna metod. Däremot så mår min mage mycket bättre, har IBS o det kommer i skov. Magen är upp o ner som tidigare men jag har inte alls lika ont o det är ju skönt men jag skulle så gärna vilja gå ner lite i vikt oxå. Jag äter inte alls dåligt heller så det kan inte vara det, ingen läsk, inget godis o inget fikabröd alls. Kan det vara så att det beror på att jag är mitt i klimakteriet? Lite besviken är jag att vågen inte går neråt men jag ska fortsätta iaf. Tack för ordet // Carina

  1. Ja det är bara köra på så kommer säkert en nedgång om du är ute efter det. Du får de bra hälsoeffekterna och magen är bättre så ta det inte så hårt att du inte går ner då…men med tiden så kommer du det tror jag! Lyckat ill i forts! Mvh Niclas

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.