Lättaste dagen för min fru

middagen

 

Sofia har avverkat 5 halvfastedagar nu och de 2 sista har varit riktigt lätta.

Så var det för mig med i början. De första 2 veckorna var rätt jobbiga.

Men de blir lättare som sagt. Mycket lättare.

Speciellt nu när vi har den nya menyn. Ovan ser ni Sofias middagstallrik och min lite längre bort.

Dagens meny gick lätt att väga. På lunchen behöver jag inte tänka om det skiljer något på våra menyer då de innehåller exakt lika mycket. Smidigt!

Det enda som skiljer är: Jag får 50 gram mer blåbär än Sofia till frukosten. Sedan får jag 10 gram mer cashewnötter, 20 gram mer körsbärstomater och 30 gram mer paprika till middagen.

Känns riktigt lätt att få till allt och med Oregano på fetaosten till lunchen och sedan även på kycklingen gör allt bra mycket godare. Havssaltet och olivoljan är gott att ha i salladen.

Just melon, rödlök och fetaost smakar riktigt gott ihop!

Cashewnötterna med sin salta smak funkar klockrent till kycklingen.

En limebit i kallt vatten är kanon.

Hoppas ni haft möjlighet att testa menyn! För jag vill ha reda på om ni också haft lätta halvfastedagar med våran meny och om ni tycker om den??

Vi kör denna hela sommaren nu och slipar sedan på en läcker höstmeny.

Ha en fortsatt go kväll!

28 thoughts on “Lättaste dagen för min fru”

 1. Ska testa er meny från och med söndag i nästa vecka. Jag tycker den låter jättegod och näringsmässigt är den säkert superbra.
  Kan rapportera att jag mår kanon på 5:2! Har en massa energi och fokus. Har fastat idag och samtidigt städat, putsat fönster , strykt, sorterat etc. Jag som är en riktig latmask… Och hunger är ju inte alls så farligt…..

  1. Kul du ska testa den! Den funkar kanoners.
   Vi har fastat idag med och har båda haft bra energi och mått riktigt bra. Härligt att höra det funkar så bra för dig! DU varit minst sagt duktig idag då!!
   Min fru fick liksom du ett ryck och har städat som sjuttans under trappan i källaren.
   Fokuset har jag märkt för mig blir extra bra dagen efter en fasta. Blir härligt att vakna upp imorgon och äta en go frukost:)
   Känns riktigt bra att äta mindre ett par dagar i veckan. Du får rapportera näst nästa vecka om du gillade menyn:) Mvh Niclas

 2. Hej! Jag kör med appen “fatsecret” som är himla bra när man ska räkna ihop vad 500 kalorier är. Ett tips som ni kanske redan känner till. Jag knappar in lite olika produkter och vips så har jag en meny. Ofta blir det två ägg, 2 knäckemackor (skönt med lite motstånd), 2 dl vaniljyoghurt och ett äpple.

  1. Hej Stina och tack för ett bra tips!
   Jo jag sett en del kaloriräknar appar. Tänker dock att det bara är 2 dagar i veckan
   man ska ha koll på antalet kalorier med 5:2. Jag vill inte det blir för mycket fokus på viktnedgång som det lätt kanske
   blir med en app.

   Jag kör hellre upplägget som jag precis börjat göra där jag lägger upp bra 5:2 recept från mina läsare som de
   upplevt funkat kanon för dem. + mitt bästa recept där jag och min fru testat fram. Så att alla får tillgång till många bra recept.
   Lycka till i fortsättningen!
   Mvh
   Niclas

 3. Hej!

  Kör min första halvfastedag idag, ska bli spännande att testa det här!
  Ville bara fråga en sak, äter du några extra vitaminer eller liknande? Eller får kroppen i sig det den behöver?

  Trevlig sommar! /Mary

  1. Hej Maria!

   Lycka till idag då:) Du måste berätta hur det gått sen!

   Om du äter bra på fastedagarna tex. min meny och äter rejält som vanligt de andra dagarna så får du i dig tillräckligt.
   I boken thefastdiet rekommenderar de ej vitamin tillskott på burk eller mineraler om det inte är så att en från en professionell
   hälsoexpert/Lic. Kostrådgivare redan föreslagit något specifikt för just dig. Då kan du fortsätta ta det. Men annars ska vitaminer/mineraler ej behövas.
   Trevlig sommar Mary och tänk om det känns lite tungt i början så kommer det vara bra mycket lättare om 2 veckor:)

   Mvh

   Niclas

 4. Det här har inget med middagen att göra men vill bara säga att lunchen med fetaost och melon är helt underbar och den kan man leva på varje dag. men ska spara mig till på torsdag.
  Få se vad middagen består av, eftersom jag är vegeterian så skippar jag kycklingen:) kanske lite mer morötter.
  Jag har den engelska boken och jag måste säga at tdu gör ett kanonarbete med din sida. Nu hoppas jag att ngra kilon trillar av smtidigt som jag vet att jut den här dieten är bra för så mycket mer

  1. Hej Gunilla!
   Javisst är det en riktigt god blandning! Min fru jobbar på sjukhusets restaurang och de har ofta just den blandningen i sallad då det är
   så himla gott.
   Tack för orden och lycka till i fortsättningen! :)

   Mvh

   Niclas

 5. Hejsan!
  Min första halvfastedag…mycket intressant att testa. Har gått jättebra, klockan är 19:24 och jag har middagen kvar. Vill spara den till lite sent för att inte bli sugen på något annat. Detta tror jag kommer att funka för mig och ser fram emot viktminskning och sänkt kolesterol! :)

  1. Hej Eva!
   Härligt att det gått så bra på din första dag:)!
   Ja, det lär funka! Håll ut de 2-3 första veckorna så går allt så mycket lättare sedan. Men det går
   ju redan lätt för dig så, toppen:)!

   Mvh

   Niclas

  1. Hej Kerstin!
   Härligt att höra:) Och att menyn funkar för dig!
   Bara köra på då och njuta av livet;)
   Mvh
   Niclas

 6. Min första halvfastedag. Har i 3 veckor testat 16:8. Har gått mkt bra men ville även testa 5:2. Jag intar första maten vid 12:00, är det ok att göra detta varje dag.

  1. Hej Karin!
   Kul du ska testa 5:2:)
   Nej du kan inte köra 5:2 varje dag. Du ska köra 2 oberoende dagar. Tex. Måndag 500kcal och på torsdag 500kcal .
   Testa gärna mitt recept på sidan. De andra 5 dagarna äter du som vanligt utan att räkna kcal eller så.
   Lycka till!
   Mvh
   Niclas

 7. Hej Karin!
  Kul du ska testa 5:2:)
  Nej du kan inte köra 5:2 varje dag. Du ska köra 2 oberoende dagar. Tex. Måndag 500kcal och på torsdag 500kcal .
  Testa gärna mitt recept på sidan. De andra 5 dagarna äter du som vanligt utan att räkna kcal eller så.
  Lycka till!
  Mvh
  Niclas

 8. Hej! Det går utmärkt att kombinera 16:8 och 5:2 – att alltså ha 2 fastedagar i veckan och övriga dagar ätfönster mellan 12 och 20 (eller vilka tider du nu har). Jag gör själv så, men äter frukost dagen efter en fastedag. Det blir alltså 2 fastedagar, 2 “vanliga” dagar och 3 st 16:8 dagar i veckan. Det är inga problem att äta dagens första mål vid 12, varje dag.

  1. Hej, jag tittar in emellanåt. Roligt att se att det går bra, tycker det är en väldigt smidig livsstil (och inte diet)!

   1. Kul att du har tid att titta in:)
    Håller med dig, detta är en smidig livsstil och jag måste nog byta ut ordet dieten i min titel på hemsidan snart:)

 9. Hej, det är lite tufft när det är så här varmt och man har ett fysiskt ansträngande jobb, att äta så lite två dagar i veckan. Var helt slut i torsdags kväll som var min femte halvfastedag. Funderar faktiskt på att avbryta och börja om till hösten när det har kylt ner lite. Vad tror du om det, eller är det bäst att köra vidare nu när man har kommit igång? Kul med din nya app, tänker ladda ner den så fort som möjligt och nog skall jag kunna lämna ett litet bidrag, vilket jag uppmanar alla andra att göra också, eftersom utan dig hade det inte varit många som börjat med 5:2.
  Ha en bra helg!

  1. Hej Gunnar och tack för dit bidrag!! :)
   Ja måste vara jobbigt i värmen förstår jag. Jag hade nog lagt halvfastedagen på söndagen då och sedan kanske försökt en gång till på onsdagen. Men så fort jag hade känt det tufft under jobbet hade jag nog avbrutit. Ett bra sätt kanske är att du endast kör på söndagar då och väntar till hösten. Eller att du har som regel är det soligt och varmt så struntar du i det:) Får du till tex bara 1 dag såsom söndagen så ger det ju mindre resultat med ändå får du nytta av de bra hälsoeffekterna. Tack än en gång och ha en skön helg:)

 10. Tack för en inspirerande sida!

  Äntligen har jag hittat något som fungerar för mig. Enkelt att följa och resultatet har inte låtit vänta på sig. Både viktnedgång och ökat välbefinnande. Jag började den 1/7 och nu längtar jag nästan efter måndagar och torsdagar. Jag har en fråga: Jag ser att ni äter tre “mål” på fastedagarna. Jag äter bara frukost och middag och efterlyser lite recept som passar då. När jag skriver detta så har jag två timmar kvar till middagen och då smakar allt underbart.
  Än en gång TACK!

  1. Hej Ami! Vad underbart att höra:) Tack för dina fina ord:) Kolla lite längre ner på https://mryeah.com/exakta-dags-recept/ så kan du finna ett par som du kan kombinera. Men får kolla upp detta mer senare. Men kanske några andra har bra recept på endast 2 måltider? Annars kan du ta mitt och göra tallrikarna lite större. Fortsatt lycka till!:) mvh Niclas

 11. Hej Anne-Lie!
  En halvfastedag menas att man äter lite under dagen. Varför jag skriver det för det mesta är att en del kan misstolka att man ska fasta helt på dagen. om jag skriver fasta:) D.v.s inte äta något alls. När de översatte boken nu till svenska som Michael Mosley gjort så använder de just ordet halvfasta i titeln. Så det är inte krångligare än så. Tack för frågan och Lycka Till i fortsättningen! Mvh Niclas

 12. Hej Marie!
  Jag och Sofia min fru har ju bara några recept än så länge just för detta, jag menar vi har testat ut dem väl så man mår som allra bäst. Testa gärna Mozarella/lax menyn som är Sofias favvo! Kolla i appen:) https://forms.aweber.com/form/24/236240824.htm

  Det är jätteskillnad på menyer o menyer vi testat men sommarmenyn och Mozzarella/lax menyn med cashewnötterna vid lunchen gör susen. Lycka till nu och testa äta 3ggr per dag som vi gör. Mvh Niclas

 13. Jo lite lite innehåller kaffe och te. Svart Kaffe innehåller 2 kcal/dl och te 1kcal/dl så jag valt att inte lägga krut på det då det blir så lite…men du har en poäng ändå för är man stor drickare av kaffe och dricker mycket så blir det ändå lite men ingen avgörande betydelse ändå. Mvh Niclas

 14. Tack Marie:)
  Ja du kan testa någon annan grönsak som ruccula eller babyspenat som har riktigt bra näring i sig:) Mvh Niclas

 15. Testade igår och ingen huvudvärk eller migrän vare sig igårkväll eller idag och gott var det. Körde Mozarella/lax menyn. En undran bara, visst ska bären vägas frysta?

  1. Vad bra att du tyckte om den menyn den kör vi mest nu:) Ja, jag väger in dem frysta…gör inte så stor skillnad för inte mycket vatten/vätska som rinner av blåbären. Härligt att du inte fick någon huvudvärk! Keep it up och nu är du på gång:) Mvh Niclas

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.