“fastedag” och semesterstädning

 

Tog kort på dagens måltider:

frukost
Frukosten
52lunch
Lunchen
middag
Middagen
svartkaffe
Kaffe på maten

Blir mycket mer kaffe när jag jobbar. Idag blev det bara denna koppen och en kopp grönt te till frukost. Citronvatten vid lunch och middag annars lagom med kranvatten fördelat över dagen.

Börjar bli trött nu då klockan är snart 23.00. Idag har jag dammsugit hela huset och Sofia har donat och pillat. Hon älskar inredning:) Får bjuda på en bild från idag:

sofia gjort iordning
Min fru donat hemma:)
semester juli
En kompis till mig har en båt som vi tog en tur med igår

Missa inte nästa inlägg, då har jag något kul som ni kan ha nytta av. Om jag blir klar vill säga ;)

 

10 thoughts on ““fastedag” och semesterstädning”

 1. Vilket vackert hem ni har!

  Testade din meny för första gången igår. Gott. Funkade jättebra.

  Funderar en del på hur jag ska göra; 2 eller 3 måltider per dag. Har testat båda och det funkar ju vilket som. När jag har ätit endast 2 måltider har jag hoppat över kvällsmaten. Tror litegrann att 16-timmarsfastan som blir är bra för kroppen. Men jag fortsätter att testa mig fram., och du håller koll på forskningen runt detta…. ;)

  1. Hej Maria,
   Jag förstår hur du tänker. Jag tänker exakt likadant. Michael Mosley skriver i boken att kanske kan det tänkas att 16-timmar har något bättre hälsoeffekter men samtidigt vet dem ej ännu om det är bättre. Det kan räcka med kalorirestriktion på 500 kcal alá 5:2. De ska utreda detta och jag håller ögonen öppna och mina bloggläsare också hoppas jag:) Jag tänker såhär. Efter jag har testat mina värden nästa gång och inte ser en klar förbättring så kommer jag nog själv gå över på 2 dagar och testa ett halvår eller så. Men de tester som gjorts som Michael nämner har folk fått bättre värden bara genom att hålla sig till 500 kcal (600kcal män), utan att tänka på tiderna annat än att bara få i sig detta under samma dag då man är vaken. Jag ska aktivt försöka ta reda på infon i detta ämne då det är riktigt intressant! Tack för en bra synpunkt:)
   Tack för orden om hemmet, min fru brinner för inredning och lägger mycket tid på att måla allt oftast vitt;) kände det var lite kul att dela med sig bara då jag har många kvinnor som följer mig. Mvh Niclas

 2. Hej !
  Min vännina o jag tvistar om hur fastan börjar Jag slutar äta kl 18.00 måndag börjar äta tisdag kl 10.00 med soppa à 130 kalorier x 3 + 1/2 bars 100 Kalorier alltså tillsammans 490 Kalorier sedan äter jag inte förrän onsdag morgon. Är det rätt eller ?

  1. Hej Maggan!
   Så kan ni göra.
   Ni kan sprida ut era 500kcal hur ni vill under dagen.
   Lycka till!
   Mvh
   Niclas

 3. hej Annelie! Hmm ska funka på Ipad med och android telefoner…Testa igen och kolla så wifi är igång…kanske laddas lite tyngre till Ipad då…hmmm hoppas du får det att funka på Ipaden med då. Mvh Niclas

 4. Hej Niclas
  Jag och min fru har kört 5:2 i 2 veckor nu och det funkar rätt bra.
  Tyvärr så är tendensen att våra ätar-dagar blir lite för mycket grillning med gott vin till så någon riktigt bra viktnedgång har inte infunnit sig. Men jag tror stenhårt på idén och kommer att fortsätta minst ett par månader för att ge det chansen.

  En fundering och fråga till dig som engagerat dig rätt mycket i detta.
  Kan det finnas en risk i att planera och organisera för mycket kring detta? Det blir ju lätt mycket fokus på mat och kalorier mm. Man fungerar ju olika från person till person och för min egen del har jag känt att lägga mina halvfaste-dagar på sådana dagar där jag har mycket stå i, fungerar bäst. De lite halvtråkiga dagarna blir det lätt att man börjar tänka på mat och suget gör sig lite mer påminnt. Hur ser det ut för dig?

  1. Hej Masse!

   Under semestern är det annorlunda för mig. Jag kört halvfaste 1 gång varannan vecka och 2ggr den andra halvan. Är inte alls så strikt på dagar utan anpassar efter väder och vad som händer. Som i måndags bodde vi på hotel Tylösand och valde bort fastan medvetet. Utan jag kör endast idag fasta för imorgon har vi gäster här. Så för oss finns det ingen risk i att planera eller organisera då vi byter dag eller bara struntar i en dag i veckan.

   Tänk flexibilitet. Om det bara blir en dag i veckan får du de positiva hälsoeffekterna rätt mycket ändå.

   Och känns det tungt någon dag eller ni är lite småkrassliga så strunta i fastan och kör nästa gång istället. Ska inte vara något tryck att det är jobbigt utan då är det bättre byta dag eller skippa.(förutom första 2 veckorna känns det oftast rätt jobbigt, men blir såå mycket bättre senare)

   Till hösten blir allt mycket lättare och jag upplever att fasta på jobbet lättare än en dag jag går hemma på semestern. Idag har det gått riktigt lätt då inte solen sken så mycket och jag hade fullt upp hela dagen med barnen. Det är ett bra tips att ha och göra på tråkiga dagar. Men mitt bästa tips är att köra på och jag är säker på att det kommer gå lättare för dig under hösten.

   Dessutom har jag nåt min matchvikt nu och kommer växla mellan 1 eller 2 fastedagar i veckan för att ligga runt mina 75 kg. Tanken är nu att börja träna mer i vardagen nu sen och få lite mer muskler.

   Njut av sommaren och grilla på med gott vin och kör mer fokuserat till hösten. Använd appen så blir allt simpelt:)

   Ha en fortsatt go kväll!

   Mvh

   Niclas

 5. Hej vill tipsa om ett bra fasterecept på 500 kalorier.Morgon: 1 ägg och 1 knäckemacka utan smör.Koka ägget och mosa det med en gaffel och lägg på .Till det en kopp kaffe eller te.
  middag eller lunsch : 100gr stekt strimlat kalkonkött blandas med en halv påse färdiga blandade wokgrönsaker (findus frysta) stek och krydda.Blir en rejäl portion som man håller sig mätt på länge.Kvällsmat samma som frukost.

  1. Hej Kicki!
   Tack för tipset! Jättelätt recept och enkelt att få till + att det är nyttigt. Kanon! Mvh Niclas

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.