Ullared och halvfastedag

Ullared
Ullared på en halvfastedag funkar

 

 

 

 

 

 

 

Halvfastedag och jag och Sofia drog till Ullared ett par timmar. Sofia kände hunger redan vi gick in men hade med sig mineralvatten(jordgubb icecream). Den var riktig god att gå och sippra på. Drack 1 liter var under tiden. Vi gick på varsitt håll och jag var klar snabbt men även Sofia denna gång:) Vad kan det bero på tro? Jo hon var allt lite hungrig så vi kunde åka och göra lunchen (men samtidigt hade vi inga stora ärenden dit denna gång).

Hennes 3:e halvfastedag kändes ändå bättre än de 2 första. Men upplevelsen skiljer sig stort på min. Jag närmar mig 3 månader och det blir ärligt bara lättare och lättare.

Sofia somnade lite tidigare än vanligt för att imorgon ska vi köpa färska frallor och njuta av en härlig frukost. Denna mentala aspekt att veta att imorgon kommer jag njuta av en härlig frukost gör 5:2 till en fantastiskt metod att kunna leva hälsosamt hela livet.

Det är som sagt de 2-3 första veckorna som är lite tuffa att klara av. Själv kände jag ingen hunger eller dåliga symptom under dagen utan blev lite hungrig först när jag var och köpte nygrillad kyckling som jag delade upp mellan oss med sallad. Ikväll tog vi bort pastan och vägde in lite mer kyckilng istället. Fördelen men den meny jag har skapat är att den är riktigt enkel att följa och man kommer snabbt in i den utan att tänka sen. Men så fort man ska hålla på att ändra lite så tycker jag det är lite pill.

Jag med hjälp av Sofias och andras  upplevelser kommer framöver även ta fram så man har 2 bra menyer att välja på. Men min är en bra komma igång meny som alltid håller. Men samtidigt är tanken att ständigt att förbättra och justera framöver så vi alla kan ha tillgång till det bästa receptet.

Imorgon ska jag styrketräna om det vill sig.

 

6 thoughts on “Ullared och halvfastedag”

  1. Hej Ewa!
   Ja, jag ska lägga upp flera under https://mryeah.com/exakta-dags-recept/
   Jag insett att folk kanske tröttnar att bara äta min bästa menu:) Men jag ska jobba järnet för
   att optimera ett par menyer som passar min hustru och Kvinnor och oss Män. Kul du ser fram emot det:)

   Mvh
   Niclas

   1. Tack för snabbt svar en fråga till är jätte nyfiken på metoden .
    men äter ni vanligt resten av dagarna ex pasta vanligt bröd mm eller går ni efter någon diet ex Lchf,GI ?
    Ewa

    1. Min hustru har bra kunskaper med GI så vi kör rätt mycket det. Sedan har det blivit att vi dragit ner på pastan och så. Som igår valde vi bort den vita fiberpasan i min meny för att få mer kyckling. Men det är bra att få fibrer under dagen därav jag har lite vit fiberpasta med och jag upplevt att menyn blivit en helhet och jag mår bra av det. LCHF kan man absolut köra med fasta så det kan tom vara det optimala att köra med 5:2 har jag hört från en LCHF expert.
     Niclas

 1. Hej,

  Jag är inne på min andra vecka och jag tycker det går riktigt bra! Jag har gjort som så att jag har ätit soppa till lunch och soppa till middag för att sedan runda av på kvällen med keso och blåbär eller jordgubbar. Håller med dig att inte krångla till det för mycket med maten – jag känner liksom att det blir fel fokus. Hela grejen känner jag som positiv att inte tänka så mycket på mat dessa två dagar. MEN det kanske är lättare sagt än gjort när semestern med hela familjen kickar igång nästa vecka….

  Tack för kul läsning på bloggen.

  1. Gött det går bra Viktoria! Hålla det enkelt gör det lättare.
   Semestern är lite svårare helt klart. Jag tänker såhär: Jag planerar in efter väder och vad vi ska göra. Som på torsdag ska vi ha barnvakt så då kör
   vi halvfastedagen redan imorgon:) Min fru som sagt har ju börjat med så vi kör gemensamt och då blir det lättare med. Under semestern kan man ju kolla när det blir dåligt väder och köra dem dagarna
   endast:) Eller bara köra 1 halvfastedag i veckan (6:1) om man vill och sedan köra på med 5:2 i höst om man vill. En bra sak om man kör på semestern är att 2 dagar i veckan blir ju helt alkoholfria.
   Roligt du tycker det är kul att läsa bloggen.

   Lycka till nästa vecka då! Känner du att det blir krångligt någon dag så skippa allt vad halvfasta heter och njut den dagen och ta nya tag bara.

   Mvh

   Niclas

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.