Malin i Expressen idag

Expressen 2013-06-30
Malin gick ner 11 kg på kort tid

Jag och familjen var på ICA för att b.l.a. inhandla morgondagens halvfasemeny. Då var det lite komiskt att se dagens löpsedel ovan.

Jag köpte givetvis tidningen och det är kul att se fler än jag son får grymma resulatat(när det gäller midjemått och vikt iallfall). Gojibären var slut på ICA. De har aldrig varit slut innan så det kan vara att fler börjat äta dem på sistone:) Så det blev lite annan bärblandning i lösvikt.

Handlat
Inköp av 2 uppsättningar för morgondagen. För mig och Sofia.

Fick en bra fråga från Lena angående om jag har fått bättre värden och hon var nyfiken på det. Jag har ringt min vårdcentral(trandareds vårdcentral i Borås) för jag vill göra IGF-1 värde men de kunde inte svara på direkten och skulle återkomma.

Sen ringde en trevlig dam från vårdcentralen upp mig i förra veckan och sa att detta test kostar en hel del och deras chef är på semester. Hon sa de måste veta hur de ska göra i sådana här fall då fler vill testa värden som IGF-1.

Men de gör aldrig det om man inte har besvär eller tror att man har cancer.

Men hon vet läget för mig att jag bloggar om detta och att jag verkligen vill göra ett test och visa offentligt och hon har lämnat infon till sin chef som kommer ta ställning till detta efter sin semester. Kanske får jag göra detta i forskningssyfte då om jag har tur. Annars får jag försöka boka tid på sjukhus eller lab som gör detta test och betala för det. Tydligen svindyrt.

Men blodtryck och kolesterol kan jag ju börja att ta efter semestern så jag har så många värden som möjligt. Vikt och midjan vet jag blivit bättre.

Sedan kollade jag upp en bra fråga från Jörgen:

Hur resonerar man kring att ta protein pulver. Min tanke går till hampa protein som dessutom är nyttigt på omegafetter o essentiella fettsyror. en dos ca 130kcal, så borde man kunna byta tex frukostägget mot en protein shake ?

Tar du en bara till frukosten så funkar det perfekt för dig istället. Men tar du fler så får du i dig för mycket protein. Så kör på en till frukosten på 130 kcal då och följ menyn resten av dagen.

max
Min son Max säger smile:) Semester snart!

4 thoughts on “Malin i Expressen idag”

 1. Jag hade liknande utgångsvärde som du Daniel med mina 85 kg, dock låg jag sämre till på midjemått, ca metern jämnt. Har kört exakt två veckor idag och igår inför den nu pågående fastan hade jag tappat 1 kg så något viktras har jag inte upplevt, å andra sidan upplever jag inte ansträngningen som särskilt stor. Jag har kört noll kalorier kl.17 söndag till måndag samt torsdag till fredag, undantaget mjölk i kaffet som jag inte fimpat.

  Jag har egentligen alltid varit ganska smal men gick i rask takt upp dryga tio kilo i samband med att jag slutade snusa, 20 år med en dosa om dagen ersattes dessvärre av ett osunt intresse för smågodis och glass ;-) tillsammans med att man plötsligt börjat äta regelbundet sedan man skaffade barn för 5 år sedan gör att matchvikten ökat 20 kg sedan dess. Dom där 10 extrakilona i samband med nikotinstoppet är dock främsta målet att bli av med.

  Jag ser detta främst som en långsiktig “investering” och på sikt borde det ge resultat med nästan 30% reducerat födointag, för jag har dessutom inte upplevt att jag “kompensationsäter” under övriga dagar.

  Nåväl, återstår att se var detta slutar :-)

  1. Hej Per!
   Härligt du är igång och din upplevda anstränging inte är så stor. Jobba på att minska godis och glass:)
   så kommer du få fantastiska resultat tror jag och håll dig till 5:2.

   Bra du tänker långsiktigt och ger det en chans! Du ligger bra till med 5:2 på sikt då redan nu inte kompensationsäter

   Jag ska peppa dig:)

   Mvh

   Niclas

 2. Jag tänkte ta Modifast måltidsersättning, 200kcl/port på halvfastedagarna.
  Detta måste väl vara ok???
  De mättar bra.

  Min förts halvfastedag idag. Hungrig!!!

  1. Hej Lotta!

   Säkert ok men både jag och Michael Mosley mm. är inte för måltidsersättningar såsom protein bars, shakes etc.
   Men modifast kanske är annorlunda så du kan testa om detta funkar för dig.
   Mvh

   Niclas

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.