Snart på min matchvikt och dags börja bygga lite muskler:)

Jag har endast tränat styrka 1 gång i veckan under 8 veckor nu. Dessutom spelat fotboll ett par ggr.

Måste ta fram skärpet om jag ska ha skjortsen från förra sommaren:)

För mig har 5:2 verkligen fungerat bra. Nu när jag snart nåt min matchvikt gäller det att börja få lite muskler.

5:2 efter 8 veckor
11/6-2013

Vad är det första man behöver för att komma igång och vilka är hindren?

 1. Köp en köksvåg tex på netonnet:
Det blir lättare och roligare att starta 5:2 med en köksvåg.
Det blir lättare och roligare att starta 5:2 med en köksvåg.

2. Gör en meny innehållande ca 600 kcal (män) och 500kcal (kvinnor) som passar dig. Se till att 25% av dags intaget under en halvfasta dag är proteiner. Har du ej någon meny så använd min som jag kör nästan jämt: favvo meny

3. Håll allt enkelt och känn efter vilken meny som passar dig. Drick mycket vatten ca 3 liter. Är det jobbigt med hungern på kvällen så drick en stor kopp grönt te.

4. Känner du att idag har jag ingen lust, krasslig eller har någon middag inplanerad med kompisar ute så flytta eller skippa halvfasta dagen som du har inplanerad. Du behöver inte följa detta slavisk. Så ta det lugnt :)

 

8 thoughts on “Snart på min matchvikt och dags börja bygga lite muskler:)”

 1. Oj! Riktigt bra jobbat måste jag säga. Jag har kört 2 veckor nu. Är det okej att “frossa” lite extra de dagarna som man får äta eller hur strikt och nyttig måste man vara?

  1. Tack! Jag har faktiskt varit förvånad en del måndagar då jag har gått ner från föregående vecka. Jag har märkt att jag blivit mer medveten de andra dagarna. Det är ju meningen att man ska äta som vanligt. Men om man har ätit onyttigt innan man startade med 5:2 och får upp tänket att vara lite nyttigare så finns det rätt mycket utrymme så då funkar det om man äter godis eller några folk öl på helgen. För att vara långsiktigt hälsosam ska man ju ändå inte äta skräpmat, godis, öl och läsk typ. Men någon gång ibland funkar ju utmärkt. Genom att man är extremt nyttigt i 2 dagar så blir man påmind om hälsan och äta sunt vecka efter vecka…detta gör att man får en kontinuitet som är kanon långsiktigt:) Men svaret är Ja du kan frossa lite.

   1. Okej. Tack för svaret. Sen undrar jag också… Visst måste det gå ca 16 timmar mellan sista måltiden på fastedagen och första måltiden dagen efter? Jag äter mitt sista mål ca kl 15 och fastar sedan fram till kl 07 dagen efter.

    1. Hej Hanna. Med 5:2 är inte det ett måste. Utan en del gör så här. Om de tex ätit kvällsmat kl.1900 och ska börja sin halvfasta dag nästa dag
     så väntar de till kl 11.00 med frukost och sedan tar middag kl.19.00. På så vis får de ett 16 timmars fönster då de ej äter 2 ggr i veckan.
     Du gör ju rätt bara att du kör 15-07 då. BLir ju samma. Så det är nog det bästa sättet förmodligen.
     Poängen med 5:2 är att man ska kunna vara flexibel för just sin livsstil. Så att dela upp på 3 måltider är ok också. På människor vet de inte än om
     det gör skillnad mellan dessa sätt. Men återkommer så fort jag vet.
     Däremot har ett test på möss gjorts som beskrivs i boken där just en grupp möss fick ett ät fönster på 8 timmar bara och således fasta i 16 timmar. Den andra gruppen fick äta när den ville och hade mycket sämre värden. Jag skrev om det innan lite här: https://mryeah.com/category/1-av-3-inlagg-min-recension-av-boken-the-fast-diet/

 2. OJ!!!! Det var inte illa! Jag är inte riktigt där efter 5 v men har i alla fall tappat 3,5 kg och det känns bra. Är mycket nyfiken på de hälsomässiga resultaten.
  Jag ser detta också som ett superbra sätt att hålla vikten i schack. Mycket lättare än att varje dag behöva tänka på vad man stoppar i sig.
  Håller med om att man bör tänka sunt generellt men att det känns ok att också frossa i det man känner för ibland även om det inte är så nyttigt.
  Du inspirerar och stramar upp tänket. Tack för det!
  Hälsningar
  Lena (igen)

 3. Bra jobbat Lena:) Ja nyfiken är man om resultaten blir bättre för mig och alla som kör 5:2. Måste boka in och ta värden snart. Ja visst är detta ett lätt sätt att hålla vikten och vara sundare. Tack för dina ord:) Mvh Niclas

 4. Hänger inte med i det här med ätfönster och tidsintervaller. Jag äter kvällsmat 18:00 och sedan fastar jag dagen efter med 500 kcal och äter inte riktigt förrän morgonen därefter kl 07. Blir det för många timmar? *Nybörjare*

  1. Hej Mimmi!

   Det viktigaste är att du fördelar dina 500 kcal (600 kcal för Män) på 2 eller 3 måltider.

   Michael Mosley kör kl. 07.30 frukost och sedan midddag kl. 19.30 (Han tar endast ett äpple och morot till lunch utöver frukost och middag).

   Du kan köra egentligen hur du vill för de inte sett någon skillnad ännu på om det är bättre köra på 2 eller 3. Som sagt viktigaste är
   att du håller ca 500 kcal / halvfaste dag.

   En del gör så här. Om de tex ätit kvällsmat kl.1900 och ska börja sin halvfasta dag nästa dag
   så väntar de till kl 11.00 med frukost och sedan tar middag kl.19.00. På så vis får de ett 16 timmars fönster då de ej äter 2 ggr i veckan.

   Däremot har ett test på möss gjorts som beskrivs i boken där just en grupp möss fick ett ät fönster på 8 timmar bara och således fasta i 16 timmar. Den andra gruppen fick äta när den ville och hade mycket sämre värden. Jag skrev om det innan lite här: https://mryeah.com/category/1-av-3-inlagg-min-recension-av-boken-the-fast-diet/

   Hoppas jag förstod dg rätt nu Mimmi?

   Som du gör är helt ok bara du äter dina 500 kcal under halvfastedagen:)

   Mvh

   Niclas

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.