Artikeln i Aftonbladet nu

Jag är lite smalare numera
5:2 Metoden i Aftonbladet
5:2 metoden 10 Juni 2013 i Aftonbladet

Idag kom artikeln ut i Aftonbladet om 5:2. Vill du testa 5:2 och har frågor kan jag hjälpa dig. Bara kul att hjälpa folk att bli lite mer medvetna. Det gäller hitta nåt som passar just en själv och 5:2 passar bra för min livsstil. Ha en go kväll!

7 thoughts on “Artikeln i Aftonbladet nu”

 1. Hej,
  Jag har börjat min första fastedag men nu blir jag osäker på om jag gör rätt. Jag såg dokumentären igår och var säker på att Michael fastade en hel dag utan mat. Att han åt frukost och sen fastade med vatten, te och kaffe fram till nästa frukost då fastan upphör. Enligt din metod delas 600 kcal upp på mindre mål under fastan. Stämmer det med Michaels metod eller är det din egen? Du som har läst boken, att fasta en dag utan mat med enbart vatten, te och kaffe är det bättre eller sämre än metoden du kör? Tacksam för ditt svar och dina synpunkter!
  Hälsningar
  Nancy

  1. Hej Nancy!

   I programmet testade Michael olika typer av fasta, därför du blir osäker förstår jag.

   Det är tänkt att göra som jag gör…
   Du kan dela upp dina 500 kcal (500 kcal kvinnor och 600 kcal för män) hur du vill under dagen…
   Antingen 2 eller 3 tillfällen. Många delar upp på 2 tillfällen…frukost och middag.

   Men jag kör på 3 och de vet inte än om 2 skulle vara bättre.

   Att fasta en dag utan mat med enbart vatten, te och kaffe är kanske ok göra en gång.

   Men på sikt ohållbart och inget jag rekommenderar. Testerna de gjort i boken är med mat med 500kcal(kvinnor) och 600kcal(män) per halvfasta dag.

   Håll det enkelt…som jag kör :)

   Mvh

   Niclas

   1. Tack för ditt svar. Jag gör inte det här för att gå ner i vikt utan för att komma åt alla andra fördelar. Jag tänkte att om jag inte stör kroppen med mat så kan den koncentrera sig på viktigare saker. Blir effekten den samma? Hoppas du förstår vad jag menar. Men om ditt sätt är det rätta ska jag göra som du :) Om jag äter 500 kcal fördelat på frukost och middag, hur bör måltiden vara uppbyggd med proteiner fett och kolhydrater? Nåt jag bör tänka på?
    Hälsningar
    Nancy

    1. Kör du frukost och middag då. Effekten verkar bli densamma om inte kanske t.o.m med bättre med bara 2 måltider. Men de vet inte det ännu stod det i boken, verkar som det ej gör någon skillnad. Men får de och jag reda på det kommer jag lägga upp det på bloggen.

     1. Glömde din andra fråga. Tänk på att ha runt 25% proteiner i maten under dagen. Michael kör frukost och middag och han tar ett äpple och morot vid lunch:)

     2. Men.. när du äter pyttelite under fastan, triggar du inte hungern då? Jag har svårt att somna hungrig så jag tänkte ta ett litet mål vid åtta. Eller inte, om det lilla gör att jag blir mer hungrig kanske jag ska avstå helt? Livet är fullt av mariga val :) Jag får nog helt enkelt testa mig fram..

     3. Jo jag blir hungrig ibland såklart:). Men mest de första 2 veckorna. Ett jättebra knep är att ta en stor kopp grön te utan mjölk/socker i på kvällskvisten. Annars kan du spara lite kcal till ett glas mjölk innan
      du lägger dig, det funkar bra för de flesta med. Testa dig fram för mig passar denna meny bäst: https://mryeah.com/2013/06/04/halvfasta-heter-det/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.