Fokus hälsa nu, jag ska inspirera dig!

Har du kommit igång efter semestern?

Nu startar vi långsamt, häng på nu!

Denna vecka bestämde jag mig för att verkligen komma igång med hälsan på riktigt. Det kan du också göra. Jag började med 2 små "steg".

 • Byta minst en dålig vana mot en ny bra vana.
 • Köra 2 halvfastedagar denna vecka

På sommaren blev det ett par öl i solen rätt ofta och det sätter klart sina spår på "magen".

Jag har bytt ut kvällsölen mot en fräsch vattengrogg.

Knipsade av lite mynta och la i skivade citronskivor.​ Gott och uppfriskande och känns bra mycket roligare att dricka än bara vatten. Så ingen alkohol mer någon vardag för min del under höstens jobbperiod. 

Fick också tips från en del av mina följare på Facebook​, detta är från en dam som heter Jeanette:

*2 st ekologiska citroner
*Färsk ingefära
*Koka upp 1 liter vatten och lägg sedan ner riven ingefära (ca 2 cm) och saften av 1-2 ekologiska citroner.
*Låt dra i minst 10 minuter innan det silas.
*Häll upp på flaska och ställ in i kylskåp så kan den drickas både varm och kall.

Det känns som ett bra beslut att välja bort alkohol helt på vardagarna för det går i hand med att jag vill börja röra på mig mer.​ Igår kväll var jag ute och "körde" en 4,5km slinga. Blev mest att gå för att ena vaden var fortfarande lite förstörd sedan fotbollsmatchen i lördags ;)

​Om du vill köra igång med 5:2 så kan du göra det på det "vanliga" sättet eller köra "lugnare". Det lugnare sättet är att du äter 500 kalorier mellan 19:00-19:00 och kan sedan därefter äta något utan att frossa. Perfekt för er som tycker vanlig 5:2 är för tuff men vill ändå ha bra effekt.

Jag har verktygen du behöver​ för att din hälsa ska bli bättre

 • Mina 5 heldagsmenyer som du kan få hem på recept här.
 • Ladda ner min app för ännu fler recept, läs mer här.
 • "Mina" vitaminer ProVital-K2 och K2 Krill som förebygger hjärtattack + gör ditt skelett, tänder starkare. Jag har skrivit om detta mycket, bl.a. här

​Så vilken dålig vana byter du ut? Gör detta nu så är du ett steg närmare att höja kvalitén på ditt liv och må ännu bättre!

Kramar

Niclas​

4 thoughts on “Fokus hälsa nu, jag ska inspirera dig!”

 1. Har länge tänkt testa 5:2,detta är första gången jag hittat ngt som verkar kunna funka tydligt och enkelt, så många enkla recept med sånt som finns i kylskåpet, ska nog gör ett försök. Tack för en bra sida!

 2. Hej. Hur lång tid tar det innan man börjar gå ner i vikt har kört 2 veckor nu och inte tappat någon vikt, men min make som äter samma sak skryter med 1,6 kg ned.

  1. Hej!
   Det är olika men de flesta går ner ca 0,5kg per vecka. Kul för din make ;)
   Men det är så tidigt för dig att dra någon slutsats utan det är bara att köra på.

   Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.