Tar du hänsyn till dina karaktärsdrag?

Tar du hänsyn till dina karaktärsdrag?

Hej!

Har du tänkt på att du besitter olika karaktärsdrag? 😊.

Förmodligen har vi alla ett dominerande drag, en del av oss är mer öppna en del är mer stängda och en del är "alltid" på krigsstigen medans andra är mer kärleksfulla.

En del är bestämda en del är veliga.🥰

Vad är det då jag tänker kring detta?

Jag tänker att vi kan lära oss av alla våra karaktärsdrag, för inom dig finns en massa karaktärer, en del som du visar mer än andra.

Och är man för ensidig och bara tex. visar sin "stridslysta" och glömmer av att lyssna och visa kärlek så kan det hindra en från att må bra och lyckas fullt ut med det man önskar.

Om vi gör det enkelt och delar in "dig" att du har 4 karaktärer; Krigaren, Trollkarlen, Kärleksguden i dig och Kungen/Drottningen i dig.

Tänk då om du alltid är en krigare och alltid känner dig stark och "går på" folk hela tiden, kommer det alltid att gynna dig och andra till det bästa?

Jag menar du kanske känner någon som har "krigaren" som karaktärsdrag på mest hela tiden och visst det är inget fel i det kanske men är det inte bättre att ha en balans eller iallafall och ta hänsyn "lyssna" på hur de andra karaktärsdragen skulle agera?

Tex. om vi tar Conor McGregor som är en MMA boxare...han hade problem att komma tillbaka och han var känd förr för att nästan vara som en trollkarl i ringen och hitta luckor och lösningar för att besegra sin motståndare men han lät "krigaren" i sig ta över (var mer aggressiv och laddad bara) med tiden och förlorade sitt övertag under en tid.

Sedan så lärde han sig mer om sig själv och frågade; vad skulle Trollkarlen i mig säga för att lösa problemet och likaså vad skulle "Kärleksguden" säga till honom om problemet han hade? Och till sist vad skulle Kungen i han ha gjort?

Svaret är att föra in så att han får in fler av sina karaktärsdrag och att de kan samarbeta.

Lång historia kort; Så när det var dags för comeback för McGregor och matchen var igång så hade han lärt sig vad hans 4 olika karaktärer skulle ha gjort så under matchen så kom trollkarlen in och han kunde hitta lösningar som förr igen och "lura" motståndaren.

Krigaren hade han kvar i sig som är ett måste den med men inte bara för när han hade vunnit så stod han på sidan som en kung och ödmjuk till alla som hjälpt honom och publiken och var så glad. Och rätt som det är så visade han också Kärlek och gick fram till sin nedslagna motståndare och lyfte upp honom och hjälpte han till kanten och dessutom så kramade han om honom och sin motståndares mamma där vid sidan och applåderade och visade kärlek till dem med. 

Och McGregor kunde känna sin största lycka någonsin + att han hade lyckats besegra sin svåra motståndare. Snacka om Kung.

Så ta fram ditt bästa från alla de 4 karaktärsdragen och ha med dig dem i allt du gör så kommer du bli en bättre människa och lyckas bättre i mycket.

Ha en riktigt bra dag och helg och hoppas du gillar att få lite olika syn på saker när det rör det mentala tänket 👍 .


Kram
Niclas
🥰

PS: Har du missat inlägg så passa på och läs fler inlägg här på bloggen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.