Sprinta igång dagen

Denna lilla rörelse varje morgon förändrar ditt tillstånd

Hej!

Hoppas du mår kanon och att du läste inlägget från igår?
Missade du det igår så kan du läsa förra inlägget på bloggen här...


Jag fortsätter direkt från igår och då nämnde jag att kvaliteten på ditt liv är kvaliteten på dina känslor du har och att du kan ändra på dina känslor genom rörelse.

Och här kommer fortsättningen 🥰 ...

Tex. När du vaknar och sätter dig direkt vid datorn för att börja jobba tex. så kanske du inte är ditt bästa jag, du är inte i ett bra tillstånd kanske där du känner dig så laddad, men om du bara gör lite sträckövningar och rör på dig litegranna så kommer du sen när du sätter dig framför datorn att känna att ditt tillstånd förbättras.

För om du är i ett bra tillstånd så får du mer fokus är modigare och orkar göra mer. Och när du har energin så leder det till att du orkar ta till dig/lyssna på strategier som tar dig framåt.

Hur ofta "mäter" du din energi?

Kan du ändra den snabbt genom att ändra ditt tillstånd så är det kanon och perfekt att träna upp så att du blir ännu snabbare på att få upp energin. Det är ju när du har energin och mår som bäst du vill ta dina beslut i livet och inte när du mår skit.

Men hur kan du då röra på dig litegranna för att få dig till rätt tillstånd? Ja det är inte varje morgon man vill ut och promenera direkt och det behövs egentligen bara lite rörelse i hemmet.

Tex. Testa detta, stå upprätt och gör dig redo för ett 200m lopp 😉

Du ska inte vara nere i "startblocken" utan tänk dig att det är en stående start och du vet hur en sprinter rör på armarna och du kan göra likadant.

Så stå med högerfoten bak på tårna och stabilt med vänsterfoten "platt" framåt och börja sprinta med armarna på stället så snabbt du kan i 30 sek och sedan byter du och så tar du vänster fot bak och höger fram och "sprintar" även där i 30 sek.

Så bara genom att få igång blodflödet i kroppen på detta sätt så ändrar det din hjärnkemi och du mår bättre. Och du kan bara på ~1 min ändra på hur du mår. Jag har märkt om man har bra musik("uppåt-musik") på när man "sprintar" så ger det ännu mer effekt på hur jag mår.

Och sen tar man tag i dagen. 👍

För har du inte ens nån energi så kan du inte prestera alls lika bra. Och nu har du ett enkelt och snabbt sätt på att bli mer energisk. För kommer du i rätt tillstånd så kan du mycket lättare skrida till handling mot det du önskar/måste göra.

Ha en bra dag och så återkommer jag snart med något bra inlägg igen!

Kram
Niclas 

PS: Just nu så kör jag och Sofia på med 5:2 och testade ett nytt recept igår och dagen flöt på riktigt bra. Mer om det receptet i annat inlägg.

Tyckte/tycker du om min raketstart med 5:2 och inte har testat mitt mest populära upplägg där så många har lyckats att följa.. så vill jag gärna att du testar det sen om du inte redan har gjort det förstås:
https://vitaminotek.com/e-bok/nya-52-dieten  

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.