Söndagsreceptet #2

Recept på en smarrig middag från Malin Söderberg.

Knappt 300 kcal (jag räknade på ett ungefär och fick 260):

 • En laxfilé
 • Gör en marinad på en skvätt sesamolja (1 tsk), lika mycket ketchup, lite sambal, lite ingefärssaft (riv och pressa) och en pressad vitlöksklyfta. Smeta ut hälften på laxen, stek i ugn ca 5-7 min på 175, pensla med resten och kör klart.
 • Strimla en shallottenlök, len näve sugar snaps (skiva fint på diagonalen) och ett knippe rädisor (skiva tunt och skär sedan till fina stavar). Häll över en skvätt vinäger (risvin- eller äppelcider-) och salta. Rör om och låt stå 5 minuter.

Mums! Krispigt, syrligt, starkt och fräscht. Bra näring, mättar gott och gott nog att bjuda gäster på. Jag äter inget före middagen, men detta står jag mig bra på. Brukar avsluta kvällen med en liten skål med hallon.
Mvh
Malin

 

Har ni något bra recept så skicka ett email till mig niclasbrunnegard@hotmail.com och i ämnesraden skriv Söndagsreceptet.  Då kanske ditt kommer med någon söndag framöver. Skriv gärna hur du mår när du kör just ditt recept. Och ta någon bild i bra ljus om du hinner.

4 thoughts on “Söndagsreceptet #2”

 1. Hej Carita,
  Ja du får alla de positiva hälsoeffekterna även om du delar upp det på 3 måltider och. Det är just kcal restriktionen i sig som är den stora grejjen. Sedan vet de ej ännu om det skulle vara bättre att endast dela upp på 2 måltider gentemot 3 eller kanske bara 1 måltid. Så du kan välja in för just din livsstil att köra 1, 2 eller 3 måltider är mitt tips. Michael Mosley delar upp på 2 måltider ja men han brukar spara kcal för att kunna knapra på någon morot eller äpple mellan sina måltider. Lycka till nu i fortsättningen och kul att det går bra för dig, när det gäller träningsvärk dagen efter så har jag inte hört detta förut, bara att man kan få kramp tex i vaden under natten om man druckit för lite under halvfastedagen, kanske skulle vara det då för din del …och kanske testa att öka lite på vattenintaget under dagen. Men som sagt inte hört just med träningsvärk dagen efter. Mvh Niclas :)

  1. Hej.jag har kört 5:2 i 4 veckor nu mest för hälsoeffekterna o nyfikenhet.jag jobbar som sportinstruktör och det blir nogq en 12 timmars träning i veckan.nu kände jag igen det där med träningsvärk
   dagen efter fastan.men
   det känns
   mer som
   svaghet i
   hela
   kroppen(
   träningsvärk
   har jag ofta)
   detta känns
   annorlunda.
   Men märker att jag kan löpa
   snabbare
   och för mig
   är det inga
   probleem att
   träna på
   fastedagarn
   a blir bara
   mer hungrig
   än om jag
   inte tränar! Tack för en bra blog!

 2. Hej!
  Jag tillhör dem som inte lyckas så bra med fastan. Det är svårt! Kan du säga mig var instruktionen till appen finns och hur man räknar ut värdet på maten man äter.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.