Sänk ditt blodtryck med dessa tips

Inlägget i samarbete med mitt företag Vitaminotek AB där man kan köpa bl.a. Vitamin D3.


Hej!


Idag tänkte jag delge dig några tips som kan minska ditt blodtryck😊.

Jag går rakt på sak... 

Blodtrycksfix:
  • Gå ner i vikt om man har en övervikt och speciellt då om man har ett BMI på mer än 30.
 
  • Promenera en rask promenad i 10 min efter måltider. Helst efter dina 3 största måltider under dagen. Men iallafall få till nån promenad direkt efter en av de större måltiderna på dagen. Får du till bara en efter lunch tex. så är det kanon bara det.
 
  • Någon form av styrketräning eller någon träning överhuvudtaget där du behöver kämpa och ta i lite.
 
  • Minska på öldrickandet. Det kan vara så enkelt att din kropp producerar för mycket urinsyra p.g.a. öldrickandet och det i sig höjer ditt blodtryck. Så bara genom att byta ut öldrickandet till något glas rött vin istället kan göra stor skillnad för dig och kanske t.o.m. bara det som är orsaken till ditt höga blodtryck.
 
  • Äta en potatis. Studie har visat att föra in en potatis dagligen kan minska risken för högt blodtryck. Potatis har undersökts eftersom den är en källa av potassium eller kalium som det heter på svenska, kalium är inte vitamin K utan en mineral. Kalium är kopplat till blodtryckssänkning. 
 
  • Om du vet om att du äter mycket salt så kan du minska lite på det, det kan ha påverkan på blodtrycket men förmodligen inte så mycket.
 
  • Få ordning på din sömn. Har du sömnapné så kan en CPAP-behandling (ha en sådan där mask över näsan och mun etc. på natten) göra susen och det kan vara så att det är just dina sömnproblem som ger dig högre blodtryck.

Så lägger du ihop allt ovan så kanske det är botemedlet mot "ditt" höga blodtryck.

Ett par av dessa tipsen ovan påverkar också ditt blodsocker till det positiva...

Tex. Promenaden efter maten och styrketräning hjälper här med och ett annat tips är att se till så du får i dig tillräckligt med vitamin D3 iallfall på höst/vintern så kan det kanske förbättra ditt blodsocker.

Ett annat knep som kan göra stor skillnad för dig och hålla en bra nivå på blodsockret är att kolla så du äter tillräckligt med protein på dina vanliga dagar. Testa att ha som en regel att införa 30% protein av tallriksytan och se om ditt blodsocker blir bättre.

Och när du äter din måltid så välj att äta proteinet på tallriken först.Ha en bra helg, hoppas du gillar inspirerande "små"-tips om hälsa! 🥰👍


Kram
Niclas


PS: Visste du att de som prenumererar på ProVital-K2 får med vitamin D3 under höst/vintern just nu för dess portokost, ja de som vill alltså.
(D3 kommer med i 2 leveranser totalt under höst/vinter för en burk D3 räcker i 4 månader). 

Så vill man börja med ProVital-K2 och vill ha med D3 höst/vinter så kan man skriva D3 som meddelande i kassans slutsteg eller mejla in sen om man råkat missa. Läs mer här:
https://vitaminotek.com/kosttillskott/provital-k2-prenumeration

Eller ännu bättre; Dessutom så har vi precis justerat så att fr.o.m. NU så kommer alla de som nu får eller vill ha vitamin D3 året runt ihop med ProVital-K2 och Krill få med D3 året runt med ett extra påslag på 20kr när fakturan kommer med varannan månad.

Tack vare att de prenumererar på alla 3 sorterna.

Kolla gärna in vårt erbjudande för alla 3 sorterna som gäller en gång per kund:
https://vitaminotek.com/kosttillskott/prenumeration-pa-3-sorter

Alla som nån gång har beställt någon av våra prenumerationer i shoppen har redan fått första burken till 50% rabatt och det är inbakat i vårt erbjudande för alla de 3 sorterna till nya kunder.  Men har du inte testat tex. Krill och är kund på ProVital-K2 tex, så kan du lägga till Krill och få 50% på första burken, bara att mejla in.

Alla befintliga kunder som prenumererar på alla 3 sorterna kommer med automatik framöver få D3 för endast 20kr extra per fakturering fr.o.m. NU.  Det ska vara rättvist 🥰.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.