Vilket väder, gäller att njuta! 8-10st sallader på gång sen och vi har planterat en massa växter…

I samarbete med min shop Vitaminotek

Hej!

Vilket sommarväder!

I helgen som var det bara att njuta ute. Släppa allt och bara njuta av den svenska försommaren.
Gäller att passa på, speciellt då hela maj var så kall.

Blivit lite grill med och fixa en hel del saker ute i trädgården. Sofia har planterat ner så många blomväxter. Hon har verkligen fått gröna fingrar och växterna har under ett par månader varit både inne och ute i sina krukor, ja de har varit som hennes små bäbisar och nu är dem äntligen planterade ute 😅 (tog kort nu imorse på det mesta som är planterat ute nu och som du kan se längre ner om du nu är intresserad av sånt :)  sen i sommar tänker jag ta samma bilder igen för att se när det blommar och lägga med i något inlägg)


Om ett par veckor blir jag klar med mina salladsrecept som jag nämnt om på bloggen här, om du har missat det. 

Inte klar än, tar lite längre tid än jag tror och speciellt nu när sommarvädret kom i helgen.

Det blir nog runt 8-10st salladsrecept och så kör vi innan semestern med fokus "sallader". Som 5:2 eller om man vill "bara" göra en sallad per dag, som lunch tex. och sen äta som vanligt resten utav dagen så är det kanon med! Och är man vegetarian tex. så kan man bara skippa att ha med där det är kött.

Min kära mor har precis fyllt 75 år och så har det varit mors dag. Vilken pigg 75-åring 😍!

Jag frågade vad hon önskade sig och hon sa: Vitaminerna. Min mor har tagit dem sedan 2014 och äter inga mediciner alls och
blev så glad när hon bl.a. fick det i present och säger;

Det är ju tack vare dem som jag mår så bra!! 😊

Det min mor tar är dessa numera 3 klassiska sorterna som kompletterar varandra:

ProVital-K2 (kalcium kommer dit det ska, in i benmassan..kan på så vis undvika benskörhet. Bra för hjärthälsan och artärväggarna som kan bli mer flexibla för att kalcium omdirigeras bort in till benmassan där det hör hemma. Tar du blodförtunnande medicin så måste du kolla med läkare innan om det är ok med just den medicinen du får.)

Krill  ("Omega 3" och kolin; håller nere inflammationer i kroppen så du kan undvika sjukdomar. Bra för hjärtat, den kardiovaskulära hälsan och levern.)

Multivitaminen (som kan motverka dåligt immunförsvar m.m.)

Även om man nu på sommaren kanske inte tar extra vitamin D3 så är dessa 3 sorter ovan perfekt att köra på med och Multivitaminen har lite D3 i sig ändå och ha bra D3-nivåer och få i sig på daglig basis är speciellt bra i dessa tider då det verkligen har visat sig ge en skyddseffekt mot luftvägssjukdomar:

Sista mars i år så blev man klar med forskning på Karolinska Institutet https://nyheter.ki.se/ny-forskning-om-d-vitamin-och-luftvagsinfektioner-viktig-for-riskgrupper
som visar att D3 har skyddseffekt och ta lite på daglig basis är perfekt. 

Tar man mer D3 så behöver man mer K2 och därför är D3 ihop med Provital-K2 riktigt bra, skrivit om detta här:
https://mryeah.com/las-detta-innan-du-proppar-i-dig-vitamin-d3/
   
Så intressant allt det här tycker jag som brinner för detta. Testa gärna i några månader (eller fortsätt att ta om du redan är prenumerant) av dessa 3 sorterna och må toppen som min mor och vi. Ja, i snart 7 år har hon tagit detta. Vi har kunder som efter de har haft ett uppehåll kommit tillbaka för då märker man tydligt skillnaden vad det gör.

Jag och Sofia tar såklart alla sorterna med även om Sofia kan glömma av att ta ibland😍Tex. Chatrin Häggbring från Kalmar som säger att jag gärna får dela med mig av det hon skrev till mig om Provital-K2:

"De är super, bra både för tänderna och håret fått beröm både från frissan och tandläkaren."  Så inte bara invärtes det kan göra gott.

Startar man en prenumeration på alla 3 sorterna så får man Multivitaminen med på köpet(portot bara för den). (Leverans sker varannan månad då varje burk räcker i 2 månader) + den bra rabatten på första burken på de respektive 2 andra sorterna, gäller en gång per kund.

Man kan välja att lägga i korgen var för sig i shoppen här
så får man Multivitaminen på köpet som slår igenom i kassan. Så riktigt bra deal att välja alla 3. Vill man inte ha alla 3 sorterna så kan man tex. välja ProVital-K2 och få D3 på höst/vinter på köpet(endast portot för D3 tillkommer) om man anger D3 som meddelande i kassan sen, ja om man vill. Läs mer här om det.

Och längre ner i shoppen kan man välja att beställa styckvis om man inte är intresserad av en prenumeration. Men vi har ingen bindningstid och man slipper framtida porton på prenumerationsalternativen, så läs gärna mer om det och få rabatten på första burken med 😍

  

Ok, hoppas sommarvädret håller i sig och så ska jag kämpa på med salladerna nu så vi kan köra en nyttig 5:2-period innan högsommaren!

Ha en riktigt fin dag!

Kram

Niclas

PS: Vill du köra på med "en" prenumeration på alla 3 sorterna som min mor så kan du beställa dem enkelt här:
https://vitaminotek.com/kosttillskott/prenumeration-pa-3-sorter

Det är bara att klicka Lägg i korgen på sidan ovan så får du alla rabatterna på en gång och klicka på Till Kassan och betala smidigt med Klarna eller kort så postar vi sen varannan månad och i framtida leveranser sen så kommer du få på faktura och ha hela 35 dagars inbetalningstid. Men inte nu första gången då du betalar enklast med Klarna eller Kort i shoppen.

(Är du redan prenumerant på nåt enstaka och vill lägga till någon prenumeration så är det bara att svara på detta mejl så återkopplar jag sen)Här kommer lite bilder från allt vårat planterande, se om det tar sig nu😊:

Bild på en salladstallrik som kommer att vara med i våra salladsrecept. Senare i juni blir det klart.

Bilden här ovan visar ett av våra salladsrecept som släpps senare i juni. Det kommer vara en PDF-fil som man laddar ner och man får länk till filmer där jag visar exakt hur jag gör. Och när jag är klar så kommer det upp i shoppen runt den 14 juni är tanken och det kommer kosta endast 99kr för den som är intresserad.

Hej!

Tiden går och det är snart redan juni. Jag har nu börjat jobba på flera olika sallader (blir nog 8st totalt ändå) som jag och Sofia kommer köra med i ett 5:2-upplägg innan semestern som är i Juli.

På tallriken ovan ser du den salladen jag gjorde igår som är otroligt god och som kommer att få vara med. Just denna har lite fler ingredienser i sig men de flesta kommer vara ännu enklare än denna och det kommer inte vara svårt att få till.

Och vill man inte köra 5:2 så behöver man inte vara så noga med måtten som jag visar. Och man kan alltid göra åt de ingredienserna som blir över till sina vanliga måltider.

Blir helt enkelt så att du kommer att äta mer grönt! Bra va. 😍 

Jag filmar också när jag gör recepten och dressing och kommer förklara lätt och kommer ange i dl, msk eller i tsk-mått och där det går i enhetsmått som tex. 1 avokado eller 1/2 stam broccoli men varje ingrediens kommer stå i gram och kcal också så man kan väga in och ha stenkoll om man vill.


Min plan är att bli klar till måndagen den 14 juni så att vi kan köra igång då i en vecka innan midsommar och sen fortsätta i veckan efter, men om jag inte hunnit till dess så tänker jag att vi kör igång måndagen den 28:e juni .

Vill man inte köra som en kickstart med 5:2 och äta sallad varje dag så kör man vanlig 5:2(2 dagar i veckan och har det som blir över till vanliga måltider). Så att man ändå får i sig nyttigheter på sin semester. Eller om man struntar helt i 5:2 och gör salladsrecepten på sina luncher bara. 😊

Så upplägget kommer passa alla och det kommer inte vara komplicerat att få till salladerna och är man vegan eller vegetarian så kan man bara skippa att ha med det som inte passar en.

I förra inlägget skrev jag om våra nya serum och det är alltså för ansiktet och eventuellt ner på halsen man ska använda det och inte på andra ställen, jag skrev nog på nacken med 😅 och det blev ju fel. 

Ha en fin dag! 

Och så får Du hålla på bloggen eller i shoppen sen när det är dags för våra fräscha sallader som kommer göra det enkelt för dig att vara mer nyttig nu när sommaren kommer med grillning och annat gott.


Kram

Niclas

PS: Vill bara klargöra att de 2 nya serumen är ju såklart avsedda att användas i ansiktet (det ena på morgonen och det andra på kvällen) och eventuellt ner på halsen om man vill, se kittet här om du missat vår nyhet:
https://vitaminotek.com/serum/serumkit-med-stenroller

Inlägget i  samarbete med min shop Vitaminotek

Så här får du en bättre hud i ansiktet

Bilden här ovan visar vårt nya serumkit där våra 2 serum + stenroller ingår.

Detta inlägg är i samarbete med Vitaminotek där vi säljer det vi erbjuder i detta inlägg:

Hej!

Har du drömt om att få en bra hud i ansiktet?

Då är detta inlägg intressant för dig! 

Vi har testat ut och tagit fram ett par serum (se bilderna) som är riktigt bra för din hud i ansiktet.

Det första serumet är ett Naturligt C-Vitamin Serum, 20% C-vitamin + Hyaluronsyra. Detta serum ger energi och lyster till ansiktet. Återfuktar på djupet och hudens struktur förbättras. Slätar ut och huden i ansiktet blir friskare.

Hur använder man det?

Placera några droppar av serumet i handen (rena händer givetvis) och sprid sedan ut det över ansiktet, undvik att få serumet i ögat.

Gör detta efter att du har duschat eller tvättat ansiktet. Rekommenderas för användning på morgonen. 

Låt det absorbera innan du eventuellt har på fukt- eller solkräm. Ska du ut i solen direkt efter så använd gärna solkräm när serumet har absorberats.

Det andra serumet vi har är ett Naturligt Retinol Serum + Vitamin E Fruktextrakt. 
Detta serum ger ansiktet en riktig "boost". Huden blir mer spänstig och ålderstecken motverkas. Huden föryngras och synliga ärr minskas.

Och hur använder man då detta serum?

Efter rengöring av ansiktet så applicerar du ca. 1-3 droppar i ansiktet och masserar in i huden tills det är helt absorberat.
Rekommenderas för användning på kvällen inför natten.

Summering:

Vi rekommenderar att man använder C-Vitaminserumet på morgonen och Retinolserumet på kvällen. Och ihop med vår "svala" Stenroller.

Stenrollern använder man för att få maximal upptagning av huden. Man behöver inte trycka hårt utan bara rollar ut serumet mjukt och försiktigt. Ger en sval och skön känsla på huden. 

Stenrollern gör huden svalare, ökar cirkulationen och minskar svullnader. 

Den lilla stenen på rollern (se bild längre ner hur rollern ser ut) kan man med fördel använda tex. runt näsan och käken och på mindre områden tex. bredvid ögonen. Och med den stora stenen på rollern använder man på större ytor som tex. pannan och kinderna. 

Det är inget måste att ha Stenrollern och det fungerar bra med att använda fingrarna att massera ut serumet i ansiktet. Det är just om man vill få det lite bättre och få in serumet mer på djupet som det är en fördel att använda rollern + att det ger en sval och skön känsla.


Bra info om produkterna:

Serumen är naturliga, växtbaserade och parabenfria. Och det finns inga dopingingredienser däri. Dessutom är produktionen av serumen ISO 22716 certifierad. 

Men också GMP certifierad. Så du kan känna dig trygg.


Serumen passar bra för både män och kvinnor och alla hudtyper.

Räcker länge och resultatet med en slätare och finare ansiktshud kan man redan se efter ett par veckors användning.


Har du inte testat serum tidigare så kan du testa på ett litet område på huden först för att se hur din hud reagerar. Ska inte vara några problem men alltid bra att testa på ett litet område först när man använder hudprodukter i ansiktet för första gången.

Det är såklart inget måste att använda de båda serumen. Köper man tex. endast C-Vitaminserumet kan man använda det både morgon och kväll. Och köper man endast Retinolserumet så använder man det endast på kvällen.

Men vårt tips är att man använder de båda dagligen, dvs. C-Vitaminserumet på morgonen och Retinolserumet på kvällen. Och vill man köpa de båda serumen + rollern så har vi gjort ett "kit" av det så man får det billigare + fraktfritt, än om man köper allt var för sig.

Kolla in i shoppen på https://vitaminotek.com/
så ser du att vi har markerat produkterna som Nyhet!
och du kan enkelt läsa mer om respektive serum och "kit". Och se lite fler bilder 😍.

Jag har använt C-Vitaminserum i ett par år (riktigt bra för oss män med!) och alltid tänkt att detta måste jag nån dag kunna erbjuda i shoppen och det känns kul att dagen är här och vi fått fram riktigt bra produkter.

Ha en fin dag och så återkommer jag snart med andra inspirerande inlägg som vanligt 😊.

Kram

Niclas

PS: Är du sugen att få en bättre ansiktshud så kolla in vårt serumkit där de båda serumen ingår + stenrollern:
https://vitaminotek.com/serum/serumkit-med-stenroller

Självklart kan du köpa bara ett serum eller rollern för sig, det ligger tydligt separat i shoppen som du kan kolla in och läsa mer om respektive serum.

Köp vårt "Kit"(de 2 serumen + stenrollern) här:
https://vitaminotek.com/serum/serumkit-med-stenroller

Köp vårt "kit" här

Lev Längre och Håll Dig Friskare! Jag Inspirerar Dig till en Bättre Hälsa.

Privacy Preference Center

Advertising

Analytics

Other