hur du sätter mål rätt och hur du ska agera bäst för att nå dem

Hej igen!

Hur ska du lyckas 2021?

Jag vet inte vad du vill uppnå men ett sätt för att lättare uppnå det man vill är att sätta ett mål.

Ja, de flesta har nog testat på det eller i alla fall haft tanken. För visst det låter bra men många tycker nog det är "lullull" att skriva ner ett mål😊 

Jag vet hur du lättare får det att fungera med den biten. 💪😍😘


Du vill inte bara ha ett mål satt utan du vill ha hela 3 st!!
Och du väljer själv inom vilka områden. Ska förklara snart om varför just 3st mål är bra.


Det kan tex. vara något som rör din hälsa, dina relationer, ditt boende, dina vanor, sparande, ditt jobb eller din attityd, ja du förstår och du väljer ut 3st.

Det kan även vara "enkla" mål som går snabbt att uppnå och du lägger bara in ett nytt mål när du blir klar med ett så att du alltid kör med 3st parallellt.  

För varje mål du sätter så ska du:
  • Vara detaljerad
  • Sätta en "deadline"
  • Skriva ner varför du vill uppnå målet, skriv ner på papper.
  • Se på pappret med dina 3 mål nedskrivna minst 2ggr per dag. Tex. på morgonen och kvällen.
Exempel på ett mål(som jag har) kan vara: Att köra 5:2-dieten till den 1 mars med mina recept så att jag går ner 7kg.

Sedan ska du ha i tanken så ofta du kan:
Vad kan jag göra NU för att ta mig närmare mitt slutmål.
Ja, att du har en känsla av att tiden är knapp och tänka -vad kan jag göra just NU som går i linje med mina mål.

Att du har med dig tanken att just NU betyder nåt, gör mer för dig än du tror.
För att komma in i det tankesättet så vill du stanna upp 
och tänka i nuet, tex. kolla ut genom fönstret och titta på något eller fästa blicken på en detalj inne och känna nuet. 

Sen så tänker du på dina 3 mål och väljer aktivt ut ett och sedan gör du något på direkten som går i linje med det målet. Det kan vara en enkel sak som bidrar till att du går mot ditt mål. Som i exemplet så "går";) promenader i linje med mitt mål där jag vill gå ner 7kg till 1 mars. Så jag kan bara ta mig ut och gå en runda eller skotta snö.

Ok, men varför sätta 3st mål? Varför inte fler eller varför inte bara ett mål?

Att ha lagom med många mål får hjärnan att vila men också en annan sak.
Ett av dina mål kan vara på paus, tex. du kanske inväntar något för att kunna fortsätta med ett av målen och då kan du växla till något annat eller så har du precis promenerat din runda och har betat av ditt hälsomål för dagen och kan då växla mål du vill fokusera på.

Men om jag är trött någon dag då och har en dålig dag? Är det inte lätt att man bara slutar?

Jo, det är lätt att tänka att man gör det imorgon, men som jag skrev ovan. NU betyder mer än vad folk tror och ofta om du bara börjar litegranna med nåt så gör du mer än du tänkt dig. 

Men allt i vardagen måste såklart fungera och ett tips om det känns tungt är att inte vara så hård mot sig själv, för då får hjärnan vila också. Tex. om din dag har börjat dåligt och du känner dig bara trött. Då gör du något annat, tex. går ut i trädgården och fixar med nåt eller tvättar bilen, pumpar däcken på cykeln, slänga skräp, tvätta, diska, städa, ja helt enkelt något som du ändå förr eller senare måste göra i din vardag. 

😊 För när du har gjort något sådant så kommer hjärnan fått vila och sen när du är klar så kan du bara snegla på pappret med målen och just då kan du få upp suget igen för att köra på!
Och tänka; Kommer det jag ska göra Nu hjälpa mig att gå mot mina mål eller ej?

Välj det som går mot dina mål och undvik det som inte gör det i så stor utsträckning du kan. 😍


Ha en riktigt bra dag!

Kram

Niclas

PS: Tyckte du recepten du fick nyss är för enkla så är
mina vegetariska recept bra med om du har missat dessa.
Eller varför inte kombinera enkla recept och vegetariska recept.

EN GÅVA FRÅN MIG. NU KÖR VI!

Hej igen!

God fortsättning och 2021 är igång😍
Jag har en gåva till dig idag, helt gratis!

Såg du inte mina inlägg på Facebook så kommer det här:

Nu är jag taggad!! "Back to basic!"
Hoppas du är taggad också💪😍😘
För Nu är min viloperiod över och vi har städat bort julen och är redo för nya friska tag.
-
Som jag nämnde innan jul så kommer jag och Sofia köra 5:2 med start på måndag i nästa vecka. Vi kommer köra 2 dagar per vecka med max 800kcal på de 2 dagarna vi kör.
-
Jag har suttit och gått igenom de absolut enklaste och bästa recepten för att gå ner i vikt med 5:2 som jag har gjort. Men ändå så att man mår bra och att de är goda + att det är de recepten som flest människor har lyckas få de bästa resultaten när det gäller viktnedgång bl.a.😊
-
Så nu kör vi på med start i nästa vecka. Är du redan igång i mina andra upplägg så är det såklart ok att köra på med det så du inte avbryter eller så känner du ändå sugen att hänga på😅 så kan du ta en paus från det just nu och hänger bara på med de här superenkla "gamla" recepten nu, så vi alla kommer igång lätt. Och så kan du komplettera med de mer avancerade recepten om ett par veckor.
-
Du kan såklart välja själv vilka 2 dagar du kör 5:2. Jag kommer köra måndagar och torsdagar. Kan ändras nån dag hit eller dit beroende på Sofias jobbschema.
-
Men recepten då kanske du undrar?
Du kan ladda ner dem här:
De 4 Bästa 5:2-dagarna

Det är bara 4 dagar vi kommer variera med.
Underskatta inte att vi bara nu kommer köra med ett få-tal bevisade recept som ger resultat. Jag vill att vi får resultat nu och på ett superenkelt sätt!

Jag har följare som sagt såhär:
// - Jag har köpt de senaste utgivna böckerna om 5:2-dieten för att variera recepten, men jag återkom alltid till en receptdag från dig som jag sedan har använt på samtliga fastedagar.//
// - De är mycket enkla och går snabbt att blanda. Under de senaste 2 åren har jag gått ner 11kg och håller det nu, efter att endast ha kört 1 av dina dagsrecept på mina 2-dagar. Mycket lätt och bra. // Ja, detta recept är med 😉
-
Ok! God Fortsättning och önskar dig ett "lätt" 2021💪🥰😍

Vänta jag är inte klar än, jag skriver lite mer...😍

Så du vet: Nu fokuserar vi endast på att få resultat och lova mig att du inte underskattar dess enkelhet😊
Alltså nu är det de recepten som visats sig ge bäst resultat för viktnedgång och välmående + en annan viktig sak: Att det är enkelt att få till recepten.
-
Inte ens inköpslista behövs denna gång utan du kan lätt stämma av vad du har hemma och sedan bara kolla på själva recepten och ha enkel koll på vad du ska inhandla.
-
Det kommer vara lätt för alla att köra!
Då dessa 4-dagars recept är gjorda på 500kcal/dag så har jag kommenterat lite på vad jag kommer öka på lite för vi kan numera köra med 800kcal/dag. Så du kommer själv kunna öka på något så du går mot 800kcal eller så följer du mina jätteenkla tips om hur jag kommer göra. Iallafall håll dig mellan 500-800kcal. Och ska du köra flera dagar i rad(fler än 2) så väljer du att hålla dig runt 800kcal och inte 500kcal.
-
OK! Hoppas du är redo!💥⚡️
En sak bara: Spring inte ut i rusningstrafik och inhandla, det är både halt och en pågående pandemi, så var rädd om dig!
Och handla när det är lugnt eller online och är du äldre be gärna någon att inhandla åt dig. Bättre vänta nån dag att starta om du inte får till inhandlingen tills på måndag😅
-
Jag kommer nog sen lägga ut detta på Facebook igen sen så ser du det i ditt flöde kan du gärna stötta, gilla och dela, för då vet jag vad ni gillar och så blir jag glad.

Tack.🥰

Kram
Niclas

PS: Här kommer du åt recepten eller så kan du klicka på knappen nedanför eller på bilden:
De 4 Bästa 5:2-dagarna

Läs detta innan du “proppar” i dig vitamin d3

I samarbete med mitt företag Vitaminotek AB:

Hej!

Var uppmärksam på vad jag skriver om idag och häng med till slutet,

Så fantastiskt Vitamin D3 än må vara så fungerar det först till fullo ihop med Vitamin K2(ProVital-K2)

Och jag måste bara upplysa dig om detta som du kanske inte känner till:

För om du har börjat med att "proppa" i dig Vitamin D3 så är det en sak du ska tänka på. 

För tar man endast Vitamin D3 och jättemycket av det så kan det leda till hyperkalcemi, dvs. att man får en för hög nivå av kalcium i blodet.
Det vill man inte ha! För det kan leda till blodkärlsförkalkning. 

Många fokuserar på för höga kolesterolvärden men missar helt detta jag vill upplysa om som gör att man får kalcium i artärerna, och det är om man tar jättemycket av vitamin D3 och det inte tas upp korrekt  så kommer det bli kalciumfosfat som samlar på sig i blodkärlen. Som är den främsta underliggande orsaken till hjärtsjukdom.

Detta innebär mer kalcium och plack i artärerna och mindre blodflöde, vilket betyder mer kalcium i blodkärlen som blir trängre/gör kärlen mindre elastiska och därmed potentiellt kan leda till en hjärtinfarkt eller stroke. Detta vill vi så klart inte ska ske!

Förresten så kan över 90% av alla människor ha brist på vitamin K2.

Så låga nivåer av D3 och K2 är dåligt. Jag kanske förvirrar för dig nu men alltså man vill inte ha låga nivåer av D3 och man vill inte ha extremt höga värden där heller.

MEN här kommer "magin": Kombinerar du D3 och K2 så sjunker risken för hjärtsjukdomar för det finns då mycket mindre förkalkning i blodkärlen.

Enkelt sagt så kan D-vitamin orsaka blodkärlsförkalkning medan vitamin K2 kan hjälpa till att förhindra att detta händer. Så desto mer D3 du tar desto mer K2 behöver du ta.

För Vitamin K2 "tar" UT kalcium ur blodkärlen och "lägger" det direkt in i benmassan där den ska gå till. Detta minskar uppenbarligen osteoporos(benskörhet) och skapar starkare ben och blodkärl. Och förbättrar kardiovaskulär hälsa och hjärthälsa.

Detta är precis vad vi behöver speciellt efter man har blivit mer än 35 år och speciellt för kvinnor som har hanterat klart klimakteriet.

Summering:
  • Vitamin D3 är ett "superhormon"-vitamin vi alla borde ta på grund av de dussintals hälsofördelar. 
 
  • För mycket D3 kan orsaka kalciumavlagringar i dina blodkärl, vilket kan leda till hjärtinfarkt eller stroke(eftersom det blir mindre blodflöde). Och det gör också en låg nivå av vitamin K2 i kroppen och de flesta har brist på det, så man vill höja K2-nivån speciellt om man tar mycket av D3.
 
  • Att ta K2(ProVital-K2) med D3 "tar" kalciumet ur blodkärlen och "sätter det" i benen(benmassan), vilket skapar starkare "ben", minskar benskörhet och minskar risken för hjärtinfarkt eller stroke. Bra att notera angående K2: Tar man blodförtunnande medicin så ska man kolla med sin läkare först så att den blodförtunnande medicinen man tar fungerar bra ihop med K2. 
Och allt ovan är anledningen varför jag erbjuder att D3 kommer med på köpet(endast D3´s porto tillkommer) under höst/vintern till alla som prenumererar på ProVital-K2. Så har man D3 under 8 månader under året.

Vill du få upp dina K2-värden så är ProVital-K2 du ska välja för K2´n däri är av rätt typ; MK-7(stannar längre i kroppen än andra sorter) + att K2´n är skyddad så att det kommer in i kroppen och inte bryts ner innan.

Tex. Om du tar andra vitaminer samtidigt. Det heter att det är en optimaliserad formulering med MenaQ7 microinkapsulerad CryoCap Vitamin K2. Så det är riktigt bra att veta om att vi har tillverkat ProVital-K2 så att den inte hinner bli förstörd innan kroppen tar upp den.

Så beställ ProVital-K2 på prenumeration här och ange D3 som meddelande i kassan så får du med D3 på köpet nu och sedan under höst/vintern. Och är du ny kund på ProVital-K2 så får du dessutom första burken till halva priset, läs mer här: https://vitaminotek.com/kosttillskott/provital-k2-prenumeration

Kram
Niclas

Lev Längre och Håll Dig Friskare! Jag Inspirerar Dig till en Bättre Hälsa.