Måndagen den 4:e oktober kör jag igång med ett enkelt recept

Sofias halloumisallad från PDF´n med 10 Supergoda Sallader som finns här: https://vitaminotek.com/kurser/10-supergoda-sallader

Hej!

Den 4:e oktober så kommer jag köra igång med ett par veckor med 5:2 igen 😊. Så att jag får en flygande/lättare start in i min träningshöst. I år tänker jag fokusera på något där jag rör mig lite mer, tex. börja med padel och/eller köra på med powerwalks och lite styrketräning hemma bara. Och cykla i regn blir det nog inte så mycket av.

Jag har inte känt att styrketräning på gymmet har varit så himla kul det sista året men jag kanske kommer igen där i framtiden😅.

Häng gärna på! Jag kommer köra med ett enkelt recept på mina 2-dagar, som jag kommer delge dig gratis. Jag kommer göra en bulgursallad som både jag och Sofia äter rätt så ofta nuförtiden. Det är så enkelt och smakar bra som matlåda dagen efter också.

Så tanken är att både halvfasta och komma igång med rörelse på ett mer strukturerat sätt än jag gjort nu i september tex.

I bulgursalladsreceptet kommer jag delge exakt så du enkelt vet hur du kan dela upp salladenen för en 800kcal-dag. Tanken är att man äter 2 portioner under 2-dagen så att det blir en 800kcal-dag, eventuellt om det finns utrymme till ett litet 3:e mål på em eller kvällen till en kopp te 😍.

Du kan såklart välja nåt annat recept du redan har eller så hittar du en massa i mina olika upplägg genom bilden ovan (som visar Sofias halloumisallad) eller här: https://vitaminotek.com/kurser

I vilket fall så vill jag bara att vi kommer igång😀.

Ha en bra dag och så håll utkik på bloggen när jag delger bulgurreceptet så kör vi på med start den 4:e oktober!

Kram

Niclas

PS: Ok, nu kör vi igång snart med att vara nyttiga och röra på oss mera. Håll utkik om nån vecka efter gratisreceptet som jag kommer att köra med i oktober. 😍 

Hur du kan bli lyckligare med detta enkla knep

Hej!

Här regnar det för fullt nu och en rejäl temperatursänkning idag!

Så vad passar inte bättre att prata lite om lycka idag😊

Har du en grundnivå av lycka som du tror att du skulle kunna höja?

Jag menar kan du bli mer lycklig eller bli det oftare än du är nu??

Häng med här:

I en obehaglig studie lät man hundar sitta i en bur som hade en matta som var speciell, man gav hunden små elektriska stötar genom mattan...

som såklart var riktigt obehagligt för hunden, men eftersom hela golvet i buren bestod av mattan så gav hunden upp och accepterade läget och låg på mattan...

och sen när man gjorde buren större med ny plats i buren bredvid mattan.. så struntade hunden i att ligga på den ytan utan elstötar och när en hund som inte hade varit i den buren alls fick "testa buren", kände den såklart direkt elstötarna och hoppade bort från mattan och flyttade sig till ytan där det inte var elstötar,

men den hunden som varit där länge brydde sig inte och låg kvar på sin matta med elstötar.


Så vad tänker jag om detta...kan vi kanske lära oss om vår hjälplöshet?

Tex. Under en negativ period i ditt liv som kanske skedde under skoltiden, barndomen, när du var 20-30 år eller när du var utan jobb eller hade det ont om pengar, ja tex. när det var tufft på något sätt under ditt liv så kan det vara att man är "håller kvar saker" i sinnet från den perioden och tänker på dessa saker ibland och som gör en omedvetet lite mindre lycklig.

Lite långsökt men man kan säga att man är lite som hunden i buren...

"Men nu finns det ingen matta som ger elstötar längre "  😀.

För vi kan ha stannat i samma "position" från förr och som vi har lärt oss att "vara" i.

Så det kan sitta nåt kvar inom oss som gör att vi är lite mer olyckliga än vi borde vara, ja hämmar oss ovetande och att vi bara accepterar det.

Men det går att ändra på. Det gäller att hitta mer lycka istället och inte tänka på det gamla om och om igen. Men hur får man in mer lycka så man känner sig mera lycklig?

En del tänker att en stor semester om året eller en stor händelse varje månad är enda lyckan man kanske har.

Men lycka kommer också från mycket mycket små saker som sker varje dag.

Så det är dessa stunder vi ska uppmärksamma och spara i sinnet och tänka på för att bli ännu mera lyckligare.

Men hur kan vi göra detta?
Under de närmaste dagarna så kan du skapa en lista och skriva ner allt du gör under dagarna, ja allt från att koka kaffe, gå på en promenad, tvätta kläder m.m.

Sen ska du rangordna var och en av dessa saker på hur glad de gör dig.

Alltså inte hur euforisk sakerna gör dig utan tänka mer utifrån  "hur nöjd med ditt liv" gör varje sak. Hur nöjd blir jag av att göra det här?

Så tex. tvätta kläder eller tillaga mat kanske man tänker som ett måste men kan faktiskt ge en viss nöjdhet om du ser det på detta sätt.

Sen när du har du rangordnat allt så kan du skriva till ungefär hur mycket tid varje sak tar också.

Det som sker då är att du kommer se att det är rätt mycket tid som går åt på saker som kanske inte rangordnas så högt på "lyckaskalan" och endast ett fåtal saker som verkligen ger dig lycka, MEN det är de här små stunderna, som att dricka en fantastisk kopp kaffe på morgonen tex. eller om du har en bra utsikt från ditt fönster suga in naturen utanför, ja det kan vara vilken småsak som helst.

För dessa minuter av småstunder blir flera så jag tror att det handlar om att långsamt "hacka/lista ut" hur du kan lägga till mer och mer av dessa minuter.

Tex. Så för mig kan några av dessa småstunder av lyckominuter vara:

Väcka barnen
Kaffe och frukost med barnen 
Kaffe ute
Lyfta barnen 😀
Luncha med brorsan 
Slå ett bra golftslag
Köra barnen till sin fotbollsmatch och prata med dem
Kolla blommorna ute
Rent och snyggt när man städat 
Rena lakan
God mat
Bastu
Promenad med ljudbok
Bubbel med Sofia på fredagen
Köra bil med rattvärme och lyssna på musik
När jag vaknar och känner mig helt utvilad

Finns mer såklart men du förstår poängen...

Så fråga dig:
Hur kan jag få in fler minuter av småstunder som ger mig någon gnista av lycka??
En viktig sak till som du kan testa att göra.

Det finns säkert små stunder i din vardag där du istället känner dig lite negativ och som kan påverka hela ditt liv!

Tex. Varje dag när du är på väg till jobbet eller är ute och kör bil och hamnar vid ett rödljus så kanske du bara sitter där och blir irriterad för att det inte slår om och kanske börjar ifrågasätta hela ditt liv. 😅

Och kanske tänker; Varför sitter jag ens här? Varför åker jag till jobbet? Varför gör jag det jag gör? Varför har jag ens bil? Varför är jag inte på en resa? 

Ja, jag menar att du kanske har ett "ställe" i ditt liv där du börjar tänka mera negativt utan anledning egentligen.

Så vad jag vill att du ska testa är att så fort du kommer vid "rödljuset" (hitta dina rödljus) så ska du byta ut dina tankar där. Så istället för att börja skena iväg och tänka negativt så fort du stannar vid rödljuset så ska du tänka på alla de småstunderna du har skrivit ner och känna dig riktigt tacksam över dessa stunder du har i ditt liv.

Så har du tex. ett rödljus du stannar vid varje dag så se det som en symbol för att du ska tänka på alla dessa små positiva stunder du har och när du tänker på allt detta så är det bara att känna dig tacksam.

Så kolla gärna upp vad du har för "negativa platser" som triggar igång ditt negativa sinne. Och för in en tacksamhetsperiod varje gång du kommer dit.

Så det kan sluta med att du längtar efter att komma till "rödljuset" för att du får tänka på alla dina små bra saker 😍

Och du tar bort en negativ stund helt.


Ha en riktigt fin dag och hoppas mina tankar kan ge dig något.

Kram

Niclas

PS: Lägg till/tänk på fler lyckliga minuter som sker i din vardag och försök att byta ut ett "negativt ställe" där du istället tänker på alla dina små lyckostunder, så kan din totala lycka bli större 😍 .Missade du mitt förra inlägg om vad som har många hälsofördelar så kan du läsa det här https://mryeah.com/detta-har-manga-halsofordelar/

Detta har många hälsofördelar

Inlägget i samarbete med Vitaminotek


Hej!


Hoppas allt är bra med dig och idag tänker jag delge vad Krillolja har för hälsofördelar.

Jag själv började ta det 2014 och hade då värk i axlarna och kunde inte träna som jag ville. Men redan efter några veckors användning eller rättare sagt 2 veckor in så försvann det onda och jag kunde träna på igen, sedan dess har den värken i axlarna INTE kommit tillbaka.

För Krilloljan förbättrar människors hälsa och
vår Superba Krill har många hälsofördelar på olika ställen i kroppen på grund av dess unika, naturliga sammansättning av omega-3s EPA och DHA, fosfolipider och kolin.


Så idag tänkte jag påminna/informera dig om de olika hälsofördelarna Krill har för din kropp(se bild ovan):

Leder

Omega-3 spelar en viktig roll för att reglera inflammation i kroppen, vilket kan ha en avgörande inverkan på att skydda våra leder under hela livet.

Hjärta (bra för din hjärthälsa)

Krillolja har visat sig ha fördelaktiga effekter relaterade till hjärthälsa, såsom att sänka fastande triglyceridnivåer som är en riskfaktor för hjärtsjukdomar.

Hjärna

Fosfolipider hjälper till att transportera omega-3 DHA över blodhjärnbarriären. Viktigt för att kunna bibehålla normal hjärnfunktion.

Hud

Omega-3 spelar en roll för att modulera hudens återfuktning och elasticitet.

Ögon

Omega-3 är särskilt viktigt för att hålla ögonen friska, den högsta koncentrationen av DHA i kroppen finns i näthinnan.

Lever

Kolin och omega-3 är viktiga för att upprätthålla en hälsosam leverfunktion och hjälpa till med fettmetabolism. Omega 3 både minskar mängden fett i levern och sänker mängden inflammation. (Kan ha positiva effekter på fettlever)Men vad är krillolja gjord av? Nämner det lite ovan här men ska i ett inlägg längre fram skriva och förklara mer.

Testa/börja gärna med Krill här: 
https://vitaminotek.com/kosttillskott/krill-superba-prenumeration

Om du inte har gjort det så kommer du se skillnad på sikt, speciellt om du har lite värk i muskler och leder tex. eller tränar mycket för inflammation i kroppen hålls nere, dessutom så luktar vår Krill vanilj och ger inga sura uppstötningar som fiskolja kan göra. Och den är MSC-märkt.

Ha en fin dag!

Kram

Niclas

PS: Kommer delge lite mer info i höst om Krill men vill du läsa mer nu och starta en prenumeration och få första burken till 50% rabatt så ska du gå hit: https://vitaminotek.com/kosttillskott/krill-superba-prenumeration

Lev Längre och Håll Dig Friskare! Jag Inspirerar Dig till en Bättre Hälsa.