En bra bild som visar vad krillolja är gjord av, plus lite fler fördelar den kan ge dig

Inlägget i samarbete med Vitaminotek AB som jag själv driver.


Hoppas allt är bra med dig!

För ett litet tag sedan skrev jag om olika fördelar Krillolja kan ge (finns här att läsa igen) och idag tänkte jag bara nämna lite om vad krillolja är gjord av för den som är intresserad 🥰


Men först:

Vi får in på att Krill och även ProVital-K2 ihop fungerar kanon:

Tex. så skrev Anita Käll skrev in till oss nyss:


 "Jag kan verkligen intyga att det har god effekt på kroppen, när jag slutade jobba fick jag ont i kroppen, sedan jag började ta K2 och Krill har jag inte ont någonstans blir inte stel i lederna heller, är jätteglad och tacksam för det👍💪🏼 -Anita Käll

(Anita som skrev in till oss nu i oktober och vi fick tillåtelse att dela detta med hennes namn)

Vad är då krillolja gjord av? (Se även bilden ovan)

1. OMEGA-3 (EPA & DHA)

Dessa essentiella fettsyror är en av de mest undersökta näringsämnena, med ett brett utbud av hälsofördelar för ditt hjärta, ögon, lever, hjärna, hud och leder.

2. FOSFOLIPIDER

Fosfolipider hjälper omega-3 att integreras i blodcellsmembranen vilket leder till en högre nivå av omega-3 och som lättare kan tas upp av kroppen i jämförelse med traditionell fiskolja.


3. KOLIN

Kolin är ett viktigt näringsämne för många kroppsfunktioner som nervsignalering, lever- och muskelfunktion. Vår kropp kan inte tillverka tillräckligt på egen hand, därför måste vi få den från vår kost.

4. ASTAXANTHIN

Denna naturliga antioxidant ger krillolja dess röda färg, men skyddar också oljan från oxidation, vilket eliminerar behovet av att tillsätta konserveringsmedel.Mer om vår Krill:

Aker Biomarine som "tillverkar" vår krillolja(Superba Krill) är den mest efterforskade på marknaden. Aker Biomarine har undersökt effekterna av krillolja på människors hälsa i över ett decennium med flera studier som dokumenterar hälsofördelarna och effektiviteten hos Superba Krill för att höja halterna av omega-3 och kolin.

Flera fördelar och målområden
Krillolja är mer än bara ett omega-3-tillskott. Med kolin och fosfolipider öppnar krillolja nya och spännande möjligheter som går utöver de traditionella hälsofördelarna med omega-3-tillskott, till mer undersökande segment som skönhet och sport.

Superba Krill drivs av dessa fosfolipider och säkerställer att omega-3 och kolin levereras till delar av kroppen som behöver dem mest, till exempel hjärnan, hjärtat, ögonen och levern.

Ok, där var lite fler bra saker!

Ha en fortsatt fin dag och så återkommer jag snart med något annat bra inlägg😍

Kram

Niclas


PS: lite mer info om dagens ämne...

Vi får inte tillräckligt med omega-3
En studie från 2016 som publicerades i Progress in Lipid Research fann man att 97% av världens befolkning har under den optimala nivån av omega-3 i kroppen. De lägsta omega-3-nivåerna observerades i Nordamerika, Central- och Sydamerika, Europa, Mellanöstern, Sydostasien och Afrika - de som har anpassat sig till de västerländska matvanorna (1).

Höj din omega-3-nivå med krillolja
En annan studie från 2017 jämförde data från USA och Tyskland att trots tillräcklig kunskap om hälsofördelarna med omega-3, uppvisar 98% av befolkningen nivåer under det optimala intervallet för hjärtskydd och skydd mot hjärt-kärlsjukdomar (2).

Befolkningen vet nog om att det är bra men tänker nog helt inte bara på det. Börja med Krill här eller läs mer här:
https://vitaminotek.com/kosttillskott/krill-superba-prenumeration

Referenser
  1. Stark KD, Van Elswyk ME, Higgins MR, Weatherford CA, Salem N. Global survey of the omega-3 fatty acids, docosahexaenoic acid and eicosapentaenoic acid in the blood stream of healthy adults. Progress in lipid research. 2016 Jul 31;63:132-52.
  2. Thuppal SV, Von Schacky C, Harris WS, Sherif KD, Denby N, Steinbaum SR, Haycock B, Bailey RL. Discrepancy between
Beställ Krill och läs mer här: 
https://vitaminotek.com/kosttillskott/krill-superba-prenumeration


Sov som ett barn. Dessa tips förbättrar din sömn.

Hej!

Har du sovit bra inatt? Om inte så vet du att dagen kommer vara lite jobbigare. 🥰

Det spelar ingen roll hur nyttig eller hur bra du har tränat om du inte får en skön natts sömn.

Här kommer några konstiga tips kan tyckas, men testa detta om du har sömnproblem:

1. Försök att andas genom näsan istället för genom munnen när du sover. Det löser du genom att använda vanlig kirurgtejp, du fäster en bit tejp längs med båda läpparna över munnen. Kan kännas lite ovant i början och att man kanske tar bort tejpen i sömnen i början men ge det lite tid. 

Näsandning främjar en lugnare sömn och avslappning för kroppen, vilket medför att du känner dig mer utvilad.

2. Ha ett eget täcke och gärna 2st för dig själv. Dela inte täcke med din partner för då kan du bli störd under natten. Har du 2 täcken själv (det ena kan vara tunnare) så kan du reglera värmen under natten och dra upp det yttersta om det skulle behövas. Om du vill så kan du också dra det ena över ditt huvud lite så du ligger nästan helt inbäddad och snussar så gott
😊.

3. Ätit och druckit klart tidigare än vad du är van vid. 
Om du vet om att du går upp på natten och kissar så testa att lägg din sista måltid och vätskeintag tidigare. Iallafall 3h innan du ska sova ska du inte ha ätit något för matsmältningen stannar av när vi somnar och maten kan ligga kvar "högt upp" i vårt system under natten så vi vill gärna att magen och tarmarna ska ha fått "iväg" maten en bra bit 
💪
 
Testa att lägga ditt sista mål mycket tidigare än du är van vid, tex. äter du vid 19-20 så testa att lägg måltiden vid 17-tiden istället och undvik både mat och vatten ända fram tills nästa morgon(visst nån klunk vatten kan du ta). Då kommer du märka att du helt plötsligt inte kommer behöva gå upp på natten och kissa och får en bättre sömn. Drick lite mer vatten under dagen istället.

4. Precis när du ska sova så tänk igenom 3 saker under dagen som du kan känna dig tacksam över just "denna dag". Tänk verkligen på dessa 3 saker med stark inlevelse och visualisera detta.

5. Använd blåljusblockerande glasögon på kvällen. 

Minska på skärmtiden på kvällen och får vi mycket "blått ljus" innan läggdags så kan det påverka produktionen av melatonin i kroppen och leda till sömnsvårigheter.

6. Försök att få solljus rätt så tidigt på dagen. 
Stirra inte i solen 
😍 se mot himlen och låt ljuset träffa ögonen. Är det molnigt så spelar det inte så stor roll utan ta dig ut en kort stund. Kan du komma ut en liten sväng runt lunchtid eller efter förmiddagskaffet så är det perfekt. Att vara ute i solen påverkar din sömn nästkommande dag, din "inre sovklocka" kommer älska detta och du kommer sova bättre.

7. Ät inte skräpmat och är jag ändå inne på mat så vänta gärna lite med att äta frukost om du vaknar jättetidigt (vatten och kaffe ok) men kan du äta runt kl.09 istället så är det bättre. Och har du slutat äta lite tidigare på kvällen(punkt 3 ovan) än vanligt så gör detta att du får ett periodiskt fastefönster som gör gott för din hälsa.

Är detta det bästa tipset tro? :

8. Vaknar du på natten och har svårt att somna om? Om du vaknar mitt i natten så kan du somna om på ett enkelt sätt:
Lyssna på en ljubok med "ear plugs".


Om du vaknar mitt i natten så kan du ha förberett med en ljudbok i din mobil så det bara är att öppna upp och trycka på play.

Det du gör är att du sätter in hörlurarna (ear plugs) lite löst och på jättelåg volym så att du behöver trycka på dem lite för att höra vad som sägs.

Du kan trycka lite lätt på den ena hörluren så att du hör precis och det dröjer inte länge förrän du slutar trycka på den för att du är trött och du hör knappt nåt mer. Och ljudet vad som sägs från boken hörs inte längre utan bara nåt bakgrundsljud så att du somnar/sover ännu lättare.

Det som händer är att du somnar om snabbt igen utan att behöva stänga av ljudboken i mobilen. Välj en vanlig ljudbok(bara att ta en) där någon berättar en historia. Om du ändå märker att du gillar den så kan du lyssna färdigt på den på dagtid sen och spola tillbaka.

Vet du dessutom om att du brukar vakna på natten så kan du sätta in hörlurarna med en gång när du ska lägga dig och så när du vaknar trycker du bara på play som jag beskrev ovan.Ok, testa alla tipsen ovan en efter en och till slut alla på en gång kanske 😍 och återkom gärna sen om du nu sover bättre, alltid kul att veta. 

Ha en fin dag!

Kram

Niclas

PS: Hoppas du gillar mina tips som rör allt om hälsa. Återkommer snart igen när jag har något bra att delge. Läs gärna andra inlägg som du kanske har missat.

Har du hört om kalciumbalansen? Man vill ha starka ben och rena artärer

Inlägget är i samarbete med Vitaminotek.com

Hej!

Hoppas allt är bra med dig och idag tänker jag delge utifrån en annan vinkel om varför MenaQ7® ProVital-K2 är bra för dig, så du förstår enkelt.

Tänk dig en gungbräda som får fungera som en visuell balansbräda på det jag vill förklara...

De flesta vet att vitaminerna A, B, C, D och E är viktiga för hälsan.

Men många vet inte att vitamin K eller mer specifikt vitamin K2 som menakinon-7 (MK7) - hanterar  hälsan effektivt genom att främja ett tillstånd av homeostas (jämviktstillstånd). Och det är här balansbrädan kommer in...

Vitamin K2 kan förbättra funktionell jämvikt av olika nyckelsystem - nämligen det kardiovaskulära systemet och skelettsystemet - som säkerställer en robust och aktiv hälsa.

Balans för de båda systemen uppnås via MK-7: s (K2) interaktion med kalcium, där kalcium utan K2 på egen hand kan skapa en oönskad vippeffekt. Se bilden ovan som visar vad som händer när K2 saknas.


På ena sidan av ”balansbrädan” används inkommande kalcium att hjälpa till att bygga benmassa men kalcium tenderar också att ”bosätta” sig inuti artärer och mjuka vävnader, vilket får dem att stelna som betong och hindra blodflödet. Detta känner inte alla till eller tänker på alls.

Så får du inte i dig K2 så leder det till benskörhet och stela artärer för att kalcium finns i artärerna istället för att vara inne i benmassan/skelettet.

Men det kan gå att fixa om man tar
https://vitaminotek.com/kosttillskott/provital-k2-prenumeration

Så det man vill uppnå är en balans och få i sig tillräckligt med K2.
Vi kan kalla det kalciumbalansen. Se bilden nedanför som visar vad som händer när man äter bra med K2.

K2 är viktigt för att uppnå en balans i hur kroppen använder kalcium så det kommer dit det ska så "benen" blir starka och att kalcium kommer bort från artärerna så de hålls rena och även organen.

Tyvärr får vi inte tillräckligt med vitamin K2 från kosten för att uppnå denna balans – gäller även de som äter en hälsosam kost. Och denna brist har en enorm inverkan på den globala hälsan och på sjukvårdskostnader i världen, se bild:

Dålig benmetabolism är ett tillstånd som kännetecknas av förlust av bentäthet, vilket leder till ben som är svagare och mer mottagliga för frakturer. Fall och frakturer på grund av dålig benmetabolism växer när befolkningen åldras. Faktum är att en tredjedel av alla fallrelaterade dödsfall tillskrivs låg bentäthet. 

Tex. Befolkningen här i Skandinavien är det en stor andel av befolkningen som har mycket låg bentäthet; tex så uppskattas det att 400 000 i vårt grannland Finland lider av låg bentäthet och befolkningen där har ca. 40 000 frakturer om året.

Om man kollar på hela världen på de som är i arbetsför ålder så är 40% av frakturer som sker i denna grupp orsakade av att man har en låg bentäthet. Den direkta årskostnaden för behandling av dessa frakturer av personer på arbetsplatsen kostar 48 miljarder dollar om man bara räknar in Kanada, Europa och USA.

Och då räknar man inte ens med de indirekta kostnader som handikappet det ger och eventuella produktivitetsförluster.

OK!

Jag får återkomma mer i ett annat inlägg och förklara mer ingående hur det fungerar men också om skillnader mellan K och K2 tex. för en del tror Vitamin K är samma som Vitamin K2.

Jag har sålt ProVital-K2 sedan 2014 och vill du förebygga benskörhet och hjärt- och kärlsjukdomar så börja med:
https://vitaminotek.com/kosttillskott/provital-k2-prenumeration
Om du nu inte redan har gjort det.

Ha en fortsatt fin dag och helg!

Kram

Niclas

PS: Kommer delge lite mer info framöver om detta, en sak tar du blodförtunnande medicin så ska du kolla med din läkare innan du börjar med K2. Om inte så kan du beställa och läsa mer här:
https://vitaminotek.com/kosttillskott/provital-k2-prenumeration

Lite mer fakta:

Enligt World Heart Federation, att få problem med det kardiovaskulära utgör nästan 50% av alla hälsosjukdomar. År 2030 räknar man att totalen för den globala kostnaden för detta kommer att stiga från cirka 863 miljarder dollar 2010 till en svindlande summa på 1 044 miljarder dollar. 


I en artikel från 2016 fann man att nedsatt blodflöde p.g.a. att plack byggts upp i artärerna i ungefär en tredjedel av 6 739 kvinnor från fem ”statistikgrupper man kollade på”  som representerade Tyskland, USA och Nederländerna. 
Källa: https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2580302


MenaQ7®, som finns i ProVital-K2 är den enda kliniskt validerade Vitamin K2 som MK-7


Inlägget är i samarbete med Vitaminotek som säljer ProVital-K2 och som jag driver, mvh Niclas

Lev Längre och Håll Dig Friskare! Jag Inspirerar Dig till en Bättre Hälsa.

Privacy Preference Center

Advertising

Analytics

Other