Detta har potential att bromsa utvecklingen av Alzheimers och bidra till att förebygga dett

Inlägg i samarbete med Vitaminotek.com

Hej!
Nu är semestern slut här och vilket sommarväder det har varit, när värmeböljan kom så var det bara att njuta av sol och bad
och nu är man redo för att ta tag i "hösten" igen. Nu blir det att vara nyttig igen😎🥰. 

Om du har följt mig ett tag så vet du att jag skriver om ProVital-K2 ibland och speciellt när jag får reda på nya bra saker om K2.

Och nu har det kommit en ny publikation om att vitamin K2 har potential att bromsa utvecklingen av Alzheimers och bidra till att förebygga det.
 
Så häng med här, riktigt intressanta nyheter om K2 som jag inte har skrivit om tidigare:

Vetenskapspublikationen Nutrients publicerade nyligen en recension som analyserade de ökande bevisen som kopplar vitamin K2 till faktorer som är involverade i Alzheimers sjukdom. Den drog slutsatsen att vitamin K2 har potential att bromsa utvecklingen av Alzheimers och bidra till att förebygga det.
 
I recensionen, ”Vitamin K2 Holds Promise for Alzheimer’s Prevention and Treatment”, kollade forskare från Harvard Extension School and Pacific Northwest University på effekterna av vitamin K2 och dess inverkan på neuroinflammation, *mitokondriell dysfunktion, kognition, kardiovaskulär hälsa och **comorbiditeter vid Alzheimers.

*Mitokondriella sjukdomar är en grupp sjukdomar som alla beror på att mitokondrierna inte fungerar som de ska. Mitokondrierna finns inuti våra celler och fungerar som cellernas kraftverk
** Comorbiditet = Samtidig sjuklighet. Symptom, syndrom eller sjukdomar uppträder tillsammans med det tillstånd som man diskuterar.
 
 
Forskarna skrev:

"Vår recension är den första som överväger de fysiologiska rollerna av vitamin K2 i samband med Alzheimers sjukdom, och med tanke på den senaste förändringen i Alzheimers forskning mot icke-farmakologiska ingrepp, betonar våra resultat aktualiteten och behovet av kliniska studier med vitamin K2 .”

 
Tex. så förutser man i Storbritannien att personer med demens kommer att öka upp till 35% till 2025 och 146% till 2050.
 
USA-baserade National Institutes of Health konstaterar att korrigering av vissa kostbrister kan bidra till att förebygga eller fördröja demens orsakad av Alzheimers, och att det vi äter påverkar den åldrande hjärnans förmåga att tänka och komma ihåg.
 
Så det känns kanon att erbjuda den bästa K2 som finns i ProVital-K2 men också Krill (Omega 3) och Multivitaminen med de olika B-vitaminerna i sig mm. och lite D3 däri med. Och D3 separat på höst/vintern. Ja, detta verkar alltså minska risken för utvecklingen av Alzheimers.


Så har du inte börjat med K2 iallafall än eller har slarvat under sommaren så är det dags nu att börja igen 😍

Även om jag har skrivit mycket om K2 så är det många som inte ens har hört talas om denna vitamin och dess betydelse.

Det är viktigt för kroppen att kunna transportera och distribuera kalcium i kroppen dit det hör hemma - vilket hjälper till att förhindra benskörhet och förbättra benhälsan. Det är just detta "K2 gör".

Visste du att ...om man tar kalciumtillskott utan att få i sig tillräckligt med vitamin K2 så är det knappt lönt eller inte så bra som man egentligen vill med det extra kalciumintaget. För man behöver K2 för att kunna få det dit det hör hemma, in i benmassan och man ville inte ha extra kalcium "löst" cirkulerande i blodomloppet som då kan orsaka ohälsa.

Symtom på vitamin K2-brist inkluderar osteoporos och oönskade kalciumavlagringar i mjukvävnaden såsom artärer, bröst- och organvävnader. Ett dagligt vitamin K2-tillskott som ProVital-K2 kan säkerställa att du får tillräckligt.
 
En dam som heter Pauline Cox och som har en civilingenjörsexamen som nutritionist och är författare till boken Primal Living in a Modern World säger:

”K2-vitamin anses vara en av de mest inflytelserika faktorerna för att förebygga och möjlig reversering av ateroskleros(åderförkalkning), ett tillstånd där kalciumplack byggs upp i hjärt-kärlsystemet. K2-vitamin är också viktigt för myelinisering av nervceller (skapandet av fettmanteln som omger nervcellerna) och är därför mycket viktigt för individer med neurodegenerativa tillstånd som Alzheimers och multipel skleros(MS).

(Neurodegenerativa sjukdomar är en kategori sjukdomar som långsamt förtvinar nervsystemet, till exempel demenssjukdomar.)Så testa eller läs mer om ProVital-K2 här:
https://vitaminotek.com/kosttillskott/provital-k2-prenumeration
(Tar man en blodförtunnande medicin så ska man kolla med sin läkare först)

Ja som sagt ännu en bra sak(ja att det kanske förebygger Alzheimers också) att lägga till om detta ämne.

Jag kör snart igång med mina sallader igen efter ett litet semesteruppehåll.

Ha en riktigt bra dag och att solen får titta fram.
 
Kram
Niclas

PS: Kör på med ProVital-K2 och Krill och väljer du att prenumerera på dessa 2 så kan du få Multivitaminen på köpet(portot bara) om du lägger till en prenumeration på den med eller om du "bara" är intresserad av ProVital-K2 så kan du skriva D3 som meddelande i kassans slutsteg så kommer du få D3 under höst/vinter på köpet(portot bara för den under 2 leveranser under höst/vintern) Läs mer här: https://vitaminotek.com/kosttillskott/provital-k2-prenumeration
Vid start av en prenumeration så får man dessutom första burken till 50% rabatt.

Cholesterol plaque in artery

Jag tycker det är intressant att K2 har potential för att förebygga Alzheimers!

Men den stora saken med ProVital-K2 är att det kan förebygga åderförkalkning så att man inte har oönskade kalciumavlagringar i "mjukvävnaden" såsom i artärer tex. och så att kalcium kommer dit det ska istället, in i benmassan. Det är flera som har märkt att tänderna, håret och naglarna blivit bättre också utöver det som kan ske invärtes.

Mina Supergoda Sallader är klara nu

Inlägget självklart i samarbete med min webshop Vitaminotek där man kan köpa recepten.

Hej!
Äntligen klar med salladsrecepten! 💪😍
Drog ut lite på tiden; fint väder, midsommar och EM och det är bara att inse att det tar bara lite mer tid än jag tror varje gång man ska skapa något bra 😅😊.

Med start nu på måndag den 5:e juli kan du hänga på mig och köra med mina 10 supergoda sallader. Jag har räknat ut kalorierna så att man lätt kan köra upplägget som ett 5:2-upplägg.

Man behöver såklart inte köra det som ett 5:2-upplägg utan man kan bestämma sig bara att under 10 dagar för man in sallader på sina luncher tex.

-
Hoppas att du hänger på nu på måndag och först ut är min majssallad som är riktigt god! Se bild nedan. Jag kommer att lägga ut mellan varven nu när vi kör, eventuellt kortfilmer med.
-
Du behöver inte köra alla 10 sallader i sträck som jag kommer att göra under 10 vardagar utan du kan tex. börja med att köra med 2st olika under 2 av veckans dagar om du vill köra 5:2. Eller att ha samma recept 2 dagar i följd så att du eventuellt sparar in på inköp. Men som sagt jag kommer köra allt rakt av som en riktig "salladsboost" under 10 vardagar.🥰💪
-
Är du intresserad att hänga på så kan man nu beställa PDF-filen för endast 99kr. Man beställer i shoppen och kan betala med Klarna eller kort:
https://vitaminotek.com/kurser/10-supergoda-sallader

Efter köpet så kommer det ett e-mail direkt till dig, så kolla så att du anger rätt mejladress. I det mejlet så laddar man ner recepten som en PDF-fil. Men kolla gärna även skräpposten då mejlet kan gå dit eventuellt då det skickas automatiskt inom 5 min från att din beställning är lagd, men oftast på direkten. 
-
Ha en riktigt fin sommardag och ladda inför måndag om du har tänkt att hänga på😎😍!

Kram
Niclas

PS: Beställ här och just nu endast för 99kr, nu kör vi och är lite nyttiga! Så häng på:
https://vitaminotek.com/kurser/10-supergoda-sallader

Vilket väder, gäller att njuta! 8-10st sallader på gång sen och vi har planterat en massa växter…

I samarbete med min shop Vitaminotek

Hej!

Vilket sommarväder!

I helgen som var det bara att njuta ute. Släppa allt och bara njuta av den svenska försommaren.
Gäller att passa på, speciellt då hela maj var så kall.

Blivit lite grill med och fixa en hel del saker ute i trädgården. Sofia har planterat ner så många blomväxter. Hon har verkligen fått gröna fingrar och växterna har under ett par månader varit både inne och ute i sina krukor, ja de har varit som hennes små bäbisar och nu är dem äntligen planterade ute 😅 (tog kort nu imorse på det mesta som är planterat ute nu och som du kan se längre ner om du nu är intresserad av sånt :)  sen i sommar tänker jag ta samma bilder igen för att se när det blommar och lägga med i något inlägg)


Om ett par veckor blir jag klar med mina salladsrecept som jag nämnt om på bloggen här, om du har missat det. 

Inte klar än, tar lite längre tid än jag tror och speciellt nu när sommarvädret kom i helgen.

Det blir nog runt 8-10st salladsrecept och så kör vi innan semestern med fokus "sallader". Som 5:2 eller om man vill "bara" göra en sallad per dag, som lunch tex. och sen äta som vanligt resten utav dagen så är det kanon med! Och är man vegetarian tex. så kan man bara skippa att ha med där det är kött.

Min kära mor har precis fyllt 75 år och så har det varit mors dag. Vilken pigg 75-åring 😍!

Jag frågade vad hon önskade sig och hon sa: Vitaminerna. Min mor har tagit dem sedan 2014 och äter inga mediciner alls och
blev så glad när hon bl.a. fick det i present och säger;

Det är ju tack vare dem som jag mår så bra!! 😊

Det min mor tar är dessa numera 3 klassiska sorterna som kompletterar varandra:

ProVital-K2 (kalcium kommer dit det ska, in i benmassan..kan på så vis undvika benskörhet. Bra för hjärthälsan och artärväggarna som kan bli mer flexibla för att kalcium omdirigeras bort in till benmassan där det hör hemma. Tar du blodförtunnande medicin så måste du kolla med läkare innan om det är ok med just den medicinen du får.)

Krill  ("Omega 3" och kolin; håller nere inflammationer i kroppen så du kan undvika sjukdomar. Bra för hjärtat, den kardiovaskulära hälsan och levern.)

Multivitaminen (som kan motverka dåligt immunförsvar m.m.)

Även om man nu på sommaren kanske inte tar extra vitamin D3 så är dessa 3 sorter ovan perfekt att köra på med och Multivitaminen har lite D3 i sig ändå och ha bra D3-nivåer och få i sig på daglig basis är speciellt bra i dessa tider då det verkligen har visat sig ge en skyddseffekt mot luftvägssjukdomar:

Sista mars i år så blev man klar med forskning på Karolinska Institutet https://nyheter.ki.se/ny-forskning-om-d-vitamin-och-luftvagsinfektioner-viktig-for-riskgrupper
som visar att D3 har skyddseffekt och ta lite på daglig basis är perfekt. 

Tar man mer D3 så behöver man mer K2 och därför är D3 ihop med Provital-K2 riktigt bra, skrivit om detta här:
https://mryeah.com/las-detta-innan-du-proppar-i-dig-vitamin-d3/
   
Så intressant allt det här tycker jag som brinner för detta. Testa gärna i några månader (eller fortsätt att ta om du redan är prenumerant) av dessa 3 sorterna och må toppen som min mor och vi. Ja, i snart 7 år har hon tagit detta. Vi har kunder som efter de har haft ett uppehåll kommit tillbaka för då märker man tydligt skillnaden vad det gör.

Jag och Sofia tar såklart alla sorterna med även om Sofia kan glömma av att ta ibland😍Tex. Chatrin Häggbring från Kalmar som säger att jag gärna får dela med mig av det hon skrev till mig om Provital-K2:

"De är super, bra både för tänderna och håret fått beröm både från frissan och tandläkaren."  Så inte bara invärtes det kan göra gott.

Startar man en prenumeration på alla 3 sorterna så får man Multivitaminen med på köpet(portot bara för den). (Leverans sker varannan månad då varje burk räcker i 2 månader) + den bra rabatten på första burken på de respektive 2 andra sorterna, gäller en gång per kund.

Man kan välja att lägga i korgen var för sig i shoppen här
så får man Multivitaminen på köpet som slår igenom i kassan. Så riktigt bra deal att välja alla 3. Vill man inte ha alla 3 sorterna så kan man tex. välja ProVital-K2 och få D3 på höst/vinter på köpet(endast portot för D3 tillkommer) om man anger D3 som meddelande i kassan sen, ja om man vill. Läs mer här om det.

Och längre ner i shoppen kan man välja att beställa styckvis om man inte är intresserad av en prenumeration. Men vi har ingen bindningstid och man slipper framtida porton på prenumerationsalternativen, så läs gärna mer om det och få rabatten på första burken med 😍

  

Ok, hoppas sommarvädret håller i sig och så ska jag kämpa på med salladerna nu så vi kan köra en nyttig 5:2-period innan högsommaren!

Ha en riktigt fin dag!

Kram

Niclas

PS: Vill du köra på med "en" prenumeration på alla 3 sorterna som min mor så kan du beställa dem enkelt här:
https://vitaminotek.com/kosttillskott/prenumeration-pa-3-sorter

Det är bara att klicka Lägg i korgen på sidan ovan så får du alla rabatterna på en gång och klicka på Till Kassan och betala smidigt med Klarna eller kort så postar vi sen varannan månad och i framtida leveranser sen så kommer du få på faktura och ha hela 35 dagars inbetalningstid. Men inte nu första gången då du betalar enklast med Klarna eller Kort i shoppen.

(Är du redan prenumerant på nåt enstaka och vill lägga till någon prenumeration så är det bara att svara på detta mejl så återkopplar jag sen)Här kommer lite bilder från allt vårat planterande, se om det tar sig nu😊:

Lev Längre och Håll Dig Friskare! Jag Inspirerar Dig till en Bättre Hälsa.

Privacy Preference Center

Advertising

Analytics

Other