Sommar 5-2, denna vecka inför semestern

Sommar 5-2, denna vecka inför semestern

Hej!

Hoppas Midsommar var bra!

Många har 1v kvar tills sin semester och..

Nu kör vi 800kcal/dag denna vecka som kommer!
Iallafall minst 2dgr denna vecka tycker jag 🔥💪🥰
-
Perfekt att inhandla idag och börja köra imorgon och på tisdag. Då jag ser att vädret är dåligt också😁, sen ser det bättre ut och så får du själv ta ställning till om det är värt att köra vidare i solen veckan ut.
-
Jobbar du denna vecka som kommer och börjar din semester veckan efter så är det perfekt läge att hänga på NU!🔥☀️😍
-
Det är samma recept som tidigare, har man inte recepten så kan man komma åt att köpa dem(PDF-format) i shoppen här:
https://vitaminotek.com/e-bok/nya-52-dieten

Men du har säkert redan dessa om du har hängt på tidigare så kolla det.
-
Imorgon bitti så det blir stekt sparris i olivolja och salt med ett kokt ägg till

Och till lunch så blir det
Kikärtssoppan och sen senare blir det tomatsoppan eller kanske broccolisoppan(som finns i 5:2-appen under gamla recepten) om du nu har tröttnat på tomatsoppan😅

Ja, har du recepten så kör på och inhandla idag annars så får man alltså köpa dem(PDF-format) i shoppen på
https://vitaminotek.com/e-bok/nya-52-dieten

Det är alltså runt mitten av september mitt nya upplägg med helvegetariska recept kommer släppas. Det kommer du att älska.
-

Lycka till om du kör denna veckan och i vilket fall ha en fantastisk sommar!
☀️🥰

Kram
Niclas

Detta inlägg är i samarbete med min shop Vitaminotek.com

11-årig Norsk studie bevisar vitamin-K2´s positiva påverkan på kärlförkalkning

Man vill ha fri väg i sina artärer


Inlägg i samarbete med Vitaminotek.com

Hej!
Nu har barnen börjat sitt sommarlov och vilket väder vi har fått. ☀️

Härligt med sommartider!

Jag brinner för ProVital-K2 och när jag får reda på nya bra saker om Vitamin K2,  så delger jag det till dig.

Och nu är det dags med ny bra info om detta igen, så glöm inte att ta din ProVital-K2 😊:

British Medical Journal publicerade nyligen en befolkningsbaserad observationsstudie som undersökte sambandet mellan intag av vitamin K1 och K2 och förekomsten av kranskärlssjukdom.

Denna 11-åriga norska samhällsbaserade prospektiva kohortstudien, (Prospektiv studie är en kohortstudie där fokuset är framåtblickande.
Prospektiv studie används för att studera samband mellan olika riskfaktorer och en viss sjukdom. Man följer individer med och utan riskfaktor (kontrollgrupp) framåt i tiden. Vid studiens slut jämförs andelen individer som insjuknade i de båda grupperna.)bestående av 2 987 norska män och kvinnor som var mellan 46 och 49 år vid början av studien, så fann man en koppling mellan

K2 och en lägre risk för efterföljande kranskärlssjukdomshändelser, vilket bevisade att K2: s påverkan på kärlförkalkning kan avsevärt förbättra hälsoutfallet.

 
Enligt studien, “Association of dietary vitamin K and risk of coronary heart disease in middle-age adults: the Hordaland Health Study Cohort,” Källa, dokument: https://bmjopen.bmj.com/content/10/5/e035953

fastställs vitamin K´s roll i regleringen av vaskulär förkalkning och att patienter med båda mediala och intimal förkalkning har en högre kardiovaskulär risk jämfört med liknande patienter utan förkalkning. Därför kan ett inverssamband mellan vitamin K-intag och kranskärlssjukdom förväntas.

 
Forskarna drog slutsatsen från resultaten att "ett högre intag av vitamin K2 var förknippat med lägre risk för kranskärlssjukdom, medan det inte fanns något samband mellan intag av vitamin K1 och kranskärlssjukdom."
 
Forskarna följde deltagarna i studien i 11 år som sagt för att sen utvärdera sambandet mellan intag av Vitamin K2 och en "ny uppkomst/början" av
kranskärlssjukdom.

Alla fick också fylla i ett frågeformulär vad de ätit(haft för diet) det sista året innan de började studien.

Under de här 11 åren dokumenterades 112 fall av kranskärlssjukdom.
 
I de justerade analyserna fanns det ingen koppling mellan intag av vitamin K1 och kranskärlsjukdom, medan det fanns en lägre risk för
kranskärlssjukdom
 i samband med högre intag av vitamin K2.

Förutom att dokumentet ytterligare visar bevis på att vitamin K2 har en hjärtskyddande effekt, hjälper det att klargöra missuppfattningar om att "vitamin K är vitamin K", på grund av att vitamin K2 är unikt gentemot K1 för

sina hjärtskyddande effekter.
 
NattoPharmas Chief Medical Officer Dr. Hogne Vik säger att vitamin K2s unika profil av hälsofördelar borgar för att tillsynsmyndigheter bör etablera ett rekommenderat dagligt intag specifikt för K2.

NattoPharma, tillverkarna av MenaQ7 (vitamin K2 som MK-7) den K2 som ProVital-K2 använder sig av, har stött ett överflöd av studier som visar den hjärtskyddande kopplingen mellan vitamin K2 och minskning av vaskulär förkalkning.
 
"NattoPharma har drivit forskningen som bekräftar vitamin K2´s viktiga hälsofördelar, och visar i mänskliga studier med friska och patientdeltagare att utvecklingen av härdning av artärerna kan stoppas och till och med regresseras(tillbakagång) med dagligt tillskott av MenaQ7 vitamin K2," sade Dr. Vik

och noterade att denna studie bygger på bevismaterial som kopplar vitamin K-status till hälsoproblem som periferad arteriell sjukdom, vaskulärförkalkning, demens, vaskulär styvhet hos patienter med kronisk njursjukdom och mer.
 
"Den gemensamma länken är förkalkning och behovet av adekvat vitamin K2-intag för att hämma detta i vårt cirkulationssystem och vävnader," fortsatte Vik. ”På grund av sin mycket molekylära struktur kan vitamin K2 färdas bortom levern för att stödja andra system i kroppen, såsom ben och kärl där K1 inte kan.

Det kvarstår mycket förvirring att K1 stöder både ben- och hjärthälsa, och det här dokumentet hjälper till att identifiera skillnaden mellan de två genom att K1 inte är kopplad till hjärt- och kärlshälsa, medan K2 är kopplat till båda. ”

När det gäller ProVital-K2 så är själva K2´n MenaQ7 extra skyddad då MenaQ7(Vitamin K2n) är något som heter microinkasulerad CryCap. 

Ja, den är en optimerad formulering så att K2´n är skyddad när den kommer ner i magen så att den inte förstörs av eventuella andra mineraler innan den tas upp av kroppen. Det är ett stort plus för ProVital-K2 plus att det finns lite Magnesium som hjälper till att optimera K2n plus en Bioflavonoid Komplex(antioxidant) som kan hjälpa till att hålla blodkärlen rena.

Jag skrev ett bra och utförligt inlägg i början av maj om vad Vitamin K2 gör så kolla gärna in det också om du missat det:
https://mryeah.com/motverka-benskorhet-framja-din-hjarthalsa/

På hösten/vintern är det bra att ta extra vitamin D3 för D3 gör så att viktiga proteiner(osteocalcin och Matrix Gla-Protein) kan skapas, står om det i länken precis ovan och det blir för långt att ta med allt om det här igen :)

Ha en solig dag! ☀️🥰

Kram
Niclas
PS: K2 kan ge en lägre risk för kranskärlssjukdomshändelser i framtiden om man får i sig tillräckligt.

Beställ här.
https://vitaminotek.com/kosttillskott/provital-k2-prenumeration

Vi har som erbjudande att man kan få med D3 eller Multivitaminen med nu och sen under hösten/vintern varje år om man vill på köpet(portot bara) om man anger D3 eller Multivitamin som meddelande i kassan sen.

Vi sprider bara ut dess portokostnad på 47kr/burk(det blir 2 burkar totalt per år och en burk D3 räcker i 4 månader) under leveranserna av ProVital-K2 som ske varannan månad. Självklart kan man välja styckprisalternativet i shoppen om man inte vill prenumerera och man behöver inte välja med D3 eller Multivitaminen såklart.


Personer som använder blodförtunnande medel ska konsultera med läkare före användning av K2-vitaminer.

Hemligheten till att kontrollera ditt sinne

Hej igen,

Vilket väder vi har haft nu! Gäller passa på att vara ute när man kan.
Jag går direkt vidare in på dagens inlägg. 

Ha ett öppet sinne och se om du kan hänga med mig och förstå något hoppas jag😊...


Blir du rädd för något kontinuerligt eller har du varit rädd för att misslyckas med något så att du inte ens har försökt?

Du kanske har försökt med något du vill men misslyckats och vill inte misslyckas igen?
Ja, du kanske är rädd för att "göra bort" dig igen. 

Eller så vill du att allt ska vara perfekt innan du ens kan starta något? 

I dagens inlägg tänkte jag försöka hjälpa dig att förstå en teknik som kan lugna ner dig så att du inte blir så rädd eller stressad för 
att misslyckas med något och så att du kan ta kontrollen över ditt sinne när det håller på att ske.

Om vi tar en person som hela tiden vill försöka vara eller uppnå 100% perfektion i allt så kan den personen uppleva mer stress än andra.

Ja, som jag nämnde så kan det vara att man är rädd för att misslyckas.

Istället för att undvika rädslan att misslyckas så ska vi dra lärdom av detta, precis när rädslan uppkommer.

Häng med..

Vad är du rädd för?

Tex. En del som är perfektionister utsätter sig aldrig för situationer där de kan misslyckas och försöker då inte ens sig på saker som
de egentligen skulle vilja göra.

Man behöver inte försöka sig på saker förrän att allt ska vara perfekt först.

När man blir stressad eller rädd så händer det saker med ens kropp som sker automatiskt.
Och det som händer i kroppen just då vill jag att du ska följa noggrant.

Tex. Man kan få röda kinder, en klump i magen eller bli lite tårögd. Eller så kan man bara bli stel i en situation, torr i halsen och bara vara tyst eller känna sig utanför.

Oftast är det något i kroppen som triggar igång för att det är någon rädsla man har eller en oro. Ja, det kan vara allt ifrån att man är orolig 
att säga fel eller känner sig lite upprörd över något som man håller inne med men inte vågar säga. Detta stressar på.

Det är under den tiden kroppen blir triggad som Du har tiden att styra ditt sinne rätt.
Sen är det försent och din hjärna går "loss" och du stannar i ditt negativa tillstånd.

Så allt startar i din kropp först innan din hjärna spinner loss och detta är riktigt bra att veta för dig!

Genom att hålla sig lugn så kan man tysta sina rädslor. 

Jag vill att de närmaste dagarna så ska du vara uppmärksam när något i ditt liv får dig att känna dig obekväm eller t.o.m. skrämmer dig.

Och just då tänka på hur din kropp blir påverkad. 

När du upptäcker att du känner något obekvämt och tänker på din kropp just då så kanske du känner något någonstans.
Tex. Det kanske känns i magen, torr i munnen, röda kinder eller svettas eller andas mer spänt. Ja, kan vara olika hos var och en av oss.

Så tanken är att du ska notera allt som förändras lite i din kropp just då du känner obehag eller rädsla för något. 

För det är så att "saker" händer i din kropp innan ditt sinne snappar upp detta och du kan lära dig mycket genom att observera hur din kropp reagerar.

Så följ din rädsla/obehag hur den visar sig i din kropp. Fortsätt läs så kommer jag till poängen :)


António Damásio som är en portugisisk forskare inom neurologi har visat att kroppen känner saker omkring sig och skickar signaler till hjärnan.

Så din kropp kommunicerar alltid med dig. Ja, även före då ditt sinne kan uppfatta tex. ett hot.
Och detta är kanon att veta att din kropp kan lista ut saker före ditt sinne och din hjärna. 

För det har visats sig att det är ca. 90 sekunder som din kropp reagerar och får ett kortisol/stress-påslag när du blir rädd/känner obehag och innan din hjärna fattar att det är en rädsla eller nåt att vara stressad över.

Så genom att ha koll på kroppens reaktioner kan du komma åt rädslan/obehaget redan innan det når din hjärna och orsakar "kaos" där.
Du kan ta kontrollen.

För låter du känslorna ligga kvar i kroppen så faller du i fällan att låta det negativa ta över så fort det kommer till ditt sinne!

Om du vill få kontroll så ska du lära dig denna teknik som jag försöker få fram här nedan :)

Dr. Jill Bolte Taylor är en amerikansk neuroanatomist(expert/studerar nervsystemets uppbyggnad) och menar att det är när kroppen 

är stressad och under dessa stress/kortisolpåslag(som är helt normalt i 90sek) så kan man ta kontrollen över sin rädsla/obehag.

Ja du har ett val där!

Så du ska egentligen bara vara stressad i 90 sekunder. För när kortisolpåslaget är borta efter ca 90sek så är det inte längre ett "automatiskt" svar från din kropp.

Men fångar du inte upp och förstår att din kropp är stressad så kan ditt sinne spinna loss sen och vara mer känsligt på ett negativt sätt och du blir stressad under längre tid. Eller t.o.m flippa ur lite eller tankarna går runt i oro. Och du frigör fler stresshormoner som inte är bra för din hälsa långsiktigt.

Men du kan träna upp att känna av när stressen uppstår och "bota" att stresspåslaget fortsätter sen.

Så när du känner dig tex. stressad framöver så observera direkt när din kropp börjar förändras och notera sedan hur din hjärna börjar gå igång.

Det blir en "glipa" i tiden där på ca. 90 sek. Och om du då lär dig att lugna kroppen under dessa 90 sek när du känner dig triggad av något "dåligt/obehagligt" så behöver 
det inte bli så att din hjärna får spinn sen utan du kan nu styra detta! För det är bara kroppen som reagerar mot rädsla eller obehag.

Så kroppen reagerar "kemiskt" i ca. 90 sek och efter det är det upp till dig att låta kroppens stressrespons fortsätta.

Så här gör du för att ta kontrollen:
  • Få kontroll innan hjärnan tar över genom att
  • Sakta in din andning
  • och räkna ner från 90 till 0 
Detta är vetenskapligt bevisat på Harvard Medical School som har testat detta.

Du kan tänka aktivt att du slappnar av i alla musklerna i kroppen och andas djupt och långsamt.
Är du på jobbet så kan du sitta ner och göra detta.

"Tack vare" att du fokuserar på att räkna så styr du bort att ditt sinne ska snappa upp stressen. 
Så dessa 90 sekunder som du har på dig är guld värda att veta och tar bort mycket stress och "snurr/obehagliga tankemönster" i din hjärna.

Gör du detta kan du ta över ditt sinne.

Dr. Jill Bolte svar på om man ändå har kvar negativa tankemönster efter dessa 90 sek? 
-Efter de 90 sekunderna, om du fortsätter att känna rädsla, ilska och så vidare, måste du titta på de tankar som du tänker som cirkulerar runt just då och som resulterar i att du får detta fysiologiska tillstånd om och om igen. "

Hoppas du gillar sådana här inlägg där jag försöker få dig att tänka på vissa saker och få en bättre mental hälsa.

Kropp och Knopp hänger ihop :)

Nu måste jag snart ut i det fina vädret för en promenad.

Kram
Niclas

PS: Gör det enkelt, tänk till när det sker då du känner dig rädd eller obehag i en situation. Vitsen är att få bort stressen som kommer efter ca. 90 sek. För då kommer du veta att det är normalt att kroppen reagerar i ca. 90 sek och tack vare att du räknar ner 90-0 och andas långsamt och tänker att kroppens alla muskler är avslappnade så kommer du kunna få bort rädslan/obehaget för gott. 

Läs mer inlägg på Bloggen och stärk gärna ditt immunförsvar med vår Multivitamin. 

Lev Längre och Håll Dig Friskare! Jag Inspirerar Dig till en Bättre Hälsa.