Jobbar på nya recept, snögubbe på diet just nu

Hej igen!

Tänk om det gick lika snabbt att få bort överskottsfett som för våran snögubbe som smälter just nu. Vi gjorde den i onsdags
och redan igår morse såg den ut såhär som på den högra bilden ovan.

Men idag ligger både huvudet och kroppen på marken😂
Håret(tuppkammen) rykte först. Ja, så snabbt vill man inte bli av med sin kropp!

Just nu håller jag på med att testa ut nya 5:2-recept(800kcal). Det upplägget jag/vi kör med numera fungerar kanon och till sommaren/hösten tänker jag att alla vill gärna testa nya recept och på så vis få ny motivation att köra på! Men självklart kan man alltid köra med det vi redan har.

Eftersom upplägget med den nya 5:2-dieten är att man de första 2 veckorna försöker hålla sig till 800kcal/dag (om man behöver gå ner en hel del) så tänker jag att jag kommer göra nya recept för 2 veckor på raken och jag kommer inte ändra på själva tänket utan det är bara recepten och en stor sak:.

Dessa 2 veckor kommer vara helvegetariska, så alla som är vegetarianer kommer kunna hänga på!

Saken är att jag tror detta upplägg kommer vara kanon.

Många äter för mycket kött och känner nog som jag gör: Att det är svårt ibland att komma på idéer att kunna byta ut det lite oftare. Man kan komma snabbt in i gamla vanor att man tex. kör tacos, hamburgare, kyckling, köttfärsås för ofta.

Denna gång vill jag att vi tar en paus och får in tänket att minska på köttet.👍

Dessutom vill vi få med "magen". För kött och animaliska produkter ändrar vår mikrobiologi - bakterierna som lever i tarmarna, ja köttet får bakterierna att producera mer "inflammationsmolekyler". Kan gå in mer exakt på det senare.

Så jag vill få med så att Du kommer att kunna må som allra bäst så att du kan få med dig en ny vana att kunna ersätta köttet oftare mot god mat som gör att du får ner inflammationen i kroppen, minskar återhämtningstid vid träning, som ger förbättrat blodflöde och minskar ditt kroppsfett.

Min tanke är att också få med alla de som inte vill köra 800kcal/dag eller 5:2-dieten.

Ja, att jag visar recepten med 800 kalorier men också en version i anslutning där man inte räknar utan bara gör receptet och blir mätt. Ja du fattar.

Ok, det var det om det just nu😊

Något helt annat, har du precis kört mitt upplägg med 5:2 och vet om att du behöver sänka ditt kolesterol så testa gärna det upplägget här.

Kram
Niclas

PS: Är du klar med 5:2 och kanske vill minska ditt onda kolesterol på kort tid(4 veckor) så är min PDF om det ett kanonupplägg.
👍❤️

Som vanligt länkar jag till min shop och detta inlägg är såklart i samarbete med Vitaminotek.com

Viktigt att veta om man promenerar varje dag

Hej igen,

Härligt med helg igen och idag vill jag dela med mig om ett par viktiga saker
som kan göra att du mår bättre av dina promenader.

Som du säkert vet så älskar jag att promenera. Ja, jag ser mig själv som en "powerwalker" dvs.
Jag promenerar i en rask takt nästan varje gång jag är ute eller på löpbandet.

Fördelarna med att promenera är att det sliter mycket mindre på kroppens muskler och leder gentemot tex. löpning. Så har man lite att ta av så är promenader perfekt för det gör att man kan vara mer skonsam på kroppen.

Men är man inte van att promenera så kan man bli lite öm ändå så det bästa är att öka med tiden och alltid ha 1 vilodag i veckan till en början.

Jag har upptäckt ett par "stora saker" som tog mitt promenerade till en helt ny nivå:
  • Stretchning innan och efter promenaden. Det du kan märka när du promenerar ofta är att du blir lite stelare och förr så tänkte jag inte så mycket på det och tänkte, - det behövs inte, det gör ingen skillnad.                                                                                                                          Men så var det en period jag gick på asfalt mest och fick ont i ena vaden och märkte verkligen att jag blivit stelare än vanligt. Så jag läste på och sedan fick jag tipset att börja stretcha. Så jag började på morgonen att bara böja mig framåt och nå ner mot marken med händerna och upp igen med händerna mot skyn och sträcka på mig. Och så göra så några gånger.                                                                                                                                                                                                                      Och sedan efter promenaden likadant men då även stretcha lårmusklerna, vaderna och sätta mig ner och sträcka ut "rumpan" genom att dra upp ena benet diagonalt och hålla där och göra så ett par gånger och sedan likadant med andra benet.                                                                                                                                                                    Vilken skillnad detta har gjort!!   Jag är mycket smidigare nu och kan gå i snabbare tempo plus att jag kan tack vare stretchingen gå oftare om jag vill, ja varje dag t.o.m. utan en vilodag. Ibland har jag gått på morgonen och sen igen en runda med en kompis, ja och då har jag stretchat innan och efter igen. Detta fungerar verkligen kanon.
 
  • Som du ser på bilden nedan så är det asfalt på vänster sida och grus/skogsstig på höger sida. Förr promenerade jag jättemycket på asfalten men nu väljer jag oftast att gå i mitten i det mjuka och på skogsstigar. Det är också ett bra knep om du vill vara skonsam mot dina fötter och ben.
 
  • En fördel att promenera är att man kan göra det när som utan att svettas allt för mycket och man kan välja att hålla på länge istället och gå långsammare än att gå snabbt om man vill. 
 
  • Kämpar man med sin vikt så nämnde jag att det är bra att promenera för sina leder MEN att promenera istället för att löpträna gör att man blir mindre hungrig och sugen på nåt sen under dagen. Detta kan vara en stor grej när man strävar efter att minska på sitt midjemått.
 
  • Att börja dagen med en 30-45min promenad gör att du är glad mest hela dagen. Det är såå många gånger jag har haft mycket att göra och inte direkt känner för att promenera på morgonen, men så gör jag det ändå. Tex. regnar det ute eller är kallt så går jag på löpbandet på mitt gym och ser på TV där samtidigt. Tiden bara flyger fram(tiden känns som den går snabbare desto tidigare det är;) och till slut har jag gjort mina 45min och stretchar och dagen kan börja.                                                                                                                                                                                    Jag kommer till jobbet och känner mig jättefräsch och pigg medans andra kanske klagar på att de är trötta och ser trötta ut. Jag kan påstå att får du in en promenad varje morgon så kommer dina dagar vara gladare och mer positiva i mycket större utsträckning. Dessutom så smittas det över på allt annat du gör, blir lättare att hålla bra vanor.
 
  • Jag tar Omega 3 också(ja, jag har pratat en hel del om Krillen jag rekommenderar som du kan läsa mer om här) då håller jag inflammationer nere i kroppen plus att det är jättebra för muskelåterhämtningen. Testa detta för jag märker klar skillnad i återhämtningen då jag testat i perioder att inte ta Krill och sedan ta igen. Det känns mest tydligt om man styrketränar för då kan man behöva ta mer än 1st per dag, då vill man verkligen kunna maximera muskelåterhämtningen.
Ha en fin helg nu och testa det där med stretchningen för det gör verkligen susen om du promenerar mycket eller tänker börja😊

Kram
Niclas

PS: Har du inte testat Krill så har vi på vårt prenumerationsalternativ att man kan få testa och få första burken till 50% i rabatt och vi har ingen bindningstid alls. Läs mer här och testa

Dessutom gör jag så att beställer man då så postar jag med något extra bra så länge lagret räcker:) Och är man redan prenumerant på Krill och beställer en annan prenumeration idag i shoppen så postar jag med en bonus även till dig;)

Och är man redan prenumerant på allt så räcker det att bara beställa nåt annat i shoppen så får man bonusen. Det ska vara rättvist😊


Detta inlägg är i samarbete med min webshop/företag Vitaminotek.com där jag säljer Krillen bl.a.

Vad säger ett axplock av de som började med den nya 5:2-dieten nu den 13 januari?

Ovan nn bild på ett av recepten som vi kör under denna helgen, dag 13 och dag 14 in i upplägget

Hej igen!


Många har börjat köra 5:2(den nya med 800kcal) med mig i 2 veckor snart och resultaten är riktigt bra!

För er som har varit med så kommer jag ibland byta ut tomatsoppan(225kcal) mot broccolisoppan(228kcal) som du kan ladda ner här.

Har du inte varit med tidigare så kan du köpa upplägget i shoppen här.

En del har kunnat halvera sin blodtrycksmedicin och mår toppen plus att de går ner i vikt.
Ja en del kommer kanske kunna sluta helt med sina mediciner framöver.

Jag vill dela med mig som en inspiration till dig från vad andra säger och använder bara deras förnamn:

Detta är ett axplock från den 13 januari i år och fram tills idag:

Kristina säger att det fungerar oerhört bra. - Blodtrycket har minskat och blivit för lågt😂så en halvering av medicinen är det som gäller, kanske slutar helt så småningom, för lågt utan också... viktnedgång som en bonus wohoooooo👏❤️

-5,9 går lysande. Upptäckt att jag inte tål avokado så för byta ut det. Jag tänker försöka hålla ut 8 veckor eftersom jag har en del att ta av🤗/Lill

Är inne på femte dagen och har gått ner 3,2 kg redan, är så nöjd 😊 Tack för goda och enkla recept Niclas Brunnegård/Annika

Går bra. Jag var med i förra omgången också, sammanlagd viktnedgång 12kg vilket jag är nöjd med./Ann-Katrin

Tack gått ner 3,2 kg och KÄNNER mig smalare också. Super med peppningar,,,, kämpar på vidare./Ulla

Väldigt glad, jag stressar inte, gått ner -4kg. Följer måndag-tisdag, de övriga recepten nästan hela tiden . Jag är så glad o tacksam för ditt engagemang o att du/ni finns. Ska ner 10kg till. 🤗/Majsan

Hej Niclas!
Jag har kört 5 dagar och gått ner 6 kg men jag tränar också.
Tack för att jag fick vara med på resan.
Bibbi

-3,7 kg. Blodtrycket har sjunkit. Mår mycket bra och är inte hungrig. Fortsätter nog 14 dagar till på 800 kcal då jag har minst fem kilo till att gå ner. /Maj-Lis

 Gunnel: Det har gått bra...mår bra av maten
-3.5

Hej Niclas!
Var med i din förra omgång, och vet du,
jag har sammanlagt gått ner 19 kg tack vare din inspiration!
Tack! mvh Ragnhild

-3 kg 👍👍/Anette

Tack för ett superbra upplägg. Fick med mig mannen på tåget också. Vi har båda gått ner 3kg. Hans blodtryck har också gått ner. Recepten är jättegoda och lätta att följa. Tack Petra och Bosse👍😊
Hej Niclas

 

Många bra recept som är lätta att följa.
Inspirerande o roligt att laga lite annat än man är van vid.
Att man sen  kan laga till nästa dag är väldigt bra, det är smidigt att bara ta fram o värma.
Jag har gått ner ca: 4 kilo och har bara 2 kvar. Det har varit väldigt lätt o roligt.
Tack för ett jättebra koncept.
Med vänlig hälsning Laila


Du har verkligen gjort ett kanonjobb. Helt fantastisk enkelt och inspirerande att följa med på resan.
Jag började med medelhavskost lite av 800 kcal metoden. Sen med eget tänk. Sen mycket promenerade i stort sett dagligen. 10-23000 steg. Började runt 20 sept 2019...lyckades minska mage, bröst och ben väsentligt. Men vid -7-8 kg tog det stopp. Har stått där i en månad..men stabilt. I måndags började jag följa dig👌....imorse -10,2 kg totalt. Och då hade jag 2 lunchdejter att ta hänsyn till.
Tack snälla ..nu dax att fixa omeletten.
Ha en trevlig helg🙏🏼

Hej Nicklas! Det är min 6:e dag idag, jag är helt förbluffad över att gått ner 2,5kg den här veckan. Och tack Nicklas fördom underbart goda recepten. Och du har ju gjort det så enkelt och bra för oss. Stort tack Nicklas du är guld värd❤
 

Hej Niclas.
Det går fantastiskt bra, har gått ner 2,2 kg denna vecka. De första två dagarna var jobbigast.
Nu är det bara inspirerande!

Det är så lätt när man bara följer din fantastiska recept.
Tack för att jag får vara med, kram

Godmorgon Nicklas är så förvånad att det hittills gåtts så bra, 3,4 kg jippi MVH Britt Louise


Hej och tack såååå mycket! Jag har gått ner 3,9 kg sen i måndags. Upplägget är jättebra och jag följer recepten slaviskt. Dom är goda och lätta att laga. Natalie
 

Hej! Tack för en bra vecka-3,7 kg. Det går jättebra. Börjar med träning denna vecka. Ann-Britt

 

Hej..... -4,0 kg på 6 dgr. Eva

 

Hej Niclas jag började i tisdags och har sedan dessa gått ner 2.9 kg och recepten är lätta att göra och goda Hälsningar Marie

 

Hej! 3 kilo lättare, mycket goda och enkla recept // Åsa

 

Hej. Det går bra hittills, har gått ner 1.5 kg men jag är nöjd. Dina recept är goda och jag gärna fortsätter vidare.Mvh Azra
 

Jättenöjd -3,5 kg i morse.


Hej Niklas! Tack för dina goda och lättlagade recept.

Jag har kört 800 kcal första veckan, och tappat 3,5 kg det känns fantastiskt

nu känner man sig mer motiverad till att fortsätta. Mvh Margareta B.

 

Hej!

Tack för pepp och utförliga recept och anvisningar! En stor hjälp för att hålla motivationen uppe och inte lägga av för att det känns krångligt.

Minus 3 kg hittills känns toppen!

Med vänlig hälsning, Eva

I höstas var det likadant och vill du se vad en bråkdel sa då så kan du läsa mer här och scrolla: läs mer här

Kram
Niclas

PS: Det går bra såklart att köra 5:2 helt på egen hand efter min PDF (53-sidor). Och har du inte den ännu så skaffa den här i shoppen nu om du vill.

Jag gillar att inspirera och detta inlägg är i samarbete med min shop på vitaminotek.com där jag säljer min PDF jag "pratar" om ovan.

Lev Längre och Håll Dig Friskare! Jag Inspirerar Dig till en Bättre Hälsa.