Hur blir Du gladare? + Vad säger en del just nu om 5:2-dieten

Hur blir Du gladare? 

Hej! Idag ska jag delge hur jag gör för att bli gladare i vardagen + längre ner så kommer jag också delge om vad andra säger om 5:2 just nu. (Ja andra personer än tidigare)

Vissa dagar kan vara tyngre än andra dagar, speciellt nu på vintern när det är mörkt och regnstorm utanför men det finns knep att ta till för att inte känna sig så negativ och bli glad istället!😍🤗👍

När du vaknar varje morgon så ställer du omedvetna frågor till dig som du svarar inne i din hjärna.

Tex. Nej det är måndag igen. Sicket dåligt väder det är idag. Ahhh nej idag måste jag göra klart det där..
Sedan startar du din mobil och kanske kollar nyheterna som alla är typ negativa.

Och sedan när du kommer till jobbet så känner du dig kanske inte jätteglad direkt.

Du är inne i livshjulet och kämpar på och kanske inte känner dig glad direkt utan att veta varför.

Vad kan Du då göra för att bli gladare?
Förr i tiden så testade jag under en period att läsa en massa positiva ord, så kallade affirmationer.

Visst, det fungerade nån månad och jag mer eller mindre "tryckte in/hjärntvättade" mig själv och jag ändrade mitt tillstånd temporärt och var faktiskt lite mer positiv under den tiden men till slut tröttnade jag på att läsa affirmationer.

För att komma till jobbet "laddad" och egentligen inte veta varför är ju lite konstigt😁😁

Men visst inget fel alls att ändra sitt tillstånd och vara glad men jag tycker det är bättre att veta innerst inne varför man är glad🤗

I början nämner jag om att du varje morgon svarar på omedvetna frågor som du ställer till dig själv.

Så det jag vill att du testar är: Ställ medvetna frågor till dig själv på morgonen!

Tänk när du ställer en fråga på Google, då kommer du få ett svar. Detsamma gäller om du ställer en fråga till din hjärna.

Men ställer du inte några frågor så vandrar dina tankar och den informationen du matar din hjärna med leder till olika svar som du inte styr så mycket över, ja om ens något.

Så ställ medvetna frågor så tar du kontrollen.

För när du medvetet ställer frågor till dig själv så "svarar hjärnan" med riktiga svar och du vet varför du sedan är gladare.

Nu undrar du säkert, vad då för frågor?

Med frågor så menar jag att det är positiva frågor som du ska "slänga ut" till din hjärna som kommer försöka leta reda på svaret inne i din hjärnbank😍

Jag vill att du börjar med en bestämd fråga som du ska ställa till dig själv varje morgon:

Vad är jag tacksam över idag?
För min del så tänker jag bl.a. på mina barn, min fru och hälsan...
När man tänker på något som man är tacksam över så kan man inte känna/tänka på tex. ilska på samma gång. Så vi vill starta dagen med att komma ifrån "ett ställe" som vi känner tacksamhet över.

Sedan går du vidare med ett par andra frågor som du varje dag kan komma på fler svar på och bygga vidare på. Och givetvis komma på fler frågor. Var påhittig!

Och du ska svara genuint och tänka efter och verkligen känna svaren.

Nästa fråga kan vara:
Vad är jag stolt över?

Och sedan kan du gå vidare med tex: Vad kan jag vara glad över idag med mitt jobb? Hur känns det? Vad mer kan jag vara glad över idag? Vad för sak/grej idag känner jag mig "ivrig" att få göra? Vad är bra med just denna dagen?

Du kan fortsätta med specifika frågor som passar just dig..

Vad kan jag göra idag för att det blir roligare att träna på gymmet ikväll?

Mitt svar är tex. Jag kommer variera träningen, jag kommer cykla, ro och till sist gå snabbt på löpbandet och jag kommer ha med mig min mobil&airpodsen och kolla på Netflix medans jag går på bandet. Ja du fattar, nu känner jag redan att träningen kommer bli roligare:)

Sedan så kan du alltid komma på fler skäl varje dag.
Sammanfattningsvis:

1. Börja varje morgon att ställa frågan till dig själv:
Vad är jag tacksam över idag?
Tänk efter genuint och med känsla och känn svaret.

2. Fortsätt sedan med andra dagsspecifika positiva frågor som din hjärna kommer "söka upp" och även generella frågor som du alltid får bra svar på som tex. Vad är jag stolt över?

3. Hitta fler skäl/svar på dina frågor om du vill så blir det roligt varje dag att hitta på nytt och din hjärna kan leta reda på fler bra saker.

4. Överkurs: När du går upp på morgonen så sätter du dig direkt i tex. soffan och tar fram din journal/pappersbok och skriver ner dina frågor och svar och och utökar svaren och dina frågor varje dag.

Ta ca. 20 min och gör detta...innan du gör något annat så kommer du vara i ett helt annat tillstånd sen när du börjar din dag.

Och till skillnad mot affirmationerna jag nämnde om så kommer du och din hjärna😊veta varför Du är gladare just idag. För du har ju svarat på frågorna och kommer ifrån ett helt annat ställe. Ja ett genuint ställe som är äkta och inte påhittade ord!!

❤️👍Hoppas du gillade detta. Detta är grymme! Om du väl kör detta i månad så kommer du inte vilja gå tillbaka.

Du kommer se fram emot detta innan du lägger dig och du kan också under dessa 20 min på morgonen känna efter vad som har fungerat under dagarna innan(kan röra sig om allt i livet för dig) och sedan se framåt och planera in mer av de sakerna som fungerade, på så vis så blir ditt liv mer rikare och det är jättekul redan efter några månader att gå tillbaka och se hur man tänkte och skrev om.

Ha en riktigt fin dag! Just det ja...jag avslutar längre ner med vad folk säger just nu om 5:2.

Kram Niclas

PS: Har du missat helt om 5:2, det vi kört i höstas och nu så kan man köpa PDFn här. Alla som beställt en prenumeration i shoppen det sista fick med en överraskning så jag gör så det gäller ett tag till tills lagret tar slut😍🤗

Och är man redan prenumerant på allt så räcker det bara att köpa något annat och meddela det i kassan sen. Är man prenumerant på 1 sak "bara" så beställer man bara någon annan prenumeration så får man med min lilla bonus.

Tack för att du följer mig😍🤗😊👏❤️👍

Så här skriver en del om den nya 5:2:

Hej Niklas! Tänkte dela med mig hur det har gått. -4 kg så jag är i mål. Ska fortsätta använda dina recept som är jättegoda. Min jobbiga migrän som jag haft mycket av och länge är helt borta. Jag är piggare, orken är tillbaka.  Och det har varit så lätt😊Jag är jättenöjd. Mvh Maria

Gå mkt bra gått ner 4 kg /Jane

Hej! Vad lätt allt går! Underbart med ditt upplägg!  Maken ramlade med av bara farten och han gillar recepten/maten. Vi har kört 5:2 många år och trivs med det, men nu blir det ditt upplägg! Jag har lyckats gå upp 4 kilo under hösten😲, men nu är de snart"historia"! Tack, Gunilla

Tack Niclas för allt jobb du lagt ner för att så många ska må bättre. Du är guld värd. Tack för att jag har fått vara med på resan.  Jag har gått ner 6 kg på knappt 2 veckor. Tänker köra 5:2 nu ett tag sen ta en 14 dagars igen. Inger 


Hej Niclas! Fantastiskt goda recept! Min man har gått ner 4 kilo och jag 2.5!!! Jag tänker fortsätta med dina recept, 6 kilo till innan maj kommer med sol o värme! Tack Mvh Ulrika


Gomorron Niclas! Jag måste
bara berätta ....imorron är det 2 veckor sen jag gick med i din grupp. Imorse när jag ställde mig på vågen har jag totalt gått ner 12,8 kg. Från 20/9, 7 kg fram till jul. Och 5,8 sen jag hade turen att få veta om dig och ditt arbetssätt. Mitt Bmi är nu 24,8. Dvs Normalt🙏🏼. Mitt mål. Tusen Tack Niclas🙏🏼

Hej Niklas Det är min sista dag (dag 14) och jag har gått ner hittills 6,2 kg, och minskat midjemåttet med 11 cm, så nöjd. De flesta recepten är riktigt goda Kram Lena


Tack för att du generöst delar ett mycket bra upplägg. Goda recept! Jag startade tidigare och gjorde min "sista" dag igår. 3,5 kg lättare. Nu blir det 5:2, inga problem. Mvh/ Annki


Det går bra. Bra recept.-2kg. Tack Anne

Hej Niclas,  Vilken uppmuntran  vi får från dig!!!  Jag har gått ner 1,8 kg  från måndag till fredag. Lördag o söndag äter jag "normalt".   När jag  läser hur andra är nöjda och glada får jag mer lust att kämpa och fortsätta. Tack för goda recept och allt som du gör för oss.  Varma hälsningar/Alma


Tack! Nu 2.7 kg på 11 dagar😄👍


Hej Niclas! Tack för alla recept, info och pep. Jag gick med den 20/1 och började direkt med recepten för må ti förutom att jag även äter yoghurt med  bakteriekultur. Följande dagar har jag ätit mindre portioner och smalare mat men inspirerad av dina recept som är goda. Går ned sakta men säkert och har tappat ca 1,5 kg och det känns bra. Tack för att du äntligen fick mig att komma igång  och detta tack vare att jag läste om 5:2-dieten. Fastän jag inte följer den till punkt och pricka så blev jag motiverad av dina recept, toppen!
Vänligen Kerstin


Hej Niclas! Kul och spännande med en massa nya recept och att det ger så bra resultat. Det är -3,5 kg efter denna första vecka. Bara att kämpa vidare Ha det gott/ Linda Karlsson

Hej! Fyra kilo har jag gått ner sen start. 😀/Annica

Tack för mättande goda recept, väldigt nöjd. -2,5 inte heller fel😊. /Yvonne
gått ner drygt 3 kg senaste veckan tack vare dig😀🙏/Caroline

Minus 5.9 kg på 4 veckor jag är helnöjd!! TACK!!
Ha det gott! Hälsningar Marie

Hej Nicklas! Tack för de goda recept.jag är inspirerad och lagar maten med glädje. Gått ner 1,7kg på en vecka Annalisa


Hej Jag är så jättenöjd med dina recept så roligt att testa nya rätter, har gått ner 3kg och mår bra./Wivi

Hej Nicklas Jag tycker det går jättebra.Har blivit piggare. Promenerar mycket och  och simmar två gånger i veckan. Jag fuskade bara en dag 😀 Gick ner 3,5 kg på en vecka. Sabina

Hej det har gått mycket bra. 4 kilo ner så här långt, känner mig nöjd. 😘/Karin

Hej Niclas. Tack för alla inspirerande recept, lätta att laga och jättegoda!  Kerstin -1,5 

 
Hej Niclas. Fungerar toppen för mig. Minskat med 2.2 kg under en vecka👍 /Agneta


Hej Niclas, Tack för en fantastisk kickstart efter två veckor med 800cal 6 kg lättare och blodsocker från att vara 8-9 till 5-6. Jag är mera än nöjd😂
MVH Milica


Har du inte fått recepten ännu så beställ PDF här i min shop så ska de komma på direkten.

OBS! Det är fortfarande samma recept som i höstas. Nyare recept håller jag på med och de är klara innan sommaren hoppas jag. Och dessa recept vi kör nu med fungerar så otroligt bra så ingen panik med att bli färdig med det nya, men de nya kommer bli magiskt bra och de kommer vara vegetariska.😍🤗

Mitt inlägg här är i samarbete med min webshop på Vitaminotek.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.