Sluta med en dålig sak

Gör du detta enkla knep så kan ditt liv bli ännu bättre

Hej igen!

Om du vill förändra ditt liv till det positiva så kan det faktiskt ske snabbare och lättare än du tror. Du behöver inte starta med en massa saker som du har tänkt på 😊, häng med här:


För det kan vara så enkelt och t.o.m. räcka med att du slutar med något som du vet påverkar dig negativt och samtidigt börjar med något som du vet är bra för dig, alltså en sak av varje bara!

Ta fram ett papper så ska jag förklara.
Skriv ner dessa 3 rubriker på ett papper med lite mellanrum:
(Har redan fyllt i lite exempel under varje rubrik)

Vad jag ska Börja med
Tex.
Träna 3 ggr/v (rörelse skapar bra känslor)
Promenera 10 min varje dag
Att varje morgon aktivt tänka på vad jag är tacksam över (precis när jag vaknat till)
Dricka 2 extra glas vatten per dag

Vad jag ska Sluta med 
Tex.
Sluta äta processad mat (undvika allt i förpackningar typ)
Sluta äta godis på vardagar (bara lördagar)
Sluta med alkohol (eller endast dricka vin nån gång på fredag eller lördag)
Sluta dricka läsk

Vad jag kommer Fortsätta med
Tex.
Promenera
Spela golf
Spela Padel
Spela Boule
Fika/luncha med vänner

😍💪


Det du gör är att du helt enkelt skriver in saker som du vet kommer vara bra för dig att börja med. Men också saker som du vet att; detta borde jag nog sluta med för att må bättre.

Sedan finns det redan bra saker som du gör i livet och skriv ner dessa saker med som du ska fortsätta med. Kan vara saker för den psykiska hälsan med, att du tex. fikar eller lunchar med en vän. Så du behöver inte tänka att du inte kan ta den där kakan eller så, det kan du visst! Ibland kan du säga att du bara inte vill istället och inget mer med det om nu målet är för dig att vara supernyttig.

Jag tänker det är bättre att du inte har några måsten på det sättet, att du inte kan för då undrar folk och du känner dig miserabel till slut, så säg bara att du inte vill och ibland vill du och då tar du kakan, ja du fattar 😍💪.


När du är klar med att skriva ner under varje rubrik så bestämmer du dig först för en sak du ska sluta med.

Välj den sak som du känner/vet kan påverka ditt liv mest till det positiva om du slutar med detta.

Tex. om du röker så kan det vara det. Eller om du äter en chipspåse varje dag typ så kanske det är det. Men fundera över allt du har skrivit ner och välj alltså först ut en sak som du verkligen bestämmer dig för att sluta med.

Kan också vara saker du har skrivit ner där du ska minska rejält på något, tex. snusa, godis och/eller alkohol. Eller ja varför inte sluta helt och se vad det gör för dig.

Och samtidigt så ska du välja en ny sak du ska börja med. Kolla över alla de saker du har skrivit som du borde börja med och välj ut den saken du anser kommer påverka ditt liv mest till det positiva.

Tex. börja träna styrketräning 2-3 ggr i veckan. Eller någon annan fysisk aktivitet som du vet att du tycker är kul.

De saker du har skrivit under Fortsätta med, fortsätter du helt enkelt med. Tex. kan vara att du redan nu gör något bra för ditt välmående, tex. golf, boule, padel, gym, fika/luncha med en vän eller promenader.


Ok, enkelt va!

Så du börjar helt enkelt med att ta bort en sak i livet och samtidigt lägger till en ny sak. Och du måste nu bestämma dig till att detta ska jag fullfölja och göra den nya saken regelbundet och inte falla tillbaka i det gamla. Men gör du det så på´t igen bara! Ge inte upp.

Tänk efter vad den nya saken du har börjat med gör för dig.
Tänk på detta under tiden du gör den nya saken för då kommer du stärka din framtida vision och ökar chansen att den nya saken blir bestående. För när du gör något bra för dig och tänker på det under tiden du gör utförandet så får du mer motivation.


Så tex. väljer jag att böra träna styrketräning 3ggr/v och samtidigt slutar äta all skräpmat och processad mat vad kommer hända om 1 år när jag har gjort detta regelbundet?Ett enkelt sätt att välja saker man ska sluta med är att ställa frågan:
Ger detta mig energi eller tar det bara energi ifrån mig?

Skapa rutiner och planera in den nya saken, helst på samma tider. Om det tex. gäller träning så ha alltid kläder redo nära ytterdörren hängandes på en krok i en väska tex. väl synlig.

Eller promenadskorna alltid framme. Som jag nämnde i ett tidigare inlägg så bestäm dig 100% och sen när du väl har kommit till din aktivitet så behöver du inte gå på max, utan tänka 70%. Det är bra att du inte bränner ut dig i början, öka med tiden. Få in vanan är viktigast.Efter ca. 3 månader kan du komma tillbaka till pappret och välja en ny sak som du ska börja med och sluta med för då har du vanan inne och redo för nya utmaningar ❤️😊.Hoppades du gillade inlägget och ha en fortsatt fin dag!

Kram
Niclas

PS: Ta fram ett papper och skriv ner allt du borde börja med, sluta med och fortsätta med.

Välj ut en sak du ska sluta med först,
sen en sak du ska börja med.

Ha i åttanke att välja det som påverkar ditt liv mest.
Fortsätt med de bra sakerna du redan gör idag.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.