Hög Energi

60 sekundersövning som kan få igång din energi och vibration

Bilden ovan och inlägget är för att inspirera dig att komma igång med rörelse och positivt tänk

Hej igen,

Härligt med fredag!

I förra inlägget så skrev jag om att en tupplur mitt på dagen kan vara riktigt bra, men om man känner att man har svårt att komma igång efter en tupplur eller inte har möjlighet att ta en tupplur och känner sig trött, hur gör man då?

Ja, då är det bara att få igång kroppen med lite rörelse. Det finns ett enkelt sätt för att öka energin i kroppen rätt så snabbt,
på endast ~60 sek.

Många sitter helt stilla under långa perioder under dagen och känner att rätta energin kanske inte är där. Men det går att ändra på lätt. Man kan ställa timern i mobilen på tex. 30 eller 60 min nedräkning. Och varje gång det "plingar" så gör man denna 60 sekundersövning.

Hur gör man då?
För att få igång blodomloppet och energin i kroppen så behövs det vibration, styrka, rörelse och andning(mer syre). Och det får man in på under minuten med denna övning:

1. Du börjar att skaka loss och hoppa lite(eller typ småjogga) på stället i ca. 10 sek. och armarna och axlarna är avslappnade. Tårna lämnar knappt marken.
Du andas ut på "hoppet" ner och in på "hoppet" upp. Och axlarna ska vara avslappnade som sagt och du skakar loss med händerna avslappnade, precis som om du har vatten där som du vill skaka bort.

2. Sen på sista hoppet så går du ner i en knäböj och har armarna längs ut med kroppen neråt, och när du är längst ner i knäböjen så tar du ut armarna åt sidan samtidigt som du reser dig uppåt och för upp armarna och sen ihop uppåt när du kommer upp från knäböjen... sen ner igen i en ny knäböj och så om igen. Andas in på vägen upp och ut på vägen ner.

Gör detta 5 ggr och när du ska göra en 6:e gång så går du ner med händerna så du når smalbenen och så ska vi börja få igång lite vibration i kroppen....

3. Med vibration menar jag att du helt enkelt "knackar" på dig själv: Hallå är det någon hemma?😂 

Nej inte riktigt så men nästan, du börjar helt enkelt att "slå/klappa" med handflatorna på framsidan smalbenen och sen på vaderna när du är nere i knäböj, och sedan fortsätter upp på låren med och sedan på baksida lår. Sen "knacka/slå" vidare uppåt på magen och på sidan.

Du använder hela tiden handflatorna.
Sedan upp med vänstra armen och "klappa" på sidan på kroppen och undersidan upp på armen och sen på översidan.
Och sen byter vi arm. Sen bak lite på nacken och till sist lite på huvudet ansiktet lite med så man vaknar till. 

Jag vet, det låter kanske lite konstigt detta, men ingen behöver se på.

Tanken är att blodkärlen får igång vibration och blodet rör sig bättre (se inspirationsbilden ovan) och tack vare att vi både har hoppat och gjort några knäböj så är cirkulationen i kroppen bra igång. Och mer syre har vi också fått in genom andningen under tiden. 

Tänk då om du göra detta en gång varje halvtimme eller säg en gång i timmen iallfall, under 10h på dagen. Då skulle totalen bli 50 knäböj per dag! Tänk vad starkare i benen du blir bara på den här övningen och så håller du en jämn och bättre energinivå under dagen. Som gör att du kan fokusera bättre och vara gladare.😍💪❤️😊Om du är intresserad så här kommer lite mer tankar kring "din" energi....Tack vare att du får mer energi som ger mer positiva känslor så blir du mindre "rädd" också, ja mer självsäker och modig kan man säga.

För besitter man negativa känslor så överkommer man dessa genom att skapa positiva känslor för att överkomma rädsla.

Så genom att vi "låser upp kroppen" titt som tätt under dagen (60 sek-rörelsen som jag precis beskrev ovan och gärna ihop med att man får bra näring och vila) så får vi mer positiva känslor i kroppen.
Ja, kroppen får högre energi och en högre vibration.


Skulle du vara en ångestfylld person eller bara känslig för negativa känslor så kan du lättare få bort dessa känslor om du besitter mer energi. Och när du har rätt energi så är det bästa att se den negativa känslan eller rädslan i "vitögat" och...

1. Känna rädslan till fullo och andas lugnt, känn den och släpp rädslan.
2. Känn efter tills rädslan är borta.
3. Tro inte på dina negativa tankar! Kom ihåg vad du verkligen vill i livet för att krossa rädslan i stunden.

Ofta kan det vara så att om vi blir för känslosamma eller bryr oss vad andra ska tycka hela tiden så är det kanske en typ av rädsla vi behöver ta hand om.

För har vi låg vibration och låg energi i kroppen så kanske vi tvekar på saker, att vi inte kan eller så. Tänker vad andra ska tänka.

Vi fokuserar fel då, så genom att vi höjer vibrationen i kroppen ihop med mer energi så får vi ett bra fokus med hög energi, m.a.o. så blir vi mer självsäkra! Så självförtoende kan tränas upp.

Till sist så kan man ju köra ett längre träningspass några gånger i veckan med enkla styrkeövnngar, stretchövningar, meditation och andningsövningar för att bygga sig ännu starkare på alla plan. Men det får bli ett annat inlägg nån gång. ❤️😊

Kanske tycker du det är svårt att komma igång med någon rörelse. Men tänk så här....det svåra är egentligen inte att röra sig/träna utan när du väl tränar så behöver du inte köra 100% utan det räcker ofta att bara närvara och försöka till 70% när du väl är där.

Det som är svårt däremot....är att bestämma sig och hålla det. Där ska du vara 100%-ig.

100% på bestämma sig! Och starta. Och sedan utförandet i 70% och gärna i ”babysteps”, alltså utförandet räcker med 70% ansträgning så man inte bränner ut sig.

Att ta beslut krävs 100% och mer ansträngning, svik dig inte där, utan svik dig istället på "gymmet" tex. och kör där i 70% istället för 100% 😍💪 

Viktigaste är att du får till något så att träningen kan bli bestående.
Hoppas du förstår vad jag menar här.😊

Ok, ha en fin dag så kommer jag med nya tips framöver!


Kram
Niclas

PS: Ställ timern på din mobil på tex. 60 min under dagen för att bli påmind att köra 60-sekundersövningen under dagen, starta sedan om nedräkningen i mobilen efter varje omgång, ja så många gånger du känner för på dagen.

En tanke som är bra att ha med sig i livet är att du ska vara 100%-ig på ditt bestämmande!

Sen när du väl har bestämt dig, tex. om du ska träna på gymmet, så behöver du inte köra allt i maxtempo utan det viktigaste är att du har tagit dig dit och kör iallafall 70% av maxtempot eller det du egentligen önskade få utfört, då är du snäll mot dig själv och så blir saker av utan att du bränner ut dig

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.