Flera tester av ny meny + vad har jag för viktgränser?

tonfisk

Ytterligare en meny är på ingång i 5:2-appen. Vi är i slut testerna och vill inte lägga upp den än förrän vi mår kanon med den under dagen. Vi tänkte ha en meny utan ägg och bär så att just denna meny blir simpel att få till mellan varven och för dem som inte tål eller tycker om ägg.

Ovan ser ni min lunch som är en tonfisksallad kryddad med citronpeppar och lite olivolja. Men vi vill nog höja näringsinnehållet och kommer testa med babyspenat och ruccula istället för b.l.a isbergssallad.

Vi tycker det är kul att testa ut åt er för vi tror verkligen stenhårt på denna idé att noga testa innan vi lägger in i appen.

Imorgon har jag match igen och då äter jag för fullt igen:) För egen del kommer jag aldrig träna stenhårt eller spela match på en fastedag igen. Känns för extremt för mig men för en del kan det säkert funka ok.

5:2-dieten har verkligen tagit bort det mesta av mitt fett. -10 kg sedan starten. Inte trodde jag att min vikt skulle sjunka så drastiskt då min avsikt mest var för att få de positiva hälsoeffekterna.

På vår företagshälsovård får vi ca vartannat år göra en hälso undersöking där man b.l.a. räknar ut undre och övre viktgränser som tar hänsyn till skelett vikt mm. Jag närmar mig nu min undre gräns då jag nu väger 73 kg. Alltså under 70 kg ska jag absolut inte väga.

viktränser
En bild på just mina viktgränser

Så det känns klockrent att börja bygga lite muskler nu snart och samtidigt förmodligen köra 6:1. Kanske runt 75 kg med muskler är en bra nivå för just mig.

Ja, jag vet nu blev det lite fokus på min vikt ändå men vill delge er hur läget ser ut så ni kan följa min resa med 5:2.

Hoppas veckan startat bra så syns vi snart igen:)

5 thoughts on “Flera tester av ny meny + vad har jag för viktgränser?”

 1. Hej! Har ej pappret just nu men BMI mäter de nog också och även kroppsfett. Men nu under min 5:2 resa har jag bara vägt mig ca 1 gång i veckan och mätt midjemåttet då jag ligger ner på rygg avslappnat och mäter runt naveln. Kanske inte så man mäter runt naveln men jag får mätningen på exakt samma ställe och kan jämföra med mig själv under tidens gång. Mvh Niclas

 2. Hej! 3 vekor är inte så lång tid men vad du kan göra är att testa denna menyn som är lite lättare på kvällen variant. https://mryeah.com/2013/06/04/halvfasta-heter-det/
  Sedan är prommenader med stegräknare bra. Lyckas du gå 10000 steg per dag så kommer du må hur bra som helst och dessutom förlora överskotts fett. Testa gärna det på de vanliga dagarna om du orkar:) Det funkar. Lycka till! Mvh Niclas

 3. Hej!

  Ni är verkligen toppen och jag följer den här bloggen dagligen och väntar med spänning på nästa meny! ;) Det är ju underbart att få allt serverat såhär. ;)

  Jag är inne på min tredje vecka och har gått ner några kilo redan, plus att jag mår bara bra när jag kör lågkaloridagen.

  1. Härligt att höra och tack:) Kul att det går bra för dig!

   Ja tar lite längre tid att få fram nästa meny:) Lite körigt med tid min tid men det kommer in nya menyer framöver som sagt:) Lycka till i fortsättningen! Mvh Niclas

 4. Tackar för de fina orden Susanne!:) Försök komma lite närmare 500kcal. Annars ok! Lycka till! Mvh Niclas

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.