Din resa till bättre hälsa börjar nu. Ta rygg på mig NU och gör Din höst magiskt! – Your journey to better health starts now. Follow me and make your autumn magic!

Jag vet att man måste planera lite, speciellt nu när jag inte kört på ett tag krävs det lite mer energi att komma till skott. Då använder jag själv min egengjorda app för att komponera ihop från olika menyer.

Tips: Köp in detta nedan redan imorgon eller på onsdag! För att hänga på tåget och ta rygg på mig :)

Jag kommer äta enligt nedan.

Frukost:

 • En halv dl havregryn: 74 kcal
 • Ca 15 g blåbär: 36 kcal
 • Mellanmjölk knappt 1 dl: 40 kcal

Vad jag gör med havregrynen är att jag häller på lite vatten så det blir mättat, sedan in i mikron i 2 min typ…sen lägger jag på de frysta blåbären som tinar som blixten….sen häller jag på mjölken och dricker mitt te till…kanonstart.

Totalt: 150 kcal

Lunch/Broccolisoppa:

 • ¼ gul lök
 • ½ potatis
 • ½ broccoli (stam)
 • 3 dl vatten
 • ½ tärning grönsaksbuljong
 • 2 msk lätt creme fraiche
 • salt, peppar

Koka upp vatten & buljongtärning. Lägg i lök, potatis & broccoli. Låt koka ca.10 min

Mixa soppan

Rör i creme fraiche, smaka av med salt och peppar.

Totalt 263 kcal

Kvällsmål

 • 1½ dl lättyoghurt med
 • ½ dl tinade hallon

75 kcal

Totalt för dagen ~488 kcal (Är du man lägger du till ett ägg och 1 tsk kaviar på menyn så blir det ca 600 kcal)

Drick lite mer kaffe under dagen det tar bort hungern bra och på kvällen en stor kopp grönt te gör susen.

Kan du vänta med frukosten och förskjuta allt så blir kvällen enklare.

Lycka till!

Häng på nu!

 

—–

Let´s follow me to succeed this autumn:

On thurday we start so please buy the food tomorrow or wednesday.

Breakfast:

A half cup oatmeal: 74 kcal
Approximately 15 g of blueberries: 36 kcal
Skimmed just under 1 cup: 40 calories
Total: 150 calories

Lunch / Broccoli Soup:

¼ onion
½ potato
½ broccoli (strain)
3 cups water
½ dice vegetable broth
2 tablespoons light creme fraiche
salt and pepper
Boil water & stock cube. Add the onion, potatoes and broccoli. Allow to cook approximately 10 minutes

mix soup

Stir in sour cream, season with salt and pepper.

Total of 263 kcal

Supper

1 ½ cup light yogurt with
½ cup thawed raspberries
75 kcal

Total for the day ~ 488 kcal (If you are a man add an egg and 1 teaspoon of caviar on the menu so it will be about 600 kcal)

Drink some more coffee during the day, it takes away your hunger well and in the evening a large cup of green tea does the trick.

Good Luck!

Niclas

6 thoughts on “Din resa till bättre hälsa börjar nu. Ta rygg på mig NU och gör Din höst magiskt! – Your journey to better health starts now. Follow me and make your autumn magic!”

 1. Hej Niclas!
  Vad härligt att se att du fortsätter att peppa, jag har inte följt allt du skrivit men bara att få mejlet är en liten påminnelse att fortsätta faktiskt. Jag har följt 5:2 dieten sen snart ett år tillbaka och jag säger som du och många andra “it sure works”! Jag körde dock bara två dagar i veckan i 4 månader fram till jul. Jag gick ner det som jag kände att jag behövde, sen blev det 6:1 och ett par 16:8 för att hålla vikten som jag också tycker fungerar när det blir ont om tid eller om man är bortrest. Jag har under den här semestern försökt hålla en dag i veckan och nu när jag ställde mig på vågen så är det bara 0.5 kg upp efter en lång ledighet med mycket gott att äta och dricka. Det är det är det som är skillnaden, det blir en balans som jag upplever stämmer med mina vanor i mitt liv. Jag tränar en del, är cykelinstruktör och har sedan förra året börjat yoga och dansa mer. Så kombinationen 5:2 och nya träningsformer har gjort att jag får höra att jag ser mer vältränad ut än någonsin. Känslan efter en fastedag är det jag tänker på när det är tufft vissa dagar. Och känslan att komma i byxorna, att klänningarna sitter snyggt runt midjan, jag behöver verkligen inte de där linnena som håller in magen längre. Det tar på fettet runt midjan och det är underbart ju. Men nu gäller det att fortsätta i höst för jag vet nu att det funkar och inte är en bantningsmetod utan ett sätt att leva. Jag vill leva länge, allt för många i min släkt är överviktiga och har hjärt och kärl problem. Där vill jag inte hamna, så det gäller att tänka långsiktigt och då är 5:2 perfekt. Jag har inte heller sen jag började med fastan varit förkyld eller haft ont i halsen som jag alltid har på vintern. Jag har alltid ett litet mantra innan en fastedag då jag säger till mig själv att nu ska kroppen vila, fokusera på att bygga upp immunförsvaret och rensa ut.
  Det har funnits många skeptiska runt mig som gärna vill peka lite finger och varna. Tyvärr är dessa personerna nog bara osäkra och lite rädda för att prova nya metoder, och dessutom i behov att gå ner en del kilon själva.
  Nu bryr jag mig inte alls längre utan kör mitt race och då är det guld värt att läsa om människor som dig och din fru som fortsätter heja på.
  Ha en fin dag!
  Hälsningar Annelie Stenberg

  1. Hej Annelie,
   Tack för ett bra inlägg!
   Jag gillar att du har ett mantra dagen innan för det gör allt
   lättare och kroppen blir säkert mer inställd på att fasta.

   Ja, det är bara köra sitt race för man ska inte lyssna på andra som inte testat själva.
   Sedan visst det passar inte för alla men så är det med allt i livet.

   Så det är bara köra på med det som funkar för just Dig! :)

   Ja visst är det bra att bli påmind ibland som en trigger att komma igång.

   Ha det fint!

   Mvh

   Niclas

 2. Hej! Så himla inspirerande och bra att du lägger ut inlägg. Har tidigare kört 5:2 men slutade då jag fick dåligt med inspiration till recepten . Nu har jag både din app och hoppas att du lägger ut sånna här recept på bloggen ( och via mail) så man kan få nya idéer varje vecka! Lets go:)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.