Den engelska dokumentären där Michael Mosley drar slutsatser som leder till 5:2

introEn del börjar jobba idag efter semestern. Vad passar inte bättre än att se den engelska dokumentären som fortfarande ligger uppe. Få en kickstart in i hösten mot en bättre hälsa. -Starta filmen-

Michael Mosley testar flera olika typer av fasta i filmen som inte är 5:2. Så tro inte att 5:2 är att ni ska äta hejvilt med skräpmat varannan dag och fasta varannan dag eller att köra fasta i 3.5 dagar i sträck:)

De flesta sett upplevde han var lite för extrema att kunna hålla långsiktigt.

Med tester kom han fram till att halvfasta 2 dagar i veckan med nyttig kost och äta som vanligt de andra 5 dagarna gav alla de positiva resultat han önskade. Att inte göra det mer “extremt” än så gör att Michael Mosley tycker detta är en revolutionerande upptäckt. 5:2-dieten var född:)

Både jag och Sofia har numera 5:2 som en livsstil. Det är enkelt och flexibelt och känns verkligen hållbart på sikt.

Ha en go kväll!

4 thoughts on “Den engelska dokumentären där Michael Mosley drar slutsatser som leder till 5:2”

  1. Hej, började jobba i går och körde min första fastedag… Det gick väl bra men jag var sugen hela tiden och det mesta tror jag beror på att vetskapen om att jag inte fick äta gjorde att jag gick och tänkte på det hela tiden..men nu är den dagen gjord. Använde mig av en app shapeUp (gratis varianten) och den är bra att räkna kallorier med och även använda de dagar man ej fastar på för att se så man inte rusar iväg med kalloriintaget. Där kan du även se vad aktiviteter så som löpning etc ger i kalloriförbrukning (du kan till och med koppla den till runkeeper) Ett tips om ni inte redan har den.. :)

    1. Hej Sara!
      Tack för tipset. Men själv orkar jag inte räkna nåt de andra 5 dagarna:) Inget jag rekommenderar för en del kanske blir för fanatiska och ska ha lite väl mycket koll på allt då även på de vanliga dagarna;) Men säkert kanon för en del, Lycka till i fortsättningen nu! Mvh Niclas

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.