Dags att börja jobba, Så kommer du igång!

Hej!

Nu är min semester slut och det är dags att komma igång med allt igen💪🥰

Hoppas du har haft en bra i sommar hittills trots läget, vädret kunde ha varit lite bättre men det kanske kommer mer sol.

Att komma igång efter en välbehövlig ledighet kan kännas tungt och ta mycket energi i början. Men det är ok.
Ledighet från jobb är viktigt för dels får man vila ut plus att det skapar ny motivation att vilja komma igång sen igen.

Men hur kommer man då igång sen igen på bästa sätt?😊 Ska försöka förklara lite bildligt...

Tänk dig att du har skapat nya vanor under semestern, en del bra och en del mindre bra. Att då komma tillbaka igen eller börja något helt nytt kräver energi, iallafall för hjärnan.

Innan semestern så hade din hjärna en "rutt" den följde och "stigen" var bred och det var klar sikt.
Den rutten var uppbyggd med många repetitioner och hade blivit riktigt effektiv för din hjärna att följa.
Ja, tex att man har jobbat hela våren eller fått in vanan att träna 3ggr i veckan utan att det krävdes så mycket energi att utföra det.

Så det tog då mycket lite energi för din hjärna att utföra alla uppgifter i "rutten".

För det är så att en sak man repeterar ofta gör det enklare/mera effektivt för hjärnan att följa.

Och nu efter semestern så är de "vägarna" man hade i hjärnan lite oklara och det är andra vägar som är klarare. 
Vägarna kan vi också kalla vanor och Repetition är alltså nyckeln att hitta tillbaka eller skapa nya vägar i hjärnan.

Men det är i början det går åt mer energi för dig att utföra.

För att du ska komma igång igen snabbt så finns det ett par knep som jag använder mig utav.
  • Precis när jag håller på att vakna liggandes i sängen så tänker jag först vad jag är tacksam över och sen vad som är bra med denna dagen och sedan på 2-3 saker jag ska/vill få gjort under dagen.                                                                                         
 
  • Stunden precis i uppvaknandet kan jämföras med meditation för när man ligger i sängen precis i uppvaknandet och kan tänka så är man i Alpha-"state" och använder högra hjärnhalvan och är mer öppen, kreativ och mindre kritisk i tankarna. Tillståndet främjar också fantasin, minnet och din intuition. Så perfekt tillfälle att styra upp dagen just då för man kan nästan säga att man har direktkontakt med sitt undermedvetna mer än vid någon annan tidpunkt under dagen.
 
  • Slå inte på mobilen förrän 1 sak är gjord. Om du måste ha på den så vänta i iallafall 1h innan du slår på den. Så fort du slår på din mobil på morgonen så är du under någon annans agenda😊 tex. slukas av negativa nyheter och flöden i sociala medier m.m. Och detta kan lätt ta bort ditt fokus på Din dag.
 
  • Repetera helst varje dag det du vill göra/få gjort. Så fort du gör det så kommer din hjärna att "kolla" mer på detta och dina andra vägar/(dåliga vanor) i hjärnan kommer förtvina bort och bli suddiga och det blir till slut lättare att göra det nya. Det kräver ofta fler repetitioner än man tror så ge inte upp. Och faller man tillbaka så är det bara acceptera det och börja om och köra på igen och inte ge upp. Jag skrev i ett inlägg tidigare om att ditt undermedvetna styr mer än du kan tro och det vi kan påverka är vad vi matar våran hjärna med, för den behandlar informationen den får och det kommer "ut" sen genom ditt undermedvetna.Läs det inlägget här om du vill.

Ok, det var lite snabba tankar för att vi kan komma igång igen efter en ledighet. Det gäller att ta kommandot.

För egen del handlar en sak just nu om att börja skapa recept igen, för precis innan min ledighet så började jag skapa nya recept inför det vegetariska upplägget som jag kommer släppa senare i september/oktober och nu är det dags att fortsätta med det och det gör jag genom att nöta på lite varje dag nu!

Så håll utkik i höst med mitt nya upplägg som kommer. Vill du kickstarta redan nu med att gå ner i vikt eller förbättra kolesterolet så är det bara köra på med något av mina upplägg som finns här och kolla så du inte redan har, alla 3 uppläggen är kanon. Och börja/fortsätt gärna med kosttillskotten.

I början av april skrev jag om vår Krill/Omega 3 som kan vara bra för hjärnan, levern och hjärtat, ja om ett ämne däri som heter kolin som jag skrev om då här, det hjärnforskare säger som de verkligen vet vad hjärnan behöver är just Omega 3:

https://mryeah.com/lagesuppdatering-och-idag-vill-jag-ocksa-prata-om-vad-ar-kolin-och-vad-ar-det-bra-for/

Nu är vi igång och hoppas du hänger på i höst till en bättre hälsa, både fysiskt och mentalt 💪🥰

Jag ser framemot att inspirera Dig i höst!

Kram
Niclas

PS: Kolla gärna in kosttillskotten jag rekommenderar och tar själv: https://vitaminotek.com/

Detta inlägg är i samarbete med min shop: https://vitaminotek.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.