Ditt UNDERMEDVETNA STYR MER ÄN DITT MEDVETANDE

Hej!
Idag är jag lite lurig och vill dela med mig av en viktig sak :)

Ha ett öppet sinne så hoppas jag att detta kan få dig att bryta dåliga vanor till de bättre!

Om du tänker att isberget föreställer dig mentalt och att det medvetna är den lilla toppen och där
du tar in allt, ja det du fokuserar på just nu och tar in.

Det är här du tar besluten just nu och vad du tänker på just nu.

Och den stora delen av isberget som är under vattenytan ska föreställa vara ditt undermedvetna.

Just nu så gör din hjärna otroligt många processer som du inte tänker på. Ja ditt undermedvetna styr så mycket i kroppen som vi aldrig ens tänker på. Så antalet processer ditt undermedvetna kan göra kontra ditt medvetande är otroligt fler i antal.

Jag har läst att det undermedvetna är miljoner ggr mer kraftfullt på att bearbeta data än ditt medvetna!
Så jag skulle vilja säga att det undermedvetna är mer DU än det medvetna.

Man kan säga att Ditt medvetna "bestämmer och kontrollerar" vad som ska tas in och sedan "programmerar" ditt undermedvetna utifrån den information den får in. Hjärnan och ditt undermedvetna tänker och skapar ett "program" på det den får in som leder till ett resultat.

För den kommer "tänka" dels.... att ja, gör mer av detta och utlösa lite "positivt dopamin" och men också "negativt dopamin", att detta var inte är bra.  Så du kommer få en massa positivt och negativt.
En del saker hjärnan får in kan du kontrollera men om det är för mycket positivt eller negativt dopamin som frisätts så kan du inte kontrollera det med ditt medvetna.

Tex. Droger som påverkar...kan du få en extremt positiv dopaminfrisättning.

Och detsamma om du får extremt negativ dopamin, såsom vid smärta att du tex. sätter handen på en het spis så kommer du inte att hålla kvar handen. Så med dessa 2 exemplen så kommer det bli ett automatisk Ja eller Nej.

Häng med mig nu i mina tankar :)

Sedan finns det allt emellan, ja tex. vad du har byggt in som du anser är rätt. Som att borsta tänderna. Men det är inget extremt som du känner i kroppen och som kommer att triggas igång.. positivt eller negativt utan det är bara ett litet Ja att detta är rätt och samma är om du börjat följa en dålig serie så blir det ett litet Nej och du själv kan bestämma nästa gång att du inte vill se det igen.

Ja det är helt enkelt vad du tror på eller ej som du har byggt upp med tiden.

Man kan säga att ditt medvetna får en massa Ja och en massa Nej som sedan leder till att Ditt undermedvetna skapar ett "program" av detta och kör det om och om igen.

95% i ditt beteende styrs av det undermedvetna. Så det är INTE du AKTIVT som gör allt.

Skulle du styra allt som händer i din kropp och hjärna så skulle det inte fungera.
Man har sett att de som förlorat sitt minne helt, ja typ allt efter "5 sek" kan ändå gå runt kvarteret och hitta hem och de kan borsta tänderna och de kan hitta vissa saker finns tex. i köket.

De minns egentligen inget utan det som händer är att det är "program i ditt undermedvetna" som körs.

Så programmen trycker dig i den riktningen du ska till oavsett. Du behöver inte vara medvetande om att dessa "program" körs.

Så det du behöver förstå är att ditt medvetna sätter en "etikett" på saker som kommer in....Ja eller ett Nej(dopamin frisättning) som leder till vad ditt undermedvetna programmerar som leder till vem du är.

Att veta detta och för att lyckas med det du vill i livet eller blir bra på något så måste det vara så att ditt undermedvetna är programmerat rätt!

Tex. Om man tar toppatleter när de lyckas så vinner de och får en stor positiv dopaminfrisättning och när de förlorar så får de utstå stor "smärta" (negativ dopaminfrisättning) men också små vinster emellan med en massa Ja och Nej som de kan styra över och som leder till att de kan bli riktigt bra på sin gren.

Det du måste förstå är att programmeringen i ditt undermedvetna är inget som kan ske medvetet, det är som processenheten i en stor dator.

Det kommer skapas program baserat på vad som kommer in.
Och programmen kommer köras baserat på vad som kommer in.

Och programmen kommer fortsättas att köras om och om igen sen!

Så har du "skit" som kommer in som leder till större dopaminfrisättning så är dina program körda.
För programmen kommer köra skitiga dag som natt :) och kontrollera 95% av den du är!
Och det kommer suga fett då för om alla dina program är negativa och inte egentligen är sådant du vill som tex. en bättre hälsa och livstil så kommer du inte ha en chans till förbättring, för ditt medvetna och viljestyrka orkar ett tag men sedan tar det andra 95%(undermedvetna) över, ja den du egentligen är och du har ingen chans att då tex. följa en diet.

MEN det är inte kört.
Tex. om du vill ändra din diet men älskar pommes och vet att du nu börjat bli sjuk av pommes den sista tiden och riktigt dålig så kommer ditt medvetna sätta en etikett på det som ett Nej.
Det är därför du kan se på TV när hälsocoacher visar bilder på en massa pizza, öl och cigaretter i en hög för att det ska trigga ett Nej för den som coachas.

Men om du aldrig får ett klart JA eller Nej så kommer ditt medvetna inte att orka till slut och Din undermedvetna programmering tar över och du kommer ändå välja pommes.

Förstår du nu vad jag vill komma till? Kanske inte men häng kvar:)

Det som du kollar på varje dag, såsom youtube, sociala media, nyheter, filmer m.m. går genom ditt medvetna filter och sedan skapar ditt undermedvetna program av all denna information och kör dessa om och om igen!

Så det byggs upp negativa och positiva program i ditt undermedvetna och har du för många negativa program som körs hela tiden, så kommer du vara helt slut för att ens orka försöka gå mot dina "mål".

Inputen vi ger våra kroppar kommer "skriva" program och hur du kan kontrollera programmen är med de små Ja och Nej du får
men vid för stor dopaminfrisättning så har vi ingen kontroll.

Det kommer "skrivas" program som är riktigt starka (de med dopaminfrisättning). Och programmen byggs av alla de Ja och Nej och ju oftare programmen körs desto starkare blir dem.

Tex. När Tiger Woods började spela golf och fick en massa Ja och "programmet"  körde om och om igen och han blev lite bättre hela tiden och fokuserade bara på det.

Men hade han fokuserat på helt annat och negativt...och fokuserat på en massa negativa saker så kommer den inputen att styra mer än man tror.

Så kollar du på negativa saker, tar droger, har extremt negativa människor i ditt liv så kommer du inte att kunna ha fokus och kommer känna dig mer stressad istället och kan inte tänka klart, bli mindre effektiv och detta med stress leder till en ond spiral och de negativa programmen blir stärkta och drar dig neråt och du kommer inte bli riktigt bra på nånting.

Du kommer inte vara hälsosam eller ha ett klart sinne.

Du kommer spendera mycket tid att forsätta i samma banor om du kollar/tar in negativt.


Ja du kanske kollar på Youtubeklipp och kollar allt om jordens undergång eller svarar på negativa kommentarer i trådar på Facebook och får en kick av det med ditt ego. Det är då det är riktigt illa för du får samtidigt ett litet Ja(ditt ego är inblandat) på saker som ändå är negativa.

Så det kommer vara jättesvårt för dig att bryta detta beteende. 


Jag ska försöka förklara lite bättre:

Alltså om du tittar på en riktigt negativ film så kommer detta leda till att du blir lite mer negativ. Och programmen(vad ditt undermedvetna gör automatiskt om och om igen) blir stärkta och du kommer fortsätta med detta beteende.

Tex. Om du brukar äta snabbmat, godis, kakor eller dricka öl så fort när du blir uttråkad och sedan slutar ett tag och sen när du känner dig uttråkad så kommer programmen i dig att köras på utan eftertanke och rätt som det är så kommer du vara sugen igen på något gott och "programmet" säger åt dig att ta den där kakan eller ölen och ditt medvetna kommer inte orka att stå emot länge, fastän du egentligen vill vara nyttig.

Hur förändra?

Du måste helt och hållet kontrollera din input!


Det du måste inse är att när tanken kommer upp om tex. snabbmat så måste du i detta ögonblick när den tanken kommer kontrollera den!

Du måste krossa tanken (att tex. du ska äta snabbmaten nu) och byta ut den tanken och istället tänka på ditt mål du har om  tex. din träning och hälsa.

Du måste krossa dessa tankar just då de dyker upp och ersätta med ett nytt "program". Ja helt enkelt byta ut mot en annan vana eller tanke just i detta läge.

Plus att du ska i vardagen undvika medvetet så mycket du kan de negativa input som finns. För det du tillåter att "se på" och ta in är det som kommer skriva "programmen" som sedan kommer köras i ditt "undermedvetna"  (95% av dig!).

  1. Du måste känna igen vilka vanor och fokus som kan leda dig till framgång.
  2. Och sedan tvinga dig att "mata dig själv" med rätt input
  3. Och sedan tvinga dig att ersätta de dåliga tankarna med goda.
Alltså tvinga och bestäm dig vad du ska mata din hjärna med
och att dina tankar ska vara allt om det som tar dig dit du önskar,
så tvingar du dig att tänka på det istället och matar dig själv medvetet med bra/positiva saker och vanor

så kan du skriva om programmen som körs i ditt undermedvetna!

Om du har det lite kämpigt med dåliga vanor så se dig själv som en superdator och ställ frågan:
Varför är det en massa skitprogram som körs hela tiden?

Ja, svaret är att du helt enkelt ger "superdatorn" skitinfo och "datorn" struntar i vad som kommer in, den bara skriver programmen och kör dem sen.

Ditt undermedvetna struntar alltså vad som kommer in, det bara skriver och kör programmen!

Så strunta i negativt på tex. sociala medier och på alla ställen det finns och välj aktivt att göra något annat.

Det är mycket enklare att få dopaminfrisättning från negativa saker än positiva, så var på din vakt och skydda ditt intag av negativt så mycket du kan!

För byter du ut det negativa och matar dig med det positiva som kan ta dig dit du vill så kommer programmen i ditt undermedvetna att sakta skrivas om.

Programmen i dig kommer ta dig dit du är på väg.

Jag tycker det är kul att skriva om udda saker ibland och tex. hur vi tänker/har för vanor påverkar hälsan minst lika
mycket som det som vi stoppar i oss :)

Ha en riktigt fin dag, nu ska är det dags för för skolavslutningen.

Kram
Niclas

PS: 95% Av Ditt Undermedvetna Är DU och där körs program hela tiden. Du kan endast påverka inputen och tankarna, programmen skrivs och körs därefter. Börja mata dig själv med rätt saker så kan du förändra till det positiva :)

Kolla gärna i min shop och testa på vitaminerna eller läs min senaste PDF-bok. 

One thought on “Ditt UNDERMEDVETNA STYR MER ÄN DITT MEDVETANDE”

  1. Tack Nicklas så bra och intressant skrivet, jätte kul när du kommer med sån info. Tänk vad viktig info när man jobbar med barn, att få positiv spår med rätta tankar från början, otroligt viktigt med tanke på vad barn ser idag. Var kan jag läsa met om detta?
    Önskar dej och din fam en fin dag.🌸🌿🌻🌼

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.