BestĂ€m, gör det och sen kĂ€nn efterđŸ’ȘđŸ”„

Hej!
Hoppas du har det bra!

Jag tÀnker att jag fortsÀtter med en sak som berör förra veckans Àmne. I förra veckan skrev jag om hur du fÄr in en ny bra vana.

DĂ„ tog jag upp att:

1. Om man gör en ny vana endast 5 min per dag sĂ„ Ă€r det lĂ€ttare att skapa den nya vanan och att
det Àr viktigare att först skapa vanan Àn att öka antalet minuter man hÄller pÄ(en nya vana kan vara tex. att komma ut och promenera eller jogga).

Det kan ta upp till 100dgr innan den nya vanan sitter helt men oftast runt 60-70dgr(tar det för mig).

2. Det blir lĂ€ttare att börja med en ny vana om man lĂ€gger den i direkt anslutning till en annan bra vana.

Tex. om man Ă„ker och handlar sĂ„ kan man Ă„ka direkt till spĂ„ret innan eller efter(om det Ă€r kallt ute sĂ„ maten stĂ„r sig) eller sĂ„ handlar man först och lĂ€mnar av allt hemma och sen ut igen bara. Och nĂ€r man har fĂ„tt in vanan att tex. promenera varje dag sĂ„ kan man lĂ€gga till att man lyssnar pĂ„ ljudbok och sen lĂ€gger till att man börjar med gĂ„stavar och/eller gĂ„r med en kompis. Ja dĂ€r har du lite bra exempel.😊

MEN det finns ett par verktyg du kan ta till som gör det enklare och ökar chanserna markant att börja och utföra nĂ„got.

HĂ€r kommer ett par tips:

Planering, det gĂ€ller att planera in ocksĂ„. Tex. om du har tĂ€nkt att köra efter en diet sĂ„ Ă€r det ett mĂ„ste att ligga steget före för annars
kommer du komma "vilse" och inte fullfölja. SĂ„ planering Ă€r a och o. Och mĂ„nga gör detta pĂ„ fel sĂ€tt.

De kÀnner efter först!

Tex. Det Àr söndag och du vet att du ska köpa in ingredienser för 5:2-dieten sÄ att du kan laga maten för mÄndagen och tisdagen.

Men dÄ kÀnner du pÄ eftermiddagen att:

-Jag gör det lite senare och jag kÀnner mig faktiskt rÀtt trött och hÀngig efter lördagens sena kvÀll.

Och sedan gör du nÄgot annat istÀllet, du bestÀller hem mat och sen bestÀmmer du att detta med dieten Àr nog inget för mig just nu och tÀnker bara att jag börjar med det en annan dag senare i veckan.

Men det blir inte riktigt av. Kanske ett halvförsök som bÀst.

SÄ flödet Àr galet för du kÀnner efter först och sedan tar handling och sen bestÀmmer dig att göra nÄgot helt annat Àn din första tanke.

Du mÄste vÀnda pÄ detta!


Du ska BestÀmma dig först och sedan ta handling och till sist kÀnna efter nÀr du har utfört handlingen du bestÀmde dig för.

Detta gör att den kÀnslan du fÄr efterÄt Àr 100% positiv rakt igenom och du kÀnner dig stolt att du har lyckats göra tex. matrÀtterna för bÄde mÄndagen och tisdagen. Ditt ego fÄr en boost och Du har levt upp till förvÀntningarna och inte svikit dig sjÀlv.

För om du gör som jag beskrev först sÄ kommer du inte kÀnna dig 100% "positiv/glad" för du har nÀmligen "svikigt" dig sjÀlv.

SĂ„ det bĂ€sta du kan göra Ă€r att planera in och bestĂ€mma dig att detta ska jag göra dĂ„..etc...och verkligen skriva in i din kalender vad och nĂ€r du ska utföra det du har bestĂ€mt dig för.

Ok, hoppas du gillar sÄdana hÀr inlÀgg ocksÄ och det Àr minst lika viktigt som att ha bra recept :)

BestÀm, Ta handling, KÀnn efter först efterÄt och detta kommer göra dig stolt!
För kĂ€nner du istĂ€llet efter först pĂ„ dagen nĂ€r du ska utföra din handling sĂ„ kommer din hjĂ€rna att övertyga dig om att du kan slappa istĂ€llet och göra det du skulle sen en annan dag bara;) 

Inget Ă€r helt friktionsfritt i början och jag sĂ€ger att det kommer vara mycket lĂ€ttare nĂ€r du har bevisat för dig sjĂ€lv att du verkligen utför det du har skrivit in i kalendern. FastĂ€n att den kĂ€nslan du hade i början har lĂ€mnat dig pĂ„ den dagen dĂ„ du ska utföra jobbet. Just Do It! Och sedan vĂ€xer du!

SÄ bli medveten och bestÀm aktivt vad du ska göra och lÀgg in det i kalendern och utför det sen bara oavsett.

Jag har ett knep till som jag tÀnker ta upp i nÀsta mejl. Ja, ett knep som gör det enklare att "fÄ tummen ur" sÄ att du kan lura din hjÀrna sÄ att du börjar med det dÀr du vill börja med ;)

Ha en riktigt fin dag!

Kram
Niclas

PS: Nu har jag nĂ„got för alla:
Nya 5:2-dieten som fungerar otroligt bra som du sĂ€kert har PDFÂŽn
Mitt tĂ€nk med gröna smoothies som ocksĂ„ fungerar helt strĂ„lande!

och vill man varken köra 5:2 eller gröna smoothies sÄ kan man ÀndÄ köra efter de nya 5:2-recepten för recepten Àr i temat medelhavsdiet och man kan bara lÀgga till mer mat i rÀtterna det man gillar...sÄsom rÄris eller potatis mm.
Eller sÄ kan man vÀxla och köra med allt under Äret. Som jag gör...5:2 i januari och i september ihop med andra och sedan mycket
"medelhavsmat" emellan och god svensk mat med plus mycket med gröna smoothies under Ă„ret...sĂ„ man fĂ„r upp sina energiska frekvenser.

En bra vana jag har sedan förra sommaren Àr att promenera 45min 6dgr i veckan:

Leave a Reply

Your email address will not be published.