Bestäm, gör det och sen känn efter

Hej!
Hoppas du har det bra!

Jag tänker att jag fortsätter med en sak som berör förra veckans ämne. I förra veckan skrev jag om hur du får in en ny bra vana.

Då tog jag upp att:

1. Om man gör en ny vana endast 5 min per dag så är det lättare att skapa den nya vanan och att
det är viktigare att först skapa vanan än att öka antalet minuter man håller på(en nya vana kan vara tex. att komma ut och promenera eller jogga).

Det kan ta upp till 100dgr innan den nya vanan sitter helt men oftast runt 60-70dgr(tar det för mig).

2. Det blir lättare att börja med en ny vana om man lägger den i direkt anslutning till en annan bra vana.

Tex. om man åker och handlar så kan man åka direkt till spåret innan eller efter(om det är kallt ute så maten står sig) eller så handlar man först och lämnar av allt hemma och sen ut igen bara. Och när man har fått in vanan att tex. promenera varje dag så kan man lägga till att man lyssnar på ljudbok och sen lägger till att man börjar med gåstavar och/eller går med en kompis. Ja där har du lite bra exempel.😊

MEN det finns ett par verktyg du kan ta till som gör det enklare och ökar chanserna markant att börja och utföra något.

Här kommer ett par tips:

Planering, det gäller att planera in också. Tex. om du har tänkt att köra efter en diet så är det ett måste att ligga steget före för annars
kommer du komma "vilse" och inte fullfölja. Så planering är a och o. Och många gör detta på fel sätt.

De känner efter först!

Tex. Det är söndag och du vet att du ska köpa in ingredienser för 5:2-dieten så att du kan laga maten för måndagen och tisdagen.

Men då känner du på eftermiddagen att:

-Jag gör det lite senare och jag känner mig faktiskt rätt trött och hängig efter lördagens sena kväll.

Och sedan gör du något annat istället, du beställer hem mat och sen bestämmer du att detta med dieten är nog inget för mig just nu och tänker bara att jag börjar med det en annan dag senare i veckan.

Men det blir inte riktigt av. Kanske ett halvförsök som bäst.

Så flödet är galet för du känner efter först och sedan tar handling och sen bestämmer dig att göra något helt annat än din första tanke.

Du måste vända på detta!


Du ska Bestämma dig först och sedan ta handling och till sist känna efter när du har utfört handlingen du bestämde dig för.

Detta gör att den känslan du får efteråt är 100% positiv rakt igenom och du känner dig stolt att du har lyckats göra tex. maträtterna för både måndagen och tisdagen. Ditt ego får en boost och Du har levt upp till förväntningarna och inte svikit dig själv.

För om du gör som jag beskrev först så kommer du inte känna dig 100% "positiv/glad" för du har nämligen "svikigt" dig själv.

Så det bästa du kan göra är att planera in och bestämma dig att detta ska jag göra då..etc...och verkligen skriva in i din kalender vad och när du ska utföra det du har bestämt dig för.

Ok, hoppas du gillar sådana här inlägg också och det är minst lika viktigt som att ha bra recept :)

Bestäm, Ta handling, Känn efter först efteråt och detta kommer göra dig stolt!
För känner du istället efter först på dagen när du ska utföra din handling så kommer din hjärna att övertyga dig om att du kan slappa istället och göra det du skulle sen en annan dag bara;) 

Inget är helt friktionsfritt i början och jag säger att det kommer vara mycket lättare när du har bevisat för dig själv att du verkligen utför det du har skrivit in i kalendern. Fastän att den känslan du hade i början har lämnat dig på den dagen då du ska utföra jobbet. Just Do It! Och sedan växer du!

Så bli medveten och bestäm aktivt vad du ska göra och lägg in det i kalendern och utför det sen bara oavsett.

Jag har ett knep till som jag tänker ta upp i nästa mejl. Ja, ett knep som gör det enklare att "få tummen ur" så att du kan lura din hjärna så att du börjar med det där du vill börja med ;)

Ha en riktigt fin dag!

Kram
Niclas

PS: Nu har jag något för alla:
Nya 5:2-dieten som fungerar otroligt bra som du säkert har PDF´n
Mitt tänk med gröna smoothies som också fungerar helt strålande!

och vill man varken köra 5:2 eller gröna smoothies så kan man ändå köra efter de nya 5:2-recepten för recepten är i temat medelhavsdiet och man kan bara lägga till mer mat i rätterna det man gillar...såsom råris eller potatis mm.
Eller så kan man växla och köra med allt under året. Som jag gör...5:2 i januari och i september ihop med andra och sedan mycket
"medelhavsmat" emellan och god svensk mat med plus mycket med gröna smoothies under året...så man får upp sina energiska frekvenser.

En bra vana jag har sedan förra sommaren är att promenera 45min 6dgr i veckan:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.