5:2 och semestertider, spontant bortbjuden?

Jag tycker såhär. Om du precis har börjat så upplever du nu de 2-3 svåraste första veckorna med 5:2.

Om du då blir bortbjuden och känner dig extremt hungrig så är det inte optimalt för att njuta med vänner.

Du behöver ej ha med dig våg utan du lägger upp ungefär och om det blir lite mer denna gång så gör inte det något.

Om det tex är torsdag och semester och du blir spontant bortbjuden till en rolig fest tex. tycker jag eventuellt du ska avbryta din halvfasta.

Och börja igen på måndagen.

Om du tex. får reda på det kl.1300 efter lunch samma dag du halvfastar så tycker jag du ska sätta dig ner igen och äta delar av en vanlig middag.

Då får du i dig bra igen och på kvällen äter du som vanligt. Ta det lite lugnare med alkoholen bara:)

Mina erfarenheter säger mig att det allra bästa för mig är att köra mån och torsdag. Alltså att ha tisdagen och onsdagen som vanliga dagar.

Köra 2 dagar i rad ska du inte göra. Inget jag rekommenderar alls.

Man ska tänka såhär: Under ledighet och semestrar kan du vara mer flexibel och inte vara så strikt om det råkar bara bli 1 halvfastedag i veckan.

För när hösten kommer så kör du bara på med 2 dagar(mån och tors tex) i veckan igen. På så sätt har du Jul, påsk och alla längre ledigheter helt fria och nöter på med 5:2 i vardagen.

Upplever du det inga svårigheter att köra 5:2 när du är borta eller får gäster så självklart ska du köra på men drick då ingen alkohol;)

Lycka till!

Min son Alvin och Lisebergskaninen
Min son Alvin och Lisebergskaninen

10 thoughts on “5:2 och semestertider, spontant bortbjuden?”

 1. Hej,

  Har hållit på med 5:2 i en dryg vecka och hittade din blogg först den här veckan! Intressant läsning och många bra tips!
  Har nyss varit ute och sprungit och därefter ätit “din” frukost. Är väl inte direkt överviktig men vill gärna få ner midjemåttet och på den dryga vecka jag kört fastan så har jag redan minskat 5 cm.(Från 92 till 87)
  Det som slår mig är hur lite mat man klarar sig på under en dag. Inser att jag överätit bara för att det är så gott.
  Ha en bra dag!

  1. Hej Martin,
   Oj vilken bra start du fått!
   Ja ägget och blåbären står man sig bra på känner jag. Det har visat
   sig de som har ett ägg till frukost upplever att de står sig bättre än de som inte
   äter ett ägg.

   Lycka till och ser fram emot att höra mer hur det går för dig.

   Ha en bra dag du med:)

   Mvh

   Niclas

 2. Hej Daniel (och Martin också för den delen :-) )och tack för svar i tidigare inlägg. Riktigt Martins start har jag själv inte haft, men å andra sidan sägs kroppen svara på träning mycket bättre och tränat har jag inte gjort så får väl plocka fram det esset om jag skulle börja misströsta :-) I övrigt upplever jag att sötsuget minskat radikalt, utan att tänka på det har jag inte ätit godis alls på ett par veckor och glass vid två-tre tillfällen och då i samband med middag/att man blivit bjuden, alltså inte det okynnesätande jag tidigare ägnat mig åt.

  Jag “fastnar” i regel inte olika modeller eller annat, oavsett vad det må handla om, jag är tvärtom ganska krass, butter och allmänt ifrågasättande ;-) men i fallet 5:2 är jag snudd på frälst :-) Jag upplever verkligen inte fastan som något jobbigt utan “belöningen” ligger alltid inom räckhåll, jämfört med de flesta andra metoder som i jämförelse är att likna vid ett livslångt helvete för att uttrycka sig drastiskt.

  To be continued.

  1. Hej Per,
   Niclas heter jag ej Daniel;)

   Härligt att höra Per. Du fått in lite nyttig tänk på de andra dagarna med då ju:)
   Kul att höra din forstättning också.

   Keep it up:)

   Mvh

   Niclas

 3. Hej!
  Är snart klar med min tredje vecka och det flyter på bra. Jag har en lite fundering över kaloriintaget.. Hur viktigt är det att man ligger exakt på 600 på halvfastadagarna? Gör det något om man skulle hamna på 400 någon dag eller 800 en annan dag?
  Bra blogg!
  Mvh Klas

  1. Hej Klas!

   Testerna Michael Mosley och company baseras på dessa siffror. Det står att man ska försöka hålla sig runt dem.
   Kanske mer 550-650 är spannet du kan sträcka dig till;) Iallafall 800 bör du undervika då försvinner effekten verkar det som…
   så bra att väga in ibland även om man tror man vet vad allt innehåller.

   Mvh

   Niclas

 4. Hej! Undrar om det finns någon speciell anledning till att du valt just gojibär och pistagenötter i recepten? Har också märkt att dina kaloriangivelser ibland (tex tomater) skiljer sig något jämfört med livsmedelsverkets, vart hämtar du dina uppgifter från? Mvh Anna

  1. Hej Anna! Jag tagit så nyttigt jag hittat från boken + att få
   in rätt balans på proteiner och fett i meny.

   Ja jag också sett att en del kan skilja sig något från förpackningar och vad som står på nätet.(förpackningar och nätet jag hämtat infon)
   Tack för tipset att jag bör nog fylla i exakt från vårat livsmedelsverk och inget annat.

   Ska kolla över allt när jag får mer tid och om inte annat lägga upp länken till livsmedelsverket.

   Mvh

   Niclas

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.