Så här enkelt kan du förändra ditt liv till det bättre

"Sluta med En sak som du vet förstör din hälsa och samtidigt börja med En ny sak som du vet kommer "boosta" din hälsa. Bara en så enkel sak kan skapa helt otroliga bra saker för din hälsa och ditt välmående!" - Niclas Brunnegård

Hej!

Hoppas allt är bra!

Idag vill jag delge några enkla tips om hur du enklare kan hålla vikten, hälsan och energin i balans🥰.

När vi börjar med någon diet eller ett kostschema så kan en del vara för hårda mot sig själva.

Detta kan trigga igång så att man tänker: - "Det är ändå kört så det är lika bra att ge upp"

Tex. Du ska följa ett kostschema och inser att du åt något mer utöver det för dagen och tänker nu blev det nog för tok för mycket kalorier. Och så struntar du i det helt och hållet och går på chokladen eller beställer snabbmat. Och det blir ännu enklare att göra "snesteg" om det är under de 1-2 första veckorna in med nya rätter och inhandling. För då har man inte ens hunnit få in den nya hälsosamma vanan och det tar helt enkelt mer energi för hjärnan att få till allt.

Ja det var bara ett exempel men jag vill att du istället aldrig någonsin ska skuldbelägga dig utan tänka att du faktiskt gjorde mycket bra ändå: Tänk jag åt nyttigt hela dagen eller veckan typ förutom det där lilla extra som slank ner :) 

Så när du vaknar dagen därpå så var nöjd ändå att du är på gång! Strunta i de små "snesteg" som kan ske!

Har du problem med att vara nyttig så kan du göra detta:

1. Om du har tappat lite kontroll på vad du stoppar i dig dagligen så kan du börja med att ta bort i skafferiet eller kylen det som orsakar mest onytta för dig. Det kan vara chips, coca-cola, öl och ja du vet vad som inte är bra för dig. Iallafall under de första veckorna eller alltid om du vet att du överkonsumerar.

2. Håll dig till samma recept. Oftast så äter vi ungefär samma rätter. Se till att du väljer ut
5 nyttiga goda frukostrecept, 5 nyttiga goda lunchrecept och 5 nyttiga goda middagsrecept
(Har du inte goda lunchrecept tex. så är mina salladsrecept jag gjorde i somras perfekta)

Ha alla recepten i köket lättåtkomligt utskrivet/nerskrivet eller i din Ipad/mobil. Välj mat som du gillar. Sedan så inhandlar du ingredienser så att du alltid har i kyl och frys så att du kan tillaga de flesta av rätterna. Simpelhet är din vän. Vi handlar maten veckovis online som gör det enkelt när man har kommit igång med det. Dessutom sparar man både tid och pengar och köper endast det man har planerat.

Och du behöver inte få till alla "15 recept" på en gång utan börjar enkelt med ett par och så växer listan och till slut har du några bra frukost, lunch och middagsrecept som du varvar med.

3. Inga tabun. Ha inställningen att inget är förbjudet för dig. Tex. du ska inte känna att det ska vara en stress att gå på en pizzarestaurang med dina vänner. Bestäm dig innan att du börjar med en sallad där först och kanske delar en pizza med någon. Oftast kan pizzabagarn göra en liten grönssakssallad tex.

Att bara minska på det som är onyttig och öka på det som är nyttigt istället kommer man långt med.

Den största positiva förändringen i ditt liv för både hälsa och välmående kan vara så här simpel: Sluta med En sak som du vet förstör din hälsa och samtidigt börja med En ny sak som du vet kommer "boosta" din hälsa, tex. Sluta med starköl och börja cykla 5km 4-5 dagar i veckan med mountainbiken under hela hösten.

Försök alltid att föra in något nyttigt om du ska iväg på någon tillställning. Kan vara så enkelt att du och en vän ska på en vinkväll och så bestämmer du dig innan att du måste dricka ett glas vatten/bubbelvatten innan nästa glas vin och att du dricker vinet lite långsammare, då blir det en toppenkväll och du har mer koll på intaget och får i dig mindre och mår bra nästa dag.

Som leder till en ny bättre vana, utan att för den skull att du ska behöva avstå från nåt. Var kreativ, tänk ut tillfällen i ditt liv som du vet att där kommer du att vara onyttig och för in något nyttigt i det sammanhanget och minska lite på det onyttiga.

4. Kanske har du försökt tidigare med en massa olika dieter och dömer dig själv, men se det som att du faktiskt bara har försökt att vara snäll mot dig själv. Välj snälla ord och det är de små vanorna som betyder nåt i längden, inte att man är lite onyttig ibland. Man ska ju leva också 🥰.

5. Drick mer vatten, de flesta går runt och är uttorkade utan att ens känna det så drick tillräckligt så blir huden, håret och naglarna bättre och inte tala om de inre organen.

6. Få in rörelse i vardagen och gärna ett eller två styrkepass per vecka i någon form(på gym, hemma eller gör lite situps, squats och armhävningar efter cykling eller promenad tex.).

Minska på stressen genom att sova tillräckligt, yoga, massage eller bara ha egentid där du läser en bok. Det är nog det viktigaste att ha koll på sin stress, är man stressad så tar man sämre beslut och äter och dricker oftast för mycket av det onyttiga för att få en snabbfix, men som på sikt kan göra stor skada på dig.

7. Får du in bra morgon- och kvällrutiner så är det inte så svårt att följa punkterna ovan. Att lägga sig i tid och få sin sömn. Sedan vakna och ha 5 recept(som jag nämner i punkt 2) som man väljer att göra 1 utav till frukost, som man gillar, är nyttiga och dessutom att man vet att ingredienserna ska i allafall finnas hemma till något av dem.

Det finns recept i mina upplägg som du kan välja ifrån, kanske har du redan införskaffat dessa: Vegetariska recepten(på häfte också), 5:2-Dieten(Endast PDF) och mina salladsrecept på PDF.

Som sagt stressa inte utan skapa nya bra vanor i "babysteg". Så mitt tips som du kan börja med idag och i helgen är att designa ihop dina 5 goda nyttiga frukostar, 5 luncher och 5 middagar. Att börja med ett par och sedan låta det växa...

Ha en fin dag och helg och hoppas att jag inspirerade dig till något bra!

Kram
Niclas

PS: Sluta med En sak som du vet förstör din hälsa och samtidigt börja med En ny sak som du vet kommer "boosta" din hälsa.

Har du brist på bra och nyttiga recept så kan du kolla in mina E-böcker på 
https://vitaminotek.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.