Kan det vara en nackdel att tänka för Stort?

Hej igen!

Läget är som det är nu i världen men tänkte
ta upp en intressant sak som jag har lösningen på.

Känner du eller har känt att du står och stampar i livet?
Ja, den där känslan att du inte är på väg mot det du vill.

Fastän du vet vad du egentligen vill.
Du kanske har en vision, mål, en tanke eller en dröm i livet som du vill uppnå.

Tex. Det kanske handlar om att du vill byta karriär men du kommer aldrig till skott och tiden bara rinner iväg.
Det kan kännas att det nästan blir lite överväldigande när du tänker på det och du börjar aldrig ta tag i det för steget känns alldeles för stort, för du vet inte riktigt var du ska börja.

Och det förblir till slut en dröm eller ett dagdrömmande bara.

Så man "fastnar" där man är och kör på i vardagen och man känner att tiden bara flyger ifrån en.
Detta gäller inte alla, många är nöjda med sin situation i livet men det är också många som undrar:

Varför händer det inget och varför får jag inget gjort som går i linje mot det jag egentligen vill i slutändan?

Jag har lösningen på det!

För det är så att vi ofta tänker för stort så att det blir överväldigande att göra nåt åt det!

Ett exempel:

En del kanske drömmer att tex. ha en egen restaurangkedja, restaurang eller ett fik men tänker och skönmålar upp det och har ingen aning om var man ska börja så det blir inget gjort. Uppgiften och risken känns för stor och det förblir en dröm att komma igång.

Vad man kan göra:

Om vi tar att starta ett fik som exempel så kan du ansöka först att försöka få till så att du kan jobba som timanställd för att testa på i ett par veckor. (Eller erbjuda dig att hjälpa till gratis ett par helger för du vill testa på) 

För om man får jobba i bara ett par veckor så kommer man verkligen se hur vardagen ser ut.
Och många kommer inse att de känner att detta var kanske inte alls som man hade föreställt sig och tänker om. Och ser att det är mycket annat som tex. pappersarbete, anställda o.s.v. som man ska "rodda" med. 

Det viktiga här är att man ändå tog ett litet steg mot det man drömde om och redan på "första steget" så inser man att: -"jag vill inte alls jobba med detta" utan det kanske var något annat du insåg där, ja du vill bli bagare eller börja mer att göra matiga recept och tänker att det är restaurang du egentligen vill jobba med...

Det jag vill komma till: Man behöver bara röra sig ett litet steg mot det man drömmer om så vet man i vilken riktning man ska svänga åt sen!

Där har du det. Att inte bli överväldigad och bara tänka på sin slutdröm som många kanske säger är saken så är min tanke att du istället ska agera och göra en liten liten sak i rätt riktning mot det du vill. Och acceptera att din riktning i livet ändras ibland, är levande och att det är ok. 

För du kommer inse att det kanske inte alls är slutmålet som du först tänkte som är ditt slutmål och som du egentligen önskar:)

Tänk vad man kan spara både tid och pengar med att ta ett litet steg först. Och inte tala om stress som man bygger upp när man inser att man egentligen inte vill.

Om man ser varje litet steg som du tar som en bricka så kommer det bli många "brickor" efter varandra som leder till någonting och i många fall inte alls dit som var själva tanken först.

Självklart behöver det inte handla om karriären eller större saker.

Utan man kanske är pensionerad och har tänkt på en hobby man vill ta tag men inte gjort det. Då är det bara att testa på med minsta möjliga ansträngning för att se vad det leder till. Det ena leder till det andra som leder till det tredje o.s.v. Du kanske tar en grupplektion i golf men känner direkt att det är inte din grej men där möter du en som spelar boule på tisdagar så du prövar det istället och du får nya vänner och intresse för det istället.

Ok, där fick du lite att tänka på, börja att testa på att göra saker ;) 
(när allt har lugnat sig).

Kram

Niclas

PS: Jag vill inspirera dig till en bättre hälsa, både mentalt och fysiskt. Allt hänger ihop och i vår nya shop sedan förra veckan kommer man åt både mina e-böcker  och kosttillskott. Man kan också från shoppen ta sig vidare till denna blogg och läsa fler inlägg som dagens.


"Du behöver bara röra dig ett litet steg mot det du drömmer om så vet du i vilken riktning du ska svänga åt sen! För du kommer inse att det kanske inte alls är slutmålet som du först tänkte som är ditt slutmål och som du egentligen önskar:) det ändras under resans gång. - Niclas"

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.