Hur du kan tänka när du har uppnått ett mål

Hej igen!

Nu är novemberlovet slut för barnen och ny vecka och nya tag för oss alla 🥰.

I oktober så körde jag och Sofia med samma recept på våra 2-dagar och är nu klara med den utmaningen. Hoppas det gick bra för dig om du har hängt på, nu blir det en liten paus för oss med 5:2 fram tills januari, återkommer hur vi kör i januari sen!


Apropå att klara en utmaning eller ett mål...så vill jag idag ta upp mina tankar hur jag tänker kring målsättning, ja några bra tankar att ha med sig så att resan till målet blir enklare och roligare.

Så häng med här med öppet sinne...


Resan till målet är njutningen?

Tänk dig att du precis har uppnått något du har strävat efter länge? Hur känner du precis då? Eufori och glad kanske i 5 min? Hur känner du dig under veckan efter sen som kommer? Tomhet?

Det är några punkter nedan som jag har tänkt på och som kanske kan göra att du blir bättre på att nå dina mål och att du kan förstå dig själv bättre och må ännu bättre...som tex. Att ha med sig att veta... att det är bättre att kämpa på mot det man vill på sikt för att sedan kunna njuta mer senare, ja att tänka på det gör att själva "jobbet/resan dit" t.o.m. kan bli njutbar.

1. Ändra ditt tankesätt

Du väljer till stor del själv vad du ska kämpa med.

Tex. om du äter skräpmat varje dag så kommer du på sikt få kämpa med övervikt och din hälsa....det är tufft!

Eller så väljer du att stanna upp, tänka till och köpa hem bra mat och börja laga maten själv...det är också tufft! Så jag menar du kan välja själv vad som kommer bli/vara ditt "tuffa/kämpiga". 👍💪🏼😍

Jag vill inspirera dig så tänk efter: Välj ditt tuffa. Ta med dig detta tänk i allt som känns jobbigt för dig nu och tänk till...vad är/blir alternativen...kan jag välja något tuffare men att det på sikt blir ännu bättre än det är NU

Till barnen så har jag sagt nån gång angående deras läxor. Visst det är jobbigt att göra läxor och att gå i skolan i många år, men det är också jobbigt att inte ha något jobb och inga pengar sen i framtiden. Så oavsett vad ni väljer så är det jobbigt, så välj hellre ditt "jobbiga" som gynnar dig på sikt.


2. Var lugn precis efter ditt uppnådda mål

När du har uppnått ett mål eller fått en seger kan vi kalla det. Så är det kanon att fira men du vill ändå sitta lugnt utan att få den höga "dopaminspiken". Det är riktigt bra att känna till att det också är bra att man tar det lugnt i ett par dagar och vet om att man kanske känner sig lite låg just då...efter att man har "firat" ett uppnått mål,
att det är ok att känna lite tomhet!

För att snart känna sig motiverad igen att ta tag i nya saker eller börja om igen...

Att det kan kännas lite tomt/deppigt mellan målsättningar och vinster men också vid förluster är bra att veta om och att vara inställd på att det bara är så. (Dopaminbalansen i hjärnan är påverkad)


3. Njut av processen

När du vet om de 2 punkterna ovan och har med dig dessa i ditt tänk så ska du lättare kunna Njuta av processen istället, ja det är kämpigt ibland och att det i sig gör att slutmålet blir mer njutfullt, för att veta att dopaminbalansen i kroppen går upp och ner är som sagt bra att veta om och tänker man att man ska gilla att kämpa varje dag så kan man njuta av "slitet/resan" till sina mål och få flera flugor i en smäll; du har bättre attityd, du har valt ditt "tuffa" och vet om alternativen och du kommer förmodligen att nå dina mål snabbare + att du kommer njuta mer när du har uppnått dem för att du verkligen har kämpat på riktigt med något du genuint har valt att satsa på. 


4. Knepet att göra dig ännu lyckligare

Gör vad du säger till dig själv att göra, för håller du dina egna löften gentemot dig själv så kommer du bli lyckligare. Tex, sätt enkla regler som bara du känner till. Kan vara att du ska träna 3ggr per vecka och så har du koll på det så efter varje vecka kollar du att du har gjort det. Det behöver inte såklart vara något med träning.

Det kan t.o.m. vara helt andra saker du sätter regler för och sedan kollar av i slutet av veckan att du håller dessa. Tex, du kan kanske har svårt att gå upp på morgonen och då kan du bestämma dig för att varje morgon när du vaknar/klockan ringer så går du upp inom 10 min från det och tar tag i dagen och inte trycker på snoozeknappen.

För håller du det du själv har lovat dig själv så kommer du bli en gladare människa. Och ingen behöver få veta om detta, så svik inte dig själv.🥰

Ha en fin dag och vecka!

Kram
Niclas

PS: Om du vill köra på med 5:2 fram till jul och inte har testat mitt vegetariska upplägg så kan du skaffa det här: 
https://vitaminotek.com/kurser/vegetarisk-mat-i-20-dagar-som-52-eller-ej

eller mina salladsrecept från i somras:
https://vitaminotek.com/kurser/10-supergoda-sallader

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.