Hur du kan minska på ångest och oro

Hej igen!

Idag tänkte jag delge dig ett enkelt tips på en teknik som kan hjälpa dig att minska på ångest och oro, som du kan utföra var- och när som helst 😊!

Men också få dig lugn snabbt om du tex. ligger och tänker på saker och inte kan sova...

//
Det var en gång en dam som lät riktigt spänd när hon pratade och hon oroade sig över allt och klagade på att hon hade ångest typ hela tiden.

Att prata henne till rätta gick bara inte. Hennes ångest var mycket känslomässigt styrd och hade säkert mycket att göra med hormoner.

Men det fanns ett undantag under dagen där hon kände lugn och ro och det hände alltid när hon tog sin rökpaus.

Ja, hon gick ut på sin rast och tog några bloss och kände på direkten att hennes humör ändrades. Och hon kunde tänka,

- "Jag önskar att jag kunde sluta röka men det hjälper mig verkligen att hantera min ångest, jag slappnar av".
//

Men det konstiga är att substanser i cigaretten såsom tobak stimulerar och ökar hjärtfrekvensen. Och ökar adrenalin och stresshormon.

Så just detta är inte avslappnande men det finns en klar fördel som verkligen gör en lugnare och minskar ångest:

Och det är de djupa andetagen en rökare tar när de blossar på.

Så hennes rökraster var förmodligen en av de få stunderna under dagen som hon satt ner lugnt och inte gjorde något och andades djupt och rökte sin cigarett.

Jag säger inte att du ska börja röka 😍  utan istället att ta ett par korta raster under dagen och tänka på din andning när du har en oro i dig eller upplever ångest, eller bara behöver varva ner.

Det finns en enkel andningsteknik som snabbt minskar på ångest på ett par minuter:

1. Först  måste du lära dig att andas rätt. Andas genom "magen". Tänk på att få magen att växa när du andas in och inte bröstkorgen.

2. Andas in genom näsan i 4 sekunder håll sedan andan i 7 sekunder och andas sedan ut genom munnen i 8 sekunder.  Med 8 sekunder får vi ut all "gammal" luft på riktigt.
(För ofta när man har oro så kanske man andas lite grunt bara och får varken in eller ut luft som man önskar)

3. Upprepa detta 2-5 gånger.

En av anledningarna att du känner dig mer avslappnad efteråt är en förbättring av dina hormoner och hjärnkemikalier, som nu skett tack vare det långsammare andningsmönstret.

Ok, börja dagligen 1-2 ggr att öva på att andas med magen. Bra tillfälle är i sängen innan du ska sova, så blir du lugnare sen😊

Det är nog första gången jag skriver att jag vill få din mage att växa och det gör nytta😂.

Men allvarligt andas in nu en gång genom näsan och tänk att magen ska växa utåt och bli stor, håll sedan andan i 7 sek och andas sedan ut i 8 sek. Upprepa detta 2-5 ggr beroende på hur du känner dig.

Ha en riktigt fin dag! 😍

Kram
Niclas

PS: Jag tror vi alla hart hört att man ska andas med magen, men det blir bara inte av att vi aktivt tänker på det nån gång, så ta upp denna teknik när du känner ångest eller oro. Eller bara behöver komma ner i varv. Då kommer ditt liv bli lite bättre. 

-

Kolla gärna in vår webshop och läs mer om våra kosttillskott där:

https://vitaminotek.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.