Hur du kan förbättra din attityd i ett nafs och få energi!

Hej!
Hoppas allt är bra med dig!
Idag vill jag att du har ett öppet sinne så kanske inlägget kan ge dig något riktigt bra...eller ett leende iallafall.

Vad skulle du kunna göra om du blev Batman eller Superman NU?

Frågar jag mina barn så ser jag hur de nästan rycker till (speciellt den äldste som såg på den nya Supermanfilmen i helgen som var otroligt bra tydligen).

Vi fortsätter...eller hur skulle dina energinivåer bli om du blev Hulken nu 💪😍.

Ha lite fantasi nu och häng med...

När man är barn så har man en otrolig fantasi som det mesta försvinner utav efter 7 års-åldern (hjärnan jobbade på andra våglängder då).


Folk kanske undrar vem du är ibland, men ställ dig istället frågan vad du är😍!

Vilken "superhjälte" vill du vara just nu? Behöver inte vara en superhjälte kan vara en idol eller person som du beundrat genom livet som du ser upp till.

Du kanske har tänkt nån gång om denna superhjälte;
-Sådana där egenskaper önskade jag att jag hade!

Det du kan göra är att tänka att du är den personen/superhjälten och Aktivera dess egenskaper
som inspirerar dig mest!

Batman, Superman eller någon annan kanske från barndomen som betydde mycket för dig. När du aktiverar och tänker dig in att du vill ha specifika egenskaper som Superman har tex. så kan du använda dig av en trigger, tex. sätter på dig ett par glasögon som får symbolisera att du nu har aktiverat dessa egenskaper inom dig. Eller ta fram en bild och se din superhjälte.

Jag läste om ett test där man delade in ett antal barn i 2 grupper. Man sa till barnen att de skulle leta efter en specifik sak som de hade gömt utanför på lekplatsen nånstans.

Testet kanske inte var så snällt, för de hade inte gömt den här saken alls. MEN testet gick ut på att testa hur länge barnen orkade leta.

Den ena gruppen fick nämligen ta på sig en Batman- eller Supermandräkt när de skulle leta och den andra gruppen hade på sig sina vanliga kläder.

Vad hände? Jo, de barnen som gick in i sina roller som Batman eller Superman höll på jättemycket längre än barnen med sina vanliga kläder på sig. Tror det slutade på 4ggr så lång tid letade de barnen utklädda som superhjältar. De levde ju såklart in i rollen som Batman tex. och han löser ju allt och ger inte upp så lätt inte.

Ja du fattar poängen, genom att aktivera Batmans eller Supermans egenskaper så fick barnen helt nya egenskaper gentemot tidigare 🥰

Jag menar inte att du ska klä ut dig nu och "flyga" ut på stan och bli en sådan där jobbig människa 😂 , utan tanken är att du ska få nya eller förstärkta personliga bra egenskaper.


Det finns inte bara en "DU"

Vid olika tillfällen kan du välja vad du vill vara så att du får rätt attityd till situationen. På jobbet kanske du behöver vara mer modig, hålla tal, vara perfektionist, tyst, hårdare kanske och verkligen kämpa i vissa situationer men när du kommer hem kanske du ska vara en vanlig förälder som lyssnar och gör lekfulla saker ihop med barnen tex. och då kan du inte komma hem från jobbet och vara stenhård och sätta dig i soffan och känna dig helt slut ;) Ja du fattar vad jag menar.

Du kan ha/få mycket mer energi om du väljer att byta attityd på detta sätt med att låtsas/få egenskaper från någon av din hjältar.

Du kan sätta dig ner nu och skapa en lista på vad/vem du vill vara i olika situationer. Börja med en först.

Du kanske har en farmor du minns som hade otroliga egenskaper som du vill besitta, eller så är det en superhjälte du vill "få kraft" ifrån. Jag kommer ihåg när jag var liten, jag älskade Hulken och det är så, vi kan gå tillbaka till den tiden och minnas våra superhjältar och aktivera den kraften NU.

Som sagt upp till 7 års ålder jobbade vår hjärna det mesta i ett annat tillstånd/våglängder och inte så mycket i Beta (går inte in på det mer nu).

Får vi in mer det tillståndet vi hade då som barn...nu i vuxen ålder så kan vi dra nytta av våra "superhjältar" vi hade som barn och inspireras nu. 

Dessutom är det kanon att gå tillbaka i tiden och minnas för du vill ha en emotionell koppling till den "här nya" identiteten för att det ska fungera som bäst.

Jag har testat själv nu och skrev ut en bild på Hulken när han visar sin styrka som mest. Jag kollar på den bilden som jag har vid skrivbordet när jag ska börja jobba på morgonen och känner att jag får mer kraft och inspiration till att kämpa på med allt!

Låtsas redan nu vara den du vill bli senare. Till slut blir Du den människan, ja iallafall något mittemellan.

//

Jag återkommer efter julledigheten hur jag kör på då med 5:2. Kommer köra från mitten av januari i några veckor så häng gärna på då för att få en kickstart av 2022. 🥰

Jag kommer ta ut de 4 bästa 800kcal-recepten och göra en PDF av detta så du kan hänga på i mitten av januari.

Ha en riktigt God Jul och Gott Nytt År!

Kram
Niclas

PS: Har du klätt ut dig till tomten någon gång 😉

Tänk dig att innan jag öppnar datorn på morgonen kollar på denna bilden och låtsas få energin som hulken besitter, kommer min attityd och energi förändras något just då tro?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.