Semester

Förbättra din hållning med dessa enkla tips

Hej igen!

Hoppas du har en fin sommar!

Vi får hoppas att det kommer in lite fint väder igen, var ett tag sedan nu.

I dagens inlägg tänker jag delge några enkla övningar för att förbättra din hållning, kan ju vara extra bra nu i semestertider då man kanske tappat sina träningsrutiner eller legat på stranden och blivit stelare.😊💪❤️Med en bra hållning så kan man också se mer självsäker ut och det kan göra att man mår bättre. 


Här kommer några övningar som du kan göra hemma:
 
Ryggsträckare:
Stå med fötterna i axelbredd och placera händerna på din nedre rygg. Pressa ihop skulderbladen och dra dina axlar bakåt. Luta dig försiktigt bakåt medan du håller ryggen rak. Håll positionen i 10-15 sekunder och upprepa 5 gånger. Denna övning hjälper till att sträcka ut ryggen lite och få igång ryggmusklerna.
 
Bröstöppnare:
Ställ dig med ryggen mot en vägg och böj armarna i en 90 graders vinkel med underarmarna mot väggen. Tryck försiktigt armarna mot väggen och sträck ut bröstet framåt. Håll positionen i 15-20 sekunder och upprepa 3 gånger. Denna övning sträcker ut bröstmusklerna och öppnar upp bröstkorgen för att förbättra din hållning.
 
Nacksträckare:
Sitt på en stol med fötterna platt på golvet. Placera din högra hand på högersidan av ditt huvud och luta huvudet åt höger tills du känner en sträckning på vänster sida av nacken. Håll positionen i 15 sekunder och byt sedan sida. Upprepa 3 gånger på varje sida. Denna övning hjälper till att lindra spänningar i nacken och förbättrar din hållning genom att minska spänningar i nacke och axlar.
 
Plankan:
Gå ner på golvet i plankposition med armbågarna placerade direkt under axlarna. Håll kroppen i en rak linje från huvudet till hälarna och spänn magmusklerna. Håll positionen i 30 sekunder. Det går bra att utföra plankan med knäna i marken med om man inte kan få till den vanliga, eller om man helt enkelt vill börja så och öka med tiden.  Plankan är bra för en stabil ryggrad och bra hållning.
 
Lyfta axlarna:
Sitt eller stå i en avslappnad position med armarna hängande neråt. Lyft sedan båda axlarna upp mot öronen och släpp dem ned igen. Upprepa detta 10 gånger. Denna enkla övning hjälper till att öka medvetenheten om dina axlar och lär dig att slappna av i området, vilket kan minska spänningar och förbättra hållningen.
 
Om du inför dessa effektiva övningar till en daglig rutin kan du gradvis förbättra din hållning och kanske känna dig mer självsäker också😍.

Ok, ha en riktigt bra dag och nu är min semester typ slut. Nån enstaka dag till bara, sen kör vi igång!😊

Kram
Niclas

PS: Hoppas du har en bra sommar. Kul att köra igång med allt snart igen. Håll utkik efter fler inlägg framöver.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.