Lev i nuet

Finns det ett sätt att uppleva livet som längre och bättre?

Hej!

Sämre väder idag och hoppas sol och värme kommer snart igen!

Idag så får du hänga med i dagens inlägg med ett öppet sinne igen:

Tänk om du kunde leva i 700-800 år? Och se generation efter generation och med hälsan i behåll. Det kanske hade varit nåt, vår tid är dyrbar och även om vi inte blir 800 år gamla så kan man tänka så här med den tiden vi har:😍💪

För tiden och vårt liv är inte bara att "klockan tickar" på utan livet är en samling av upplevelser, hur ofta/hur många av dessa och dess intensitet/"styrka".

För när jag kollar på mitt liv och minns tillbaka så är det just upplevelser som jag minns. Om vi tar hösten som ett exempel när man har jobbat och det inte är någon semester så minns man inte dessa dagar så mycket då man jobbar och lever på men man minns så fort det är någon resa eller något roligt inplanerat.

Tex. Så tänker man på någon man som kanske dött tidigt runt 45 årsåldern så tänker man direkt vad ung att dö så tidigt. Men om han levde 4 livstider i 1? (Upplevt 4ggr mer än en vanlig 45-åring)
Då får den att tänka lite annorlunda men självklart tragiskt ändå.

Jag menar om du tar din livstid så är det kanon att fylla denna tid med många upplevelser som är roliga och minnesvärda.

Och för att få till detta så krävs det ofta planering i förväg och i många fall också en kostnad. Men det behöver inte kosta så mycket heller för det kan vara händelser såsom att man åker ut en underbar solig och tidig sommarmorgon med en liten båt med ett par vänner och tjötar skit. Nån kanske fiskar medans någon dricker kaffe och äter smörgåstårta. Detta kommer man alltid att komma ihåg.

Alla utlandsresor man har varit på kommer man också ihåg och det är så bra att vara iväg för sen så är det så sönt att komma hem också. 😊

Så ett kanontips är att aktivt planera in hela året eller för kortare perioder i taget såsom sommaren eller hösten, med aktiviteter i förväg för att åstadkomma fina upplevelser. Annars är det lätt att tiden går och man inte har gjort något. Så livet känns "längre och bättre" om man fått uppleva mer.

Jag har nämnt det i ett tidigare inlägg nån gång att när jag är iväg på en resa, lång eller kort till kusten tex. så brukar jag "fånga nuet" och säga till mina söner tex. Detta ögonblicket kommer vi komma ihåg och kom ihåg att jag har sagt det. Sedan nåt år senare så påminner jag om detta minne och de kommer ihåg och ler!

En del av oss jobbar mycket och länge och har med oss det hem i skallen och sen när vi är på jobbet så tänker man att man kanske ska vara mer med barnen. Så det är kanon att bestämma sig att när man är ledig så är man 100% ledig och på jobbet så är man 100% där så är man gladare i nuet + kan minnas upplevelserna i framtiden + att slippa vara olycklig på jobbet. Alla blir nöjda. Och det gäller även småsaker, när du sitter i bilen till jobbet så tänk inte på jobbet utan njut av resan till jobbet och när du tar en dusch så njut av den etc. så att var koncentrerad i nuet hjälper dig!

Där var lite tankar jag hade idag.😍💪❤️

Kram
Niclas

PS: Om man är lite äldre och känner att man har missat nåt i livet så är det inte försent att göra nåt åt det:

För det är bara att planera in olika upplevelser oftare, små som större så kommer man ändå hinna med att bli nöjd med sitt liv för 1 år kan motsvara 4 år då. ❤️
- Niclas BrunnegårdMissade du ett av mina senaste bra inlägg om hälsa: Detta har många hälsofördelar, så kan du läsa det här på bloggen:

https://mryeah.com/detta-har-manga-halsofordelar/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.