ett enkelt knep att komma igång med träningen

Jag kom precis ifrån morgonträningen. Jag går från att tränat styrketräning till att fokusera mer på att få bort lite fettmassa inför sommaren :)

Jag kör Powerwalk på gymmet nu i ca. 45 min innan jobbet. Och mitt gym(Arena Fitness, riktigt bra och stort gym i Borås) ligger nära där jag bor så jag åker sedan hem direkt och gör 4 set av armhävningar och 4 set av en magövning(situps eller "fällkniven").

Ja jag kör 1 set armhävningar på knäna så många jag orkar och sedan direkt situps på det så många jag kan och sedan vila i ca.20-30 sek. och sedan börjar jag om.

Ett riktigt bra "knep" som jag sett fungera varje gång för mig genom åren är att jag slår vad med en kollega nån gång per år. Nu har vi slagit vad om att göra denna träningen  minst 4 ggr i veckan i 5 veckor och man får vara på gymmet eller ute.

Och man måste skicka en bild på stället där man tränar. Så det är 20 pass och klarar inte den ena detta så måste man Swisha den andre 1000kr sen :)

Så vi bestämde detta i förrgår och igår morse så var det såå mycket enklare att ta sig till gymmet och idag med. För jag vet att kollegan är förmodligen där eller kommer köra sen och det ger mig en positiv stress på morgonen. Förra veckan när jag skulle till gymmet så var det så tungt att ta sig dit, men nu så jäklar vad lättare det är!!

Nu när jag fokuserar mer på att bränna fett så börjar jag dagen med ett glas vatten och sedan en kopp kaffe innan jag tar mig till gymmet. Det är perfekt på morgonen för kroppen har tömt mycket av sitt "kolhydratslager" under natten och då kan kroppen istället bränna lite mer fett som ligger lagrat.

Jag går lugnt de första 5 min. för att få igång kroppen. Sen ökar jag hastigheten på gåbandet och i slutet så rinner svetten! Går bra att jogga med såklart om du vill. Men jag kör Powerwalk(jag går snabbt!).

Hemma sen så tar jag min gröna smoothie eller en proteindrink med jordgubbssmak(finns här)

Det kan gynna att vänta lite med kolhydraterna ytterligare nu när jag vill bränna mer fett(när jag styrketränar så tar jag alltid annars en banan direkt efter eller har den i min smoothie + ett ägg eller proteindrink) och fokusera lite mer på proteinet nu på morgonen just för att kroppen kan köra på med fettförbränningen och inte gå på kolhydratbränslet utan istället att musklerna får sitt direkt, för de vill vi behålla:)

Så har du tid så kan du ta en proteindrink och sedan vänta en timme på den gröna smoothiesen. Eller så kombinerar du och blandar i lite proteinpulver i din smoothies, ja du kanske tycker det är jättegott med jordgubbssmak där i. Testa det!

Ha en riktigt bra dag!

Kram

Niclas

PS: Jordgubbsmaken är riktigt populär, testa att ta i 2-3 dl mjölk i en "shaker" och sedan i med en skopa och blanda. Riktigt gott!! Köp den här i shoppen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.