Vegetarisk Pyttipanna (som smakar gott)

Ladda Ner Vegetarisk Pyttipanna som en PDF här


God förmiddag!


Mysigt med helg och det blir nog att köpa hem en gran idag. För förra året köpte vi in en tidigt och det var så mysigt att ha den hela december.
För tidigare år så har jag och barnen åkt och köpt en gran runt den 21-22 december och det blev alltid en så kort tid man hade granen och ibland har man rest bort i mellandagarna så har granen stått där hemma ensam :)

Så det är ett riktigt bra tips att ta in granen redan nu i helgen för hela december blir mysigare med granen som lyser upp.

Idag delar jag med mig hur jag gör en vegetarisk pyttipanna. Perfekt att bryta av med i vardagen om man känner att det har blivit för mycket kött ett tag.

Ingredienser vi ska ha med är:
  • 3 msk smör
  • 400 g rotfrukter i tärningar, tex. morötter, rotselleri och palsternacka
  • 400 g potatis i tärningar
  • salt
  • peppar
  • 300-400 g kantareller, trattkantareller eller champinjoner
  • 2 rödlökar eller 1 purjolök
  • 1 äpple
  • hackad persilja
  • ägg
så här gör jag:

1. Smält 2 msk av fettet i en stor stekpanna och låt det bli ljusbrunt. Stek rotfrukts- och potatistärningar på medelstark värme tills de är mjuka, 7-10 min. Salta och peppra. Om du ska ha ett stekt ägg till så steker jag det först av allt eller i en annan stekpanna under tiden.

2. Ta upp tärningarna och håll dem varma. Tex. lägg över en kökshandduk över en skål eller djuptallrik.

3. Borsta svampen och lägg i den i stekpannan. Jag hade champinjoner i bara då vi inte hade några kantareller. Låt det mesta av vätskan koka in.

4. Skala och hacka löken eller snitta, skölj och skiva purjolöken. Kärna ur äpplet och hacka i bitar. Lägg i resten av fettet, löken och äpplet och låt det fräsa tillsammans med svampen.

5. Sedan är det bara att ta fram skålen med rotfrukts- och potatistärningarna och blanda ner. Smaka av med salt och peppar. Rör i hackad persilja. Servera med stekt ägg och en tomatsallad.

Hoppas det smakar!
Alla i min familj tyckte om detta recept, så det är kanon att ta till om man inte vill ha något kött en kväll.

Vill du ha det som en PDF(gratis är det) på en enkel sida som du kan skriva ut så kan du ladda ner det här, du fyller bara i din mejladress där och så kommer du sen till nedladdningssidan.

Ha en riktigt fin helg!

Kram
Niclas

PS: Nu innan jul så är det perfekt att vara hälsosam med mina gröna smoothies och tänk från min bok(man får fortfarande med en multivitaminburk och en pepparmyntaolja automaiskt när man beställer här)

Och 5:2-recepten som finns på bloggen hoppas jag att du har laddat hem, för i januari så kör vi ihop i 4 veckor. Eller om du söker på 5:2-appen i App-store/Google play så får du tag i 5:2-recepten med.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.