Varför har folk svårt att lyckas med “dieter” på egen hand?

Här kommer bra tips hur du ska lyckas:

Ofta när vi börjar med någon diet är det inga problem första veckan...

Men så fort vi börjar tappa den där första motivationen vi hade i starten så ger många upp ganska snabbt. Även om man verkligen tro sig vilja så orkar man bara inte och tänker/berättar sig själv bort från de mål man satte upp i början.

”Jag kan inte, alla hade rätt, jag orkar inte mer" 

När den första motivationen har lagt sig så försöker din hjärna att ”dra” dig tillbaka till dina gamla vanor.

Du måste helt enkelt stå ut de första veckorna, jag skulle egentligen vilja påstå att det tar ca 10 veckor tills du har skapat nya ”motorvägar” i hjärnan så att allt går på automatik. Du måste arbeta på insidan först och först då kommer hjärnan att omprogrammeras.

Det är en hel del saker som är extremt viktiga för att du ska lyckas helt. Dessa 5 saker kan du ta med dig i allt du tar dig för:

1. Viljekraft

Viljekraft är som en muskel. Bygger du dig själv upp eller ner?

Vad kan du göra för att bygga upp din viljekraft?

Du kan bygga upp den med att ta små steg åt rätt håll. Det som förstör din viljekraft om du gör detta för mycket är: TV-tittande, surfa runt på internet, småäta, alkohol, rökning, spel förstör din viljekraft på det sätt att det tar bort ditt fokus på det du verkligen vill.

  • Vad kan jag göra(1 sak) att börja bygga upp min viljekraft?
  • Jo, genom att ta bort 1 sak av det jag nämnde ovan och ersätt det med en nyttig…och se sedan vad som händer. Tex. Om du är en van öldrickare på sommaren så sluta nu att dricka öl på vardagarna och börja promenera 30 min/dag istället. (Bara detta simpla tips kommer ha en enorm betydelse för din vikt och hälsa)

Du behöver bara säga Nej till en del mindre viktiga saker så att du kan få loss tid och göra det du vill.

T.ex. Om du kollar på Nyheterna eller lyssnar på Radio så är det mycket negativt som händer i världen. Media vill också sälja lösnummer så de vill suga in dig i detta. Det är en tidstjuv för dig och negativa nyheter påverkar dig lite varken du vill det eller ej. De viktiga nyheterna kommer du ändå få reda på när du är på jobbet eller går och handlar mat…då ser du löpsedlarna om inte annat. 

Fokusera mer på dina styrkor. Många försöker ”bara” förbättra det de är dåliga på. Känn efter vad du är bra på och gör detta mer. T.ex. du hatar att springa och ger upp varje gång du vill komma igång…men vet att du har lätt att promenera…fokusera då på det och gå snabbare och lyssna på din favoritmusik.

Har du en stark viljekraft kan du lättare stå emot att lyssna på dåliga råd från kompisar och familjemedlemmar. Jag menar att dina vänner kan vara okvalificerade att egentligen ge dig ett råd i en situation men du lyssnar ändå och kanske lägger av med det du vill ta dig för…för att du skapar egna ”berättelser” i ditt huvud…nämen du har rätt, jag kan ju inte komma ut i spåret…jag har ju alltid varit en tjockskalle…ja du har rätt vännen min. Dina vänner vet inte att de påverkar dig åt fel håll..de vill ju bara ”hjälpa” dig från att lida och kanske t.o.m att du annars kan förändras för dem.

2. Varför vill du få en bättre hälsa?

Fråga dig själv 7 ggr och hitta DET som verkligen betyder nåt för dig. 

För vem vill du ha bättre hälsa inför, förutom dig själv?

För barnen, hustrun? Om du inte vet vilka, tänk så här: Om du sitter i ett flygplan och rutan i planet går sönder och syret håller på att ta slut och syrgasmaskerna kommer ner. Om det bara fanns 3 st, till vilka hade du valt att ge en syrgasmask till?

3. Håll god kroppshållning och välj dina ord rätt.

T.ex. du ska inte klaga…-jag har sååå mycket nu etc. etc. åhh stackars mig…utan sträck på dig …bak med axlarna och sätt på ett leende och var tacksam med det du ändå har.

4. Ta små steg.

Börja sakta med ett enkel sak och öka efter hand. T.ex. Testa en fastedag 1 dag första veckan och välj bort TV-tittandet och promenera 1 gång med din favoritmusik på och/eller ta med en kompis.

5. Sömnen är otroligt viktig.

Nämnt detta i tidigare inlägg: Om du sover dåligt och din hjärna får mindre än 6 timmars sömn så kommer din hjärna att vara en sämre version av dig själv.

Varje sommar är det samma sak för mig. Jag njuter av att dricka öl(som på bilden ovan då vi i lördags var i Ystad) och äta god mat. Ja, jag äter mycket mer och det blir en del gött på kvällarna med. Jag är aldrig "tjockare" än såhär års;)

Men sen en bit in på sommaren just vid den här tidpunkten så kommer motivationen smygande till ett rungande NEJ, nu får det vara nog! :) Nu måste du ta tag i hälsan igen Niclas.

Med det sagt så kommer jag köra en "halvfastedag" denna vecka. Häng gärna på då för jag kommer lägga upp på Facebook då i "realtid". Följ mig på Facebook här: https://www.facebook.com/mryeaahhh

I september har jag en tanke att starta en kurs där jag coachar alla som vill hänga på. Vi får se hur det blir ;)

När det gäller ProVital-K2 så inväntar jag fortfarande på min sommarleverans, tagit lite extra tid denna gång. K2 Krill har jag inne nu. Vill du haka på denna inkommande beställning så beställ i min e-shop med kort eller Klarna, men du kan också maila direkt till mig på niclas@mryeah.com så skickar jag burkarna med en faktura.

Ha en fortsatt fin sommar och jag hoppas att värmen kommer till helgen!

Kramar

Niclas​

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.