Så här kan du göra föra att må bättre om du har det tungt

Hej!

Har du dagar eller perioder då allt går emot dig och det känns tungt?

Nån gång per år så känner sig nog de flesta att man inte har en bra dag eller period där man känner sig mer negativ.
Vad kan man då göra för att lösa detta eller att må bättre just då?

För att tänka positivt lär oftast inte fungera just då utan jag brukar bara starta med att göra nåt när jag känner mig negativ/ur slag, för oftast är det att man inte gör någonting, ja att man inte tar "action" som i sig gör att man kan känna sig uttråkad.

Att gå på en promenad eller klippa och trimma gräset i trädgården eller att få något gjort hemma bara eller på jobbet göra färdigt saken som legat och väntat en tid. Att ha saker ogjorda som man vet att man måste lösa är inget bra så bättre att ta tag i saken. Allt detta kan höja dig och du mår lite bättre.

Tex. Att ta ett varmt eller kallt bad eller bada bastu kan bli som en "happening" och man mår genast bättre som kan följas upp med att göra god mat med musik till.

Men om inte det hjälper att ta "action" och uträtta en massa så kan det vara andra problem man har.

Det gäller att identifiera eventuella problem man har och att man inte ska tolerera dem längre!

Tex. Vet man om att man oftast inte är sitt bästa på jobbet och det går lite knackigt så kan det vara brist på sömn som orsakar det problemet. 
Så då är det bara att lösa det. Ja att man verkligen bry dig om att lösa det! Ha viljan att lösa det! Att man tar reda på hur man kan sova bättre och lägger sig tidigare etc.

Att hitta/diagnostisera problem man har kan ta max 15 min. (Nu tänker jag inte på medicinska problem).
Och för dig att hitta problem och sen lösa dem innebär att det betalar sig om och om igen sen när det är löst.

Som jag nämnde så kan det röra sig att man inte tar "action" men det kan också vara så att man tar "Fel action". Att man gör om samma fel om och om igen :)

Visualisera och designa hur du kan lösa framtida problem, du kan nästan tänka som att du är en maskin som behöver lagas och underhållas och det är du som ska fixa och ta hand om maskinen 🥰 Då kan du lättare förstå varför det är som det är och du vet oftast vad det är och kan laga/fixa maskinen. Acceptera smärtan just när den innefinner sig och lär dig från det, hur kan du gå runt problemet nästa gång och vad kan du lära dig ifrån det? Klandra ingen utan kämpa, se det som "växtvärk".

När jag har det tungt så brukar jag slänga in tanken: "Nu när det är som tyngst så är det mycket nära att det vänder till det bättre, ja att mycket snart kommer vändningen till det bättre...och att bara känna det och veta att det är så gör att snart så kommer vändningen!"

1. Ta "action", gör nåt. Gärna något med rörelse inblandat.
2. Identifiera/hitta problem du har och tolerera dem ej! Bry dig och ha viljan att lösa problemet.
3. Visualisera och designa hur du kan lösa framtida problem som kan dyka upp. Tänk dig själv utifrån och se vad du kan laga och fixa med tidens hjälp.🥰
4. Lär dig från smärtan i tunga tider, vad kan du lära dig ifrån detta och hur kan du gå runt problemet nästa gång?
5. När du har det som tyngst: Släng in tanken att det kommer vända när som helst nu till det bättre och att du vet och känner att det kommer göra det snart.


Ha en trevlig helg!

Kram

Niclas

PS: In nästa inlägg kommer jag skriva om Krill, bättre för dig än du kanske tror, så håll gärna utkik i nästa vecka. (I samarbete med Vitaminotek)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.