Powernap, därför ska DU ta en

Ta en powernap mitt på dagen om du kan

​Du har nog inte missat nyhterna: Att en vila mitt på dagen kan minska risken för hjärtattack

  • En powernap mitt på dagen kan göra att du får lägre blodtryck och på så sätt hjälpa till att förebygga hjärtattacker. Det visar ny forskning från Grekland som presenterades på en konferens i London.
  • I studien undersöktes 386 personer med högt blodtryck. Det visade sig att personerna som tog en tupplur mitt på dagen hade lägre blodtryck än de som inte gjorde det. Enligt en av läkarna bakom studien kan det minska risken för en hjärtattack eller stroke med upp till tio procent, rapporterar Daily Mail.

Så här sa sömnforskaren och professorn Torbjörn Åkerstedt som blev intervjuad av tidningen Metro:

– Det man brukar säga är ungefär 30 minuter i sängen. Normalt sett brukar det ge drygt 20 minuters sömn och det brukar vara tillräckligt för att man ska bli så pass pigg att man fungerar ordentligt igen.

  • Tillskott av magnesium; som är en supermineral och som kan lösa dina sömnproblem och ger dig förbättrad sömn, läs mer: här
  • ProVital-K2 har magnesium i sig, likaså K2 Krill som ger ett mervärde förutom K2 då..så tar du ett piller av ProVital-K2 och K2 Krill varje morgon så kör du optimalt enligt Dr Christina Beer. Mer är inte alltid bättre, förutom i början då man kan dubbla dosen de första 2 veckorna. Testa detta i 3 månader om du inte gjort det. Jag får in nya e-mails varje vecka hur detta har förbättrat folks liv!

Med hjälp av andningstekniken 4-7-8 kan du minska spänningarna och stress i kroppen – och enligt förespråkarna – somna på en minut, skriver Daily Mail.

– Det är otroligt lätt, det tar nästan ingen tid alls och kräver ingen utrustning utan kan göras var som helst, säger den amerikanska doktorn Andrew Weil, som ligger bakom metoden.

Den bygger på pranayama, andningsövningar inom yoga som syftar till att reglera andningen och lugna kroppen och psyket. På hans Video-kanal berättar han hur man går tillväga.

– Utandningen tar dubbelt så lång tid som inandningen. Den totala tiden som du lägger på varje moment är inte viktigt utan det är förhållandet 4-7-8 sekunder som är viktig, säger han.

Först måste du andas helt genom munnen. Sedan stänger du munnen och andas lugnt genom näsan samtidigt som du räknar till fyra. Därefter håller du andan och räknar till sju. Sist tar andas du genom munnen igen i ett stort andetag under åtta sekunder. Tekniken ska upprepas tre gånger för att fungera. Genom att andas in och ut i 4, 7 respektive 8 sekunder kan mer syre fylla ut lungorna, vilket lugnar det parasympatiska nervsystemet menar Andrew Weil.

Torbjörn Åkerstedt, sömnforskare och professor vid stressforskningsinstitutet i Stockholm, har hört talas om metoden men är skeptisk till förespråkaren.

– Den här killen är en amerikansk hälsoguru som säljer massa alternativmedicinska produkter och som dessutom inte publicerat något vetenskapligt. Förtroendet för honom är därför begränsat, säger han till Metro.

Däremot utesluter han inte att andningsmetoden fungerar, men att slockna på en minut verkar vara för bra för att vara sant.

– Just den här tekniken är inte beprövad, men många andningsövningar kan hjälpa en att somna, framför allt yogaövningar som vi vet sänker stressnivån. Men aldrig i livet att man somnar på en minut, säger han.

PS. Glöm inte testa ProVital-K2 och/eller K2 Krill nu. Jag har "tjatat" om detta så länge nu. Ge det en chans på 3 månader så får du se!

Jag somnar alltid jättelätt och min pigga far som är 70 år har alltid tagit en powernap efter lunch(i ca 20 min) och han är piggare än nånsin ;) Sov gott nu och kram på dig!

Niclas​

One thought on “Powernap, därför ska DU ta en”

  1. Hej ! Jag har ett stort problem. ..om jag tar en powernap mitt på dagen. Vilket jag nog är i behov av eftersom jag vaknar väldigt tidigt. . Men problemet är att när jag vaknar efter en powernap har jag ett otroligt söt sug och har svårt att stå emot och det resulterar ofta i att jag hetsäter. ..

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.