Döda monstret

Om du “dödar monstret” så mår du bättre

Hej igen!

Jag gillar att dela saker om det "mentala tänket" mellan varven för det påverkar din hälsa så mycket.

Förra veckan så "pratade" jag om dopaminnivåer och att tänker man att "jobbet" man gör är själva belöning så kommer man vara mer motiverad och gladare i sin vardag, för man vet att belöningen blir ju större sen när man har jobbat sig igenom det man ska göra.

Och dagens inlägg hänger lite ihop med det så perfekt att skriva om det nu. (Men måste delge något nytt bra recept snart igen💪):

Vi har alla något inom oss som vi vet att vi behöver ta tag i/göra någonting åt.

Kan vara nåt vi tänker på ofta men skjuter på till framtiden. Det som sker när vi tänker på det ofta men inte gör någonting åt det är att "problemet" växer i vår hjärna/tankar. Tiden går och det känns bara jobbigare och större än vad det faktiskt är.

Och detta kan leda till att man kanske är irriterad ibland i sin vardag utan att veta varför, men det är just detta lilla "monster" om man får kalla det så som ligger och spökar, för att man vet i sitt undermedvetna att man borde ha tagit tag i saken för länge sedan.

Det kan göra att man ligger vaken på natten eller är onödigt orolig. Så bara genom att "döda monstret" så försvinner det.

Du har säkert varit med om känslan, när du har löst/gjort en sak som du vet att du måste göra så mår du bättre efteråt? Det är det jag menar med att "döda monstret". Jag kallar det monstret för "dödar" du inte "monstret" så kommer det "äta" dig levande, jag menar att du kommer fortsätta att leva ett liv i oro, rädsla och frustration så gör det till en vana att "döda monstret".

Vi har alla dåliga dagar MEN ofta så beror den känslan på att vi inte gör någonting åt något som vi vet inombords som egentligen behöver göras.

Så tänk för dig själv vad "ditt monster" skulle kunna vara för dig?
Vad är det som du inte gör som du kan göra NU som kan få bort stress, frustration och oro som du går omkring med? Att tänka vad du kan göra NU har stor betydelse, för många tänker att jag gör det imorgon och så blir det inte gjort då heller. Så NU är viktigare än man tror. 😍💪

Kanske är det bara ett samtal med någon du behöver ha. Kanske behöver du prata med någon kollega, chef eller fru/man. Kanske måste du sluta med nåt. Kanske måste du börja röra på dig litegranna, kan vara vad som helst där du egentligen vet svaret på men "blockar".

Ja testa och tänk på den saken/sakerna du vet att då måste ta tag i och gör det nu/börja nu. Kan du ta tag i att lösa dessa små och stora "monster" så kommer du må så mycket bättre mentalt på direkten efteråt.

Många kanske går runt hela livet med extra stress och extra frustration och extra oro. Och lösningen kan vara så enkel att man måste bara ta tag i saker på direkten och göra nåt åt sina "monster", för desto längre vi låter "monstren" leva i vår hjärna och sinne desto större, starkare och mer skrämmande blir dem som oproportionerligt gör oss mer oroade, stressade och frustrerade i vardagen.
För inget är egentligen så svårt eller dåligt.

Så lär du dig att ta tag i dessa saker när de kommer till dig och förstår att det är bra att "döda" detta "monster" när det är litet istället för ett som blivit ett stort "dåligt monster" som då kommer ta all positiv energi och kreativitet ifrån dig.

Det behöver inte ens vara några farliga "monster". Tex. när jag skulle göra ett av mina recepthäften så drog det ut på tiden bara för att jag väntade och inte började. Och jag kände detta att nu "skulle jag ha börjat med detta" och under den tiden tills att jag började så kände jag mig inte lika tillfreds. Men när jag väl började göra jobbet och köra på tills det var färdigt så mådde jag såå bra.

Jag vill inspirera så du tänker till ibland som förhoppningsvis får dig att må bättre. ❤️

Ha en fin dag! 

Kram
Niclas

PS: Är det något du vet att du måste ta tag i? Gör det NU för annars kan "monstret" äta dig levande. ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.