Dagen i Stockholm och möte med Michael Mosley

Michael Mosley gurun bakom 5:2 var riktigt trevlig! Jag fick några ord med honom och en bok som han signerade. Nämnde att jag spelade fotboll igen och han blev nyfiken på bloggen och skulle kolla närmare på den sen;)

jagmichael
Michael och jag

 

Michael pratade b.l.a. om hur han utför 5:2 idag. Han kör 6:1 numera och har ständigt koll på sitt midjemått, blodvärden och IGF-1 värde m.m. då hans far gick bort i prostatacancer. Han har bra koll med andra ord och han har kvar alla de bra hälsoeffekter med att “endast” köra 1 halvfastedag i veckan.

För 15 månader sedan började han med 5:2 och efter 5 månader in så började han köra 6:1. Jag själv kör ju endast 1 dag i veckan nu efter 5 månader och då jag nått min matchvikt.

En rolig sak är att han träffade sin fru när han utbildade sig till läkare endast 19 år gammal. Hon är doktor idag och rekommenderar 5:2 till sina patienter. Dessutom känner Michael 12 st andra läkare som rekommenderar 5:2-dieten till sina patienter! Det är coolt! Det säger en hel del.

 

signadbok
Michael hoppades att jag tyckte det var trevligt och grattade till min framgång med 5:2 :)

 

Sedan pratade han om att 5:2-dieten verkligen tar bort fettet inne i kroppen och han menar att det fettet är farligast. Han mäter också det regelbundet och har gått från 28% fett till 18 % fett.

Hans framtidsplaner är just som mina;) Han ska fläta in träning i detta. Han nämnde att han testar olika sätt. Han sa, att efter test nyss, lät han en grupp träna rätt mycket i veckan och en annan högintensivt i mycket kort tid endast 1 gång i veckan. Och det verkar som de med 1 gång och mindre tid fick bättre värden…men jag återkommer i detta då inget är klart.

Det var mycket intressant att höra Michael idag och han ska till Australien om någon vecka.

 

sofiasthlm
Sofia 05:56, resan började

 

 

 

niclasstockholm
Vilken tur med vädret vi hade!

 

sofiasthlm2
Friday´s och en go burgare blev det!
beer
Och en stor stark satt fint efter all hysteri runt Michael:)

6 thoughts on “Dagen i Stockholm och möte med Michael Mosley”

  1. Så intressant att följa det här.
    Blir bara en aning ledsen över att folk spottar på oss som håller på med 5:2. Allt det negativa som skrivs. Senast nu i Aftonbladet. Men jag försöker bortse från sådant och kör mitt eget race. Sambon tvivlar dock. Han kör ju också men har inte gått ner mer än ett kilo på en månad. Å andra sidan har han börjat köra tennis 2 ggr i veckan och kanske är det så att han börjat “bygga” muskler. Midjemåttet är också detsamma på honom. Medans mitt mått minskat med 6 cm och vikten minskat med 2,6 kg.

  2. Som boende i England tycker jag är det trevligt att Michael har vägarna förbi Sverige. Han har en massa intressant för sig den mannen…:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.