Köttsoppan mättade kanon!

kottsoppa

 

Jag värmde 5dl köttsoppa från Knorr blev en rejäl lunch idag för att vara en fastedag:) Den innehåller endast 50 kcal/portion och således 200 kcal totalt. Som ni ser kan

Svämmar över på tallriken nästan haha..vilken middag;) Ser kanske ut att inte vara det godaste i hela världen men jag är impad hur bra jag stod mig ändå på detta!

kottsoppan
Idag åt jag hela burken. Den innehåller totalt 200 kcal.

Dagens frukost bestod av ICA´s kvarg och mild lättyoghurt. Jag blandade 60 gram kvarg med 1,5 dl yoghurt kryddat med rätt mycket kanel.

Det finns mild lättyoghurt med vaniljsmak som har lite mer kcal men framför allt innehåller den socker så det valet går bort, fast det skulle nog vara lite godare med vaniljsmak;) Men jag försöker som ni vet att undvika socker helt på mina fastedagar. Känns härligt med en renande dag i veckan.

 

kvarg
Valde den med 10% fett i. Du kan förstås välja den med mindre i men jag ville ha lite fett i frukosten.

 

mildlattyohurt
Yoghurten valde jag dock den lättare så det blir lite mera av det hela…

Idag åt jag middagen först vid 19.15 då jag var iväg hos frissan innan. Det satt fint med ägg och Finn Crisp. Kände inte alls för att lägga tid på att göra någon avancerad meny idag.

finncrisp

crisp

Summering av dagen i kcal:

Frukost: ICA´s kvarg 10% fett: 70 gram = 0.70×140= 98 kcal , Mild lättyoghurt 0,5% fett: 2dl ger 2×40= 80 kcal , Kanel: 0 kcal, totalt: 178 kcal.

Lunch: 1 liter köttsoppa från Knorr: 200 kcal.

 

Middag: 2 ägg á 77 kcal/st = 144 kcal, Finn Crisp Orginal: 4 skivor á 20 kcal/st = 80 kcal, totalt: 224 kcal. (Kvinnor tar 1 ägg och 2 Finn Crisp)

Totalt för dagen = ~602 kcal (Kvinnor ~495 kcal)

Hoppas er dag flöt på bra!

Jag lägger in detta i appen nu för jag kände mig riktigt mätt hela dagen och mådde kanonbra:)

StoreIconApple

StoreIconGooglePlay

13 thoughts on “Köttsoppan mättade kanon!”

 1. Bra med tips på “färdig mat” ! I bland har man inte tid att laga allt själv från grunden.. Jag kan även tipsa om viktväktarnas soppor, goda och kalori snåla..

  1. Hej Peter!
   Tack för tipset, ja jag tycker som du, ibland är det bara gött att göra det riktigt enkelt för sig. Mvh Niclas

 2. Ett tips är att köpa vaniljpulver och blanda i kvargen eller yoghurten, blir jättegott! Inget socker i heller.

 3. Köpte en burk Knorr köttsoppa där var det 60 kcal i 250 ml blir 240 kcal för en liter soppa. Lite för mycket kcal om man ska äta resten av menyn. Annars ett bra och snabbt alternativ.

  1. Hej Annete, Ja det verkar vara äldre versioner eller andra på 6o kcal så det gäller ha koll:) Tack för infon, ja det är ett bra alternativ på stressiga dagar. Lycka till i forts. Mvh Niclas

 4. Hej!
  Tack för en toppen sida och alla bra tips som du ( och alla andra självklar ) lägger upp så man får lite nya idéer på va man kan äta på sina fastedagar! :)
  Har testat några dieter innan men inget har funkat så bra som 5:2 för mig iallafall! :)

 5. Fundering: Varit 5:2 trogen sen 5augusti och har gått ner 6 kg….men det gjorde jag för 3 veckor sen….därefter inte ett gram….varför ? Jag har mycket övervikt så det är inte den orsaken. Jag följer strikt måndag och torsdag aldrig över 500 kcl
  vad är felet ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.