Hur du blir en “Doer”, lär dig detta enkla knep för att få saker gjort!

Hej!

God förmiddag!

Vi har många av oss problem med att få saker gjorda. Jag såg Experten Henrik Fexeus förklara hur du blir en “Doer” i TV4.

Jag vill dela med mig av detta supertips som gör dig till en “Doer” (att du får gjort en massa saker helt enkelt).

Vi delar upp tid i block och befinner du dig inte i “det” tidsblocket du ska få saken gjort, så är sannolikheten stor att du skjuter det på framtiden.

Tex. Om en person #1 får en uppgift att den ska vara färdig den sista oktober och en annan person #2 får en uppgift som ska vara klar den sista november. Då är sannolikheten mycket större att person #2 väntar med att påbörja sin uppgift för att den just är i ett annat “tidsblock”.

Men det handlar också om vår oförmåga av planering och struktur och vår bild av oss själva.

Trots allt så får vi mycket gjort fastän det är inte oftast det man har tänkt sig :) Utan man kan hamna framför TV:n i soffan och vara ute på sociala medier och ja göra en massa saker.

Det är 2 delar som är lösningen till att du blir en “doer”. Den ena delen handlar om att planera och strukturera saker man vill göra, det låter tråkigt men det är kul! 

Den andra delen handlar om att förändra den egna bilden man har om sig själv.

Det är ganska lätt om man gör båda delarna på samma sätt.

Det kommer att låta tråkigt men är riktigt enkelt: Man gör listor på saker man ska göra men på ett litet annorlunda sätt!

1. Du gör dina listor väldigt detaljerade, alla småsaker ska med.

Tex. jag ska skicka det här mejlet, ringa den här person om xx..

och sätter du upp större saker på en lista, ja tex. sätta upp en gardinstång så är det en större grej, såga av en list är en större grej. För orsaken för att vi ofta inte gör saker är att det innehåller delmoment som vi inte var förberedda på.

Tex. Jag ska sätta upp denna gardinstången men har ingen skruv….då blir det stopp. Alltså vilka är delarna i det här?

Så det första på listan blir att kolla vad du behöver för att sätta upp stången. Andra på listan är, köp skruv om det behövs. Det tredje på listan är köp plugg om det behövs. Den fjärde saken på listan är att kolla borrmaskinen att den fungerar. Det femte på listan är att borra upp den :)

Det här ger strukturen!

För när du väl kommer till nummer 5 på listan så kommer du vara väl förbered att sätta upp stången.

Eller om det är några nummer du måste ringa dagtid, har du med dig numren där du är på dan, på en lapp eller har lagt in dem i din mobil. Om inte så är det 2 saker som ska in på listan, 1. Ta med numren 2. Ringa dem under dagen.

Detta gör förutom att ge dig en bra planering och struktur: Att du börjar stryka MYCKET saker på din lista.
Det går ju undan som bara den, för hjärnan “tittar” på vad du gör…så ser den att du stryker en massa saker på listan, som i sig är en härlig känsla så kommer hjärnan att tänka att “jag är en sån som gör saker!”

Men om det är en dag då när allt känns tråkigt? För det är ibland svårt att se saker som är bra för oss i framtiden kontra saker som är lustfyllda just nu…ja helt enkelt om det känns lättare med en snabb belöning i nuet istället.

 Ja då är listan just svaret, du tar till knepet att du alltid har lovat dig själv att göra bara en sak på listan dessa dagar då allt känns tyngre..för när du kollar på din lista och gör en liten sak, så är nästan alltid grejen att du vill göra en sak till o.s.v. så det är kraften med att ha en detaljerad lista.

Och på riktigt tunga dagar så kan du sätta upp en nya sak på listan istället för att göra något då, för du kan alltid sätta upp nya saker på listan :)

När du får saker gjorda så stärker du din självbild och mår bra att du är en “Doer” .

Berättar du också för andra vad du ska göra på din lista så kommer det ge extra kraft för dig att utföra saker på listan för att: Ja du har sagt det inför andra och känner då ett måste att göra det, så det är också ett litet knep.


För du kommer känna ett lyckorus när du får saker gjort (för vi får lite dopamin i oss) och du känner dig produktiv.

Det är lätt att bocka av små saker på listan!

Alla smartphones har “anteckningar/notes” så det är bara att påbörja din lista idag! :) Och börja bocka av och bli en “Doer”

Trevlig helg!

Kram

Niclas

PS: Kolla in den nya shoppen nu! Du kan både ringa och chatta in beställningar numera, men du kan alltid beställa dygnet runt med Klarna Checkout eller Kort såklart. Riktigt bra erbjudanden där nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.