Har du märkt det här?? Du blir mindre hungrig under dagen om du gör detta

Hej igen!

Idag ska jag delge en mycket intressant sak som Du kan ha stor nytta av!

Jag har forskat runt och har själv upplevt en "cool" sak när det gäller "fastedagar" ihop med måttlig aerob träning, dvs, tex. en promenad där jag försöker hålla ett bra tempo(alltså ingen slöpromenad) eller simning.

Om jag går en promenad tidigt(alltså innan 07 på ett löpband tex.) och inte äter något innan(svart kaffe ibland bara) så kommer dagen vara lätt. Jag mår bättre och har inga problem med att äta mindre under dagen eller hålla mina måltider.

Det är nämligen så att själva promenaden tidigt innan frukost har effekt på hungerkänslan efteråt.
Och hungerkänslan hålls nere naturligt efter träningen och under nästan hela dagen!!

Jag har hittat forskning på detta som visar att kroppen ändrar sitt gensvar mot hormonet ghrelin under tiden efter man har tränat , när det gäller lättare aerob träning som tex. promenader eller simning. Källa: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28511192/

Ghrelin är ett hormon som stimulerar aptiten.

Många tar nog för givet att tränar vi något så kommer vi vara hungrigare efteråt men kroppen har en naturlig förmåga att kunna justera för detta.

MEN om jag börjar med att äta något innan promenaden på morgonen och sen kommer hem och äter frukost så kommer jag uppleva under dagen sen att jag är mycket mer hungrig.

För mig som kör 5:2-dieten emellanåt under året så har jag kunnat se/känna detta mönster ofta och har du problem med att småäta eller känner dig hungrig under 2-dagarna, så kan du ta till med en promenad innan frukost och då dra nyttan av att det blir lättare att utföra 5:2-dieten. Konstigt va? 😊

Så förstår Du vad jag säger 😊?

Oavsett om du kör 5:2-dieten eller ej:
"Du kan alltså få 2 flugor i en smäll", alltså om du börjar med att promenera innan frukost och först efteråt äter din frukost så kommer du lättare kunna hålla dig till dina måltider under dagen och må bra! + Att du får nyttan med din promenad på så vis att alla de kalorierna du "gick bort" på morgonen kommer du dra mer nytta av för att du inte då överäter under dagen.

Ja, vill du inte gå så tidigt så försök att skjuta lite på frukosten och ät den efter promenaden eller ät lunchen efter din lunchpromenad tex.

Dessutom om du kör styrketräning på tex. vanliga dagar så är det bra idé att köra den efter(alltså att du har ätit en hel del under dagen redan) ett par måltider under dagen för att orka med den på bästa sätt. Och börja dagen med en promenad innan frukost. För om du tränar styrketräning på morgonen så är det istället bättre att ladda med lite kolhydrater innan träningen och proteinintag och frukost efteråt.

När jag ändå är inne på hunger så tänker jag göra ett inlägg sen som är för den som tycker det känns lite jobbigt med att utföra 2-dagarna. Jag kommer ge lite tips hur du kan köra 5:2-dieten på ditt sätt så att du kan gå ner i vikt men ändå inte kör 5:2 så strikt😊.

Ha en fin dag så håll utkik efter nästa inlägg.

Kram
Niclas


PS: Ett bra tips är att planera morgondagens mat, åtminstone på vardagar. Hoppas du har nytta av mina olika recept. Har du inte dem så kan du kolla mina "boktips" här:
https://mryeah.com/mina-boktips/

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.