Bli gladare med detta "trick"

Detta “trick” gör dig gladare, bättre människa och mer tacksam

Hej!
Det finns ett kanonsätt hur man ska tänka för att man genast blir gladare och känner mer mening med livet.

Det är att knyta an till sin framtid. Spelar ingen roll om man är gammal eller ung och man behöver inte tänka så långt fram heller om man inte vill. Hur menar jag då?

Jo, jag vill att du inte ska ta varje stund för given. Utan att du ibland kan tänka till och låtsas att du kommer från din egen framtid och har/får en stund just nu...vad skulle du ha gjort och tänkt då?

Tex. Igår satt jag ute i solen och kollade lite i mobilen och så kommer min yngsta son hem och ska spela lite på sin hockeyplatta och skjuta mot ett hockeymål som vi har i trädgården. Inget speciellt med det kan tyckas, men då tänkte jag till om jag kom från framtiden och hade 15 min med min son, hade jag fortsatt kollat ner i mobilen då? Nä, jag hade pratat med honom och sett på när han gjort några snygga handledsskott i mål.

Det som sker är att jag blir mer närvarande när jag tänker på detta sätt.

Kan vara småsaker med som tex. om jag sitter vid köksbordet och ett av barnen eller Sofia kommer in och tar nåt mellanmål tex.
Och även då kan jag tänka till lite snabbt, "vad hade mitt framtida jag gjort nu om jag fick en stund just nu"?

Hade jag bara suttit och scrollat i min mobil eller hade jag varit med i matchen lite mer?

Självklart blir jag direkt mer närvarande och brukar lyfta upp barnen ibland för att se om de har växt nåt 
😊.

Jag har tänkt så på semestern med, tex. en gång när vi var på Kanarieöarna i ett vattenland och jag och den minsta skulle åka vattenrutschbana och han satt framför mig, då tänkte jag så och sa det till honom att detta kommer vi komma ihåg.
Och nu kommer jag ihåg det tydligt och min son också fastän det gått några år.

Med detta tankesätt så blir allt lite roligare och man slösar inte bort lika mycket tid. Visst jag tänker inte alltid så men när jag gör det så blir man gladare och bättre i stunden. Det gör också att man inte börjar prata om någon bagatell och allt blir mera positivt.

Så det är verkligen kanon att "låtsas vara/komma från sitt framtida jag" mellan varven. För det stärker framtida minnet också, att sedan om 3 år, 5 år eller längre fram så kan man se tillbaka och komma ihåg bra stunder bättre. 

Speciellt i dessa tider är det bra att tänka såhär med för automatiskt känner man sig mer tacksam också i stunden.

Kul att dela med sig lite tankar. 
😊

Ha en fin dag!

Kram

Niclas

PS: Missade du förra inlägget så finns det här:

https://mryeah.com/myter-om-vitamin-k2-och-vad-hander-om-man-har-brist-pa-k2/

Dagens inlägg kan göra så att du tar vara på tiden bättre...

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.