Hur komma igång

Denna insikt kan förändra ditt liv till det bättre

Hej igen!

Nu när "vi" kör igång med mitt nya upplägg så tänker jag att det är perfekt att ta upp en sak som har att göra med att komma igång.

Om du tänker efter så är det mesta enkelt att göra,
tex. att äta mer hälsosamt
eller ta en promenad 
eller att träna lite
eller att läsa mer
eller lyssna mer på lärorika ljudböcker.
eller följa ett nytt upplägg 😊.

MEN det är också jättelätt att inte göra.

Så min fråga till dig: Är det något enkelt du kan göra som tar din hälsa eller lärande till en bättre nivå?

Tex. För mig blev det som ett "aha-moment" när jag tänkte på just detta...ja att det är ju enkelt att göra något som är bra för en men det är också jättelätt att låta bli att göra det. 

Tänk att du har en bit att åka till jobbet varje dag. Du kanske alltid brukar lyssna på radion med musik och nyheter etc. Det är ju trevligt men om du tänker till lite så är detta tillfälle jättelätt att lyssna på en bra ljudbok som ger något, tex. att du lär dig nåt nytt. Men det är också lätt att bara strunta i det och lyssna på radion.

Så tänk gärna till lite på stunder under dagen där du vet att du enkelt kan föra in något bra istället. Denna insikt kan förändra ditt liv. 😍💪


Sen när du har kommit på något, tex. att lyssna på ljudbok i bilen så är det bara att planera in när och var du ska börja med det första gången.
Tex. imorgonbitti i bilen. Då när du sätter dig i bilen på väg till jobbet så sätter du bara på en bra ljudbok som du har förberett att införskaffa, istället för att lyssna på musik tex.

Och för att göra det lite roligare så kan du ändå välja att lyssna på musik de sista 5 min. Då blir allt lite roligare, ett bra sätt att föra ihop nytta och nöje men också tillåta dig att göra nåt kul i anslutning, som i detta fall lyssna på musik tex. 😊

För in detta tänk i andra bra vanor du vill börja med. Tycker du tex. gymmet är astråkigt men gillar att träna hemma med något istället eller kanske spela padel, tennis eller nåt annat där du får röra på dig (kan vara en promenad med, ja det som passar dig), så är det bara att planera in tex. en padeltid i veckan någonstans(om vi tar padel som exempel).

Så genom att planera in när och var det ska ske så ökar du dina chanser till att skapa en bra vana rejält, speciellt om du kan förena nytta med nöje. Padel är kul och du får röra på dig rejält och träffa folk...tex.

Helt plötsligt så är du på väg att skapa nya bättre vanor. Gör det enkelt för dig att hålla en bra vana uppe.

Tex. Ha frukt framme synligt i en skål så tar du lättare en frukt än om den ligger längst ner i kylen i en påse. 

Istället för godis i skafferiet så kan där ligga nötter synligt. Så tar du lite pistagenötter, valnötter eller sötmandlar istället.

Har du problem med godissug så kan du ha en Läkerolask (den är sockerfri) i fickan och ta några stycken och suga på en i taget framför TV´n istället för att gotta ner dig i en godispåse.😊 

Så har du nu bestämt dig att börja med mitt nya upplägg så planera in en dag när du ska starta och ser till att inhandla minst ett lunch- och middagsrecept innan.

Ha en fortsatt fin dag! ❤️


Kram
Niclas

PS: 
1. Planera in när du ska börja med en ny bra vana, se till att du kan kombinera nytta med nöje och gärna att du väljer att göra nåt kul i anslutning till den nya vanan. Det ska vara enkelt och lockande att fortsätta.
2. Bestäm också var det ska ske.
3. Ofta är det lätt att börja med en ny bra vana eller fortsätta med något som är bra för dig, MEN det är också jättelätt att inte göra nåt.
Låt denna tanke smälta in och tänk efter, är det något som jag kan göra som är lätt för mig att få till men som jag ändå inte gör? Ändra på detta och planera in och starta! ❤️

Nu efter novemberlovet kör många igång med mitt nya upplägg, häng gärna på nu om du inte redan är med: https://vitaminotek.com/bok/hittadinkraft

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.