Att vara mästerkock på morgonen

vardag

 

Mozzarella, körsbärstomater, cashewnötter, lök och lite isbergssallad blev det idag. Basilikan var slut:) 1 tsk olivolja, lite äppelcidervinäger, havssalt och örtkrydda gör gott.

Som ni ser så gör jag lunchen vid frukosten då äggen kokar. Går snabbt att väga in och få till. Inte hela världen om man saknar nåt då är det bara byta ut som idag basilika mot lite isbergssallad.

Sofia jobbade till 20.00 idag så jag gjorde även i ordning hennes kvällsmeny i morse. Blir så att jag gör dagarna då det är jag som har mest koll på den här biten. Blev allt lite halvstressigt för den lille fick välling och den store fick gröt, värsta mästerkocken tidigt på morgonen:)

Som ni ser har jag bytt banner på sidan högst upp. Lika bra att titulera sig som 5:2 inspiratör och köra på att hjälpa så många som möjligt:) Det känns viktigt att hjälpa igång folk nu när det blivit en sån hype i Sverige nu.

För jag märker att en del ska direkt trixa med upplägget och köra 4:3 eller liknande och då är det bra att jag kan ge min åsikt att det är bättre att gå ner tex i vikt långsammare så levern hinner få ut fettet som frigörs i kroppen. Och att påpeka också att det är inte för vikten jag endast gör det eller någon bör göra det. Varför jag och Sofia började är i första hand för alla de andra positiva effekterna.

För när man nåt sin matchvikt som jag har gjort typ nu så kan det räcka med att gå ner och köra 6:1 eller varva med 5:2 på veckorna.

Sedan måste jag tacka Cecilia Folkesson som gjorde bannern åt mig då jag är helnöjd med den. Lite extra kul att hon ville göra den då hon förespråkar LCHF. Tack vare att jag hade gjort ett inlägg där även hon var med. Cecilia är ändå inte helt emot 5:2 :

Jag hade absolut rekommenderat någon med en sund inställning till mat och några kilos övervikt att testa 5:2. Men äter man osunt och har som mål att gå ner några kilon genom att dra ner på kalorierna 2 dagar i veckan, tycker jag man borde se över sin vanliga kosthållning först. -Cecilia Folkesson

Jag kan bara instämma. Inte vill man äta osunt alla de andra dagarna. Och sedan hoppas jag mina vänner att det inte är endast för att gå ner i vikt ni kör 5:2 för det finns en massa fördelar ni inte ser isåfall. Tex:

expressen01

 Kalorirestriktion ger dessa effekter:

  • Minskad nivå av den insulinliknande tillväxtfaktorn IGF-1 som är en förutsättning för att cancer ska kunna utvecklas.
  • Lägre blodsocker och insulinnivå.
  • Lägre blodfetter.
  • Lägre blodtryck.
  • Bättre bakterieflora i tarmen som i sin tur ger bättre immunförsvar.

2 thoughts on “Att vara mästerkock på morgonen”

  1. Jag måste få protestera lite över Cecilia Folkessons inlägg. Det här med 5:2 metoden peppade mig, som hade en “osund” inställning till mat samt kraftig övervikt, till att som en “bieffekt” till “fastedagarna” få en “sund” inställning till mathållningen även vanliga dagar. Jag började den 1/7 2013 och har på den korta tiden gått ner över 5 kilo. Utöver viktminskningen så har jag fått ny energi. Detta passar perfekt för mig. Så tack så mycket Michael och Niclas :-)

    1. Härligt att höra att det passar perfekt! Ja visst märker man att det smittar av sig på de andra dagarna:) 5:2 är grymme, keep it up! Mvh Niclas

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.