5:2 – så skyddar den populära dieten dig mot alzheimer och cancer

5:2 Förenklat!
Klart jag hänger på, det är ju Gratis. 

Till Expressen!

5:2 mot cancer? Detta är från Expressen den 17 December:

Tre mål om dagen och gärna ett litet snack på eftermiddagen.

Så lyder en vanlig kostrekommendation.

Men nu visar en ny studie att periodisk fasta som 5:2 och 8-timmarsdieten kan ha bättre effekt på vår hälsa än de traditionella viktråden.

Det hänger ihop med våra förfäders vanor, skriver Telegraph.

Och nu visar det sig att korttidsfasta kan vara att föredra framför de traditionella kostrekommendationerna. Enligt en nygjord sammanställning av 80 olika studier verkar ett minskat energiintag i perioder leda till flera betydande hälsovinster.

Den brittiska tidningen Telegraph rapporterar att fastan kan hjälpa kroppen att bryta ner fett och reparera celler, samt fördröja åldrandet, krympa tumörer och skydda nervcellerna mot skador orsakade av alzheimer och parkinson. Enligt forskarna bakom den amerikanska publikationen är "tre-mål-om-dagen-rutinen" egentligen onormal för människan, som i begynnelsens tid var tvungen att jaga rätt på mat och äta under dagsljusets timmar. Nattetid hade man inget annat val än att fasta i många timmar.

Kostrelaterade sjukdomar som fetma och diabetes gjorde alltså sitt intåg först när det artificiella ljuset var uppfunnet och kroppens naturliga klocka blev störd, genom att vi började stoppa i oss föda vid dygnets alla timmar.

Forskaren och dieteisten Dr Michelle Harvie säger att det finns många myter om matvanor och att det är viktigt att de senaste rönen får gehör:

– Alltfler studier tyder på att regelbundna perioder med minskat kaloriintag faktiskt kan förbättra hälsan och till och med motverka sjukdomsprocesser som utveckling av bröstcancer.

Men på senare år har flera dieter där man fastar blivit populära, som 5:2-, 6:1- och 16:8-metoden. Den förstnämnda, och populäraste, innebär att du käkar normalt i fem dagar, medan du under två dagar inte får överstiga 500 kalorier.

Läs gärna mer på Expressen

Häng gärna på mig med start den 8 januari! Då startar vi 5:2-Förenklat, jag kommer endast att coacha med mina 4 bästa recept under 7 veckor. Dessa 4 recept smakar kanon och ger bra resultat på midjemåttet!

Redan nu kan du få hela programmet! Helt Gratis!

Jag skickar dig ett e-mail varannan dag så du får hela programmet innan det tar slut. På detta sätt kommer du ha hela planen och kan förbereda dina "fastedagar" med inköp etc.

Jag är taggad att hjälpa så många jag kan till bättre hälsa. Häng på och testa 5:2 och se skillnaden. Kan inte bli bättre tillfälle för dig att testa!

Fyll i din e-post nedan så är du väl förberedd inför den 8:e januari:

5:2 Förenklat!
Klart jag hänger på, det är ju Gratis. 

PS. Du får just nu även min senaste e-bok 5:2 Och Träning Gratis om du reggar innan den 8:e januari.

2 thoughts on “5:2 – så skyddar den populära dieten dig mot alzheimer och cancer”

  1. Om jag har ätit 400 kcal under dagen och sedan tränar bort 300 kcal får jag då äta 500 kcal till den dagen

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.