10 thoughts on “5:2-dieten – friskare, smalare, längre liv med halvfasta går köpa och ladda ner nu!”

 1. Hej hej!
  Jag laddade också ner boken igårkväll och sträckläste den.
  Idag börjar jag med 5:2, är så taggad!
  Min son ska börja nästa vecka (han behövde en vecka att mentalt förbereda sig först)
  Med vänlig hälsning
  IngaPinga

 2. Testade min första halvfastedag igår. Det gick över förväntan. Förutom hungerkänslor vilka säkert är övergående så kände jag mig bara lite trött/ yr på em. Men jag funderar på om det har med vatten att göra. Jag drack nog ungefär 2,3-2,5 liter förutom te, kaffe. Du skrev att man gärna skulle dricka 3 liter.

  Men en annan sak som hände, på kvällen när jag skulle sova så fick jag enorm huvudvärk. Runt 22. Jag åt sista målet vid 18.00 ungefär. Kan det också ha att göra med att jag drack för lite? Har detta hänt någon annan?

  Jag ska prova igen på söndag.

  Med vänlig hälsning

  Christine

  1. Hej Christine,
   Ja kaffet är ju vätskedrivande så du behöver man ännu mer vatten. Det är nog det.
   Sedan har din kropp inte vant sig än. Jag har hört detta nåt fall innan under de 2-3 första veckorna innan man vant
   sig. Håll ut de första 2-3 veckorna så blir det. Bättre. Jag kände det var rätt tufft första 2 veckorna. Men nu
   mår jag prima. Testa gärna våran nya meny. Den mår både jag och frugan kanon av.

   Lycka till på Söndag!

   Mvh

   Niclas

 3. Hej Niclas,

  Grattis till din viktnedgång. Jag håller med om att 5:2-dieten är en intressant metod som förmodligen funkar bra som viktminskningsmetod. Jag tycker dock att det är viktigt att poängtera att det saknas vetenskapligt stöd för att den verkligen leder till en ökad livslängd. Lär mer om detta här: https://www.emmafrans.se/kost/52-dieten/

  1. Hej Emma, tackar!
   Var och checkade artikeln. Stod mest bra saker ändå.
   Stod bland annat: I en studie som genomfördes 2010 forskarna fann att kvinnor placeras på en 5:2 diet nått liknande nivåer av viktminskning som kvinnor placeras på en kalorisnål kontrollerad diet.
   De upplevde också minskningar inom ett antal biologiska indikatorer (biomarkörer) som föreslår en minskning av risken att utveckla kroniska sjukdomar som typ 2-diabetes.
   Ytterligare en studie år 2012 föreslog att 5:2-modellen kan hjälpa till att sänka risken för vissa fetmarelaterade cancerformer, till exempel bröstcancer.
   Så då lever man ju längre om man inte får cancer och dör av den;)
   Sedan förstås är det svårt att redan nu ha vetenskapliga stöd om vi verkligen lever längre. Jag själv blir ett vetenskapligt riktigt försök:) Men tar tid att att se;) Jag känner verkligen helhjärtat att 5:2 gett mig bra resultat redan och får man alla de positiva hälsoeffekterna utan att veta om man lever längre så är det helt klart värt att köra.
   Tack för ditt inlägg!
   Mvh
   Niclas

   1. Som sagt, viktminskning i sig (för en överviktig) ger en mängd hälsofördelar som på sikt kan förlänger livet. Lyckat till med upplägget, hoppas du blir 100+ ;-)

 4. Tv4:s morgonprogram (lördag 13 juli)
  Jag såg att kl 9:40 i morgonprogrammet på TV 4 skulle det pratas lite om 5:2 dieten…
  Tror att man kan titta på det på tv4play i efterhand…
  Ville bara tipsa om det…

  1. Tack för tipset! Det sas bara bra saker från kostforskaren som ska göra studier i höst mer ingående på folk som har diabetes fattade jag det som.
   Blir spännande att följa hur det går i detta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.