zucchinipasta för att gå ner i vikt?

3st varor som du kan äta istället

Hej!

Äntligen är sommaren här och då nalkas grillsäsong. Det är gott att njuta av grillat med olika tillbehör.😍💪 

Det är också lätt att äta lite för mycket. Jag har ett knep som du kan föra in/byta ut på dina vanliga måltider i veckan så att "utrymme" finnes att njuta fullt ut när du grillar.😊

Det är 3 saker jag tänker på som du lätt kan byta ut!

1. Zucchinipasta
Om du tex. brukar äta en hel del pasta under veckan så kan du byta ut spaghettin mot zucchinipasta. Du kan göra den enkelt själv med en grönsakssvarv eller spiralrivare. Det är bara att tvätta zucchinin och skära av botten och börja snurra med jämnt tryck. Och sen koka i ~3min och hälla av. Eventuellt lägga tillbaka en stund i grytan efteråt och få bort lite mer vatten. Perfekt att ha till köttfärsås. Du kan äta ~5x mer av zucchinipastan istället för vanlig spaghetti. Men det gör du ju inte utan måltiden får mindre kalorier.

2. Blomkålsris
Istället för vitt ris så kan du riva blomkål med ett rivjärn så att den ser ut som ris. Och så lägger du i den i en gryta med saltat kokande vatten. Låt det koka i ~2 min. Och sen är det bara att hälla av i ett durkslag och servera till rätter där du brukar ha ris. Har du testat detta med korvstroganoff? 😊

3. Vattenmelon
Istället för att äta kakor och annat gott som snacks så testa att äta vattenmelon, perfekt nu på sommaren. Fyller magen bra och har en svalkande känsla och känns nästan som en läkande effekt på kroppen. Bra med all vätska som finns däri med.


Ok, där har du 3 bra saker som du kan byta ut istället för de mer kaloririka alternativen utan att det ska smaka så mycket sämre. Både zucchinipasta och blomkålsris kan eventuellt finnas färdig i din butik om du inte orkar "riva" själv.

Så nu kan du njuta vid grillen + hålla vikten någotsånär i sommar.❤️

Kram
Niclas

PS: Missade du förra inlägget så kan du läsa det här

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.