5:2 Omelett, 170 kcal

5-2-omelett

 

 

 

 

 

 

 

Förberedelsetid: 10 minuter
“Koktid”: 6 minuter
Total tid: 16 minuter

170 kcal totalt:

  • 5 spray av rapsolja (22 kalorier)
  • 35g körsbärstomater (halva = 6 kalorier)
  • Ta en fjärdedel av en rödlök, skalad och fintärnad (ca 40g = 8 kalorier)
  • 6 eller 8 färska basilikablad (4 kalorier)
  • 2 pyttesmå ägg från frigående höns eller 1.5 normalstora ägg på ca = 108 kalorier
  • 1 msk riven parmesanost (22 kalorier)
  • Salt och peppar.

Steg 1 Värm upp en liten teflonstekpanna och spraya i rapsoljan, tillsätt sedan lök och stek på svag värme i 3-5 minuter eller tills det nästan mjuknat;
lägg i de halva körsbärstomaterna och koka i ytterligare 3-5 minuter eller tills tomaterna är mjuka och börjat släppa ut sin juice.

Ta av allt från värmen och tillsätt hackade basilikablad, ta med en sked ut tomatblandningen till en skål och torka ren stekpannan.

Steg 2 Vispa äggen med lite vatten och smaka av med salt och peppar. Värm i en teflonstekpanna på medelvärme och tillsätt sedan de vispade äggen, rör dem runt i pannan och ha hela tiden pannan lite vinklad och dra kanterna mot mitten, använd en trägaffel så äggen kan rinna igenom..

Steg 3 När äggen ser klara ut för din smak, strör du parmesanost över hälften och ta tomatblandningen och skeda ut över toppen av osten, vänd ena halvan över och koka i ytterligare 1-2 minuter tills omeletten är klar.

Steg 4 Skjut omeletten ur pannan på en varm tallrik och krydda med svartpeppar. Kan serveras som en lätt lunch med sallad till, men glöm inte räkna med dem kalorierna om du gör det!

Jag lagt in detta recept i 5:2-appen nu.

Lycka till!

Mvh

Niclas

PS. När det gäller ProVital-K2 kommer jag snart ha ett Live webinar och intervjua Steven Burgees som är expert på detta. Hur du kan hålla dig ifrån hjärtsjukdomar och benskörhet. Jag är nära nu att få till att vi kan få köpa in till “wholesale price”,=inköpspriset som deras återförsäljare har. Återkommer mer när allt är spikat. Lovar gott.

——

In English you have the recipe here

3 thoughts on “5:2 Omelett, 170 kcal”

  1. Jag vet inte om detta är rätt plats att meddela ny mailadress men jag chansar. Jag har kört 5:2 ett år och gått ner 15kl, det har blivit min livsstil, toppen.
    Mvh Anette

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.